עבור לתוכן

האם כדאי לקנות עכשיו כרטיס מסך למחשב שיורכב עוד חודש-חודשיים ?

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם

אני רוצה להחליף מחשב בקרוב וכמו שאר העולם אני מחכה שיצא הקונרו, שיצאו קצת מבחנים,שאנשים יתנסו עליו ואז גם אני אקנה. עניין של חודש-חודשיים.

עכשיו, העניין הוא שיש לי מישהו שבא בחודש הקרוב מארה"ב וחשבתי לקנות חלק מהרכיבים שם (כרטיס מסך, זיכרונות). אם אני רוצה לעשות את הקומבינה הזאת אז זה אומר שאני אצטרך להזמין את כרטיס המסך והזכרון כבר עכשיו (חשבתי על כרטיס 1900xt). השאלה היא האם צפויה איזו התקדמות ממשית, איזו פריצת דרך בכרטיסי המסך בחודש-חודשיים הקרובים ואז אני אתקע עם מחשב לא כ"כ מאוזן, או שאני יכול לקנות בשקט עכשיו ולהרכיב את המחשב בעוד חודשיים ?

בנוסף, האם כאשר תצא VISTA זה ישפיע על כרטיסי המסך (למשל גירסאות מתקדמות יותר של ACTIVEX שהערטיסים של היום לא תומכים) או שלא צפויה השפעה מיידית ?

תודה

פורסם

אני אף פעם לא ממליץ לעשות דברים מהסוג הזה, וגם עכשיו לא.

אבל תלוי באיזה תקציב אתה רוצה לקחת את הכרטיס.

אם אתה רוצה לקחת כרטיס זול עד 200$ ככה, אז אפשר לקחת עכשיו. אבל אם אתה רוצה לקחת כרטיס HIGH END , אז אני במקומך הייתי מחכה לעד שנה הבאה, שעד אז אמור להיות שינוי משמעותי במעבדים וכרטיסי המסך. בתקופה כזאת לקחת מחשב עם רכיבי HIGH END זה בעיה.

אם המחשב הוא מאוד דחוף ואתה צריך כרטיס HIGH END, אז אין ברירה ותקח X1900XT.

פורסם

למי שעדיין לא יודע כאילו , אז מחירים של רכיבי מחשב רק יורדים ולא עולים

נניח שכולם יודעים שמחירי המניות בבורסה רק יירדו , האם היית רץ וקונה מניות ?

פורסם
  • מחבר

זה לא העניין. ברור שהמחירים רק יורדים, אבל כרטיס כזה עולה בארה"ב (בהמרה לשקלים) כ 1700 שקל בעוד שבארץ זה כ 2200.

הבן אדם שמגיע מארה"ב מגיע עכשיו, לא בעוד חודש, כך שההזדמנות היא עכשיו.

ברור שאם מחכים לדבר הבא אפשר לחכות לנצח וזה לא כדאי, אבל מצד שני גם לא כדאי לקנות טכנולוגיה קיימת כאשר יודעים שהיא אוטוטו הולכת להיות מוחלפת...

פורסם

זה לא העניין. ברור שהמחירים רק יורדים, אבל כרטיס כזה עולה בארה"ב (בהמרה לשקלים) כ 1700 שקל בעוד שבארץ זה כ 2200.

ברור שאם מחכים לדבר הבא אפשר לחכות לנצח וזה לא כדאי, אבל מצד שני גם לא כדאי לקנות טכנולוגיה קיימת כאשר יודעים שהיא אוטוטו הולכת להיות מוחלפת...

אני יחזור על מה שאמרתי קודם

נניח שכולם יודעים שמחירי המניות בבורסה רק יירדו , האם היית רץ וקונה מניות במחיר הזדמנות ?

מבחינתי ההבדלים בין חו"ל לארץ לא כל-כך משמעותיים , גם אם הייתי צריך כרטיס מסך מהיום להיום , הייתי עדיין קונה בארץ , בעיקר בגלל אחריות

אני יכול לשאול עוד שאלה

נניח אני מציע לך מוצר ללא אחריות אבל בהנחה , היית קונה ?

פורסם

קודם כל לפעמים מחירי מחשב עולים (ע"ע פאנלים של LCD וDDR). דבר שני אפילו אם זה מחיר מציאה יכול להיות שעד אז החירים עוד ירדו מעבר לזה ויצאו מכל מיני דברים חדשים שיוכלו להעשיר את חווית המחשק.

בקיצור, קנה סמוך למועד רכישת המחשב.

פורסם
  • מחבר

ל lipa:

במקרים מסויימים כן.

בזמן שהרכבתי את המחשב הנוכחי שלי (לפני כ 3 שנים) עבדתי בחברה שהיו לה משרדים בארה"ב וכל הזמן היו אנשים שנסעו לשם.

כתוצאה מזה קניתי שם זוג מעבדים, זכרון וכרטיס מסך.

הפרשי המחירים חסכו לי כ 2000-2500 שקל בהרכבת המחשב והייתי מוכן לקחת את הסיכון כך שאפילו אם אחד הרכיבים היה מתקלקל עדיין היה שווה לי לקנות אותו מחדש בארץ ועדיין לא הייתי עובר את המחיר שהיה עולה לי לקנות הכל בארץ מלכתחילה.

יש רכיבים כמו מעבדים או זכרונות (מחברה טובה) שהסיכוי שלהם להתקלקל הוא נמוך מאד ומצד שני מחירם בחו"ל נמוך ב 30%. בכל מקרה, שכל אחד יעשה את החישוב שלו ויחליט אם הוא הולך על זה או לא.

פורסם

אם ההפרשים הם בסכומים של 2000 ש"ח , זה כבר הרבה יותר משמעותי

לעומת זאת לפריט בודד שזה רק כרטיס מסך לא הייתי מתאמץ להביא מחו"ל

אם כבר מדובר להביא מחו"ל , שם כבר אפשר לקנות את הקונרו וגם לוחות-אם

http://www.buy.com/retail/searchresults.asp?querytype=home&qu=CORE+2+DUO&qxt=home&dclksa=1

פורסם

כרטיס כזה עולה 2050 ש"ח... לא שקל יותר מזה.

ותתן לי ליננק לחנות בחו"ל שמוכרת את הכרטיס ב1700 ש"ח,אני רוצה לראות.

פורסם

כרטיס כזה עולה 2050 ש"ח... לא שקל יותר מזה.

ותתן לי ליננק לחנות בחו"ל שמוכרת את הכרטיס ב1700 ש"ח,אני רוצה לראות.

אחד מספיק?

פורסם

על חשבון הבית אתה מקבל כרטיס OEM.

מחיר בדולרים,איפה מע"מ?

מחירים של רכיבי אלקטרוניקה לא כל כך משתנים מארץ לארץ..

למעט אם תלך למזרח לחנות מפעל של היצרנים. :)

פורסם
  • מחבר

אוף, נו.... אז אני אסביר שוב:

הכרטיס בלינק שנתתי ( http://www.ewiz.com/detail.php?p=AT-1900XT&c=pw) עולה 377 דולר בארה"ב עם משלוח חינם בתוך המדינה.

נניח ששער הדולר הוא 4.5 למרות שהוא קצת יותר נמוך בפועל. 377x4.5=1696.5 זאת אומרת שהכרטיס עולה 1696.5 שקלים בערך.

אם מישהו מביא לי אותו פיזית במזוודה מארה"ב (ויש לי מי שיכול להביא) אז יש אפשרות סבירה מאד לעבור מבלי לשלם מע"מ (כן, להיות עבריין פושע ולא להיתפס). כדי להצדיק את העמדה שלך אתה יכול לטעון שזה לא בסדר, אבל בשורה התחתונה אני מקבל כרטיס X1900XT בפחות מ 1700 שקל.

פורסם

אהה הבנתי...

אז אם יש לך מישהו שחוזר מחר מארצות הברית תגיד לו שיביא לי גם.

תודה 8)

אנחנו במדינת ישראל.. מה נעשה.. יש דברים יקרים יותר ויש דברים זולים יותר... אבל צריך להיות ריאלים..

ו1900XT ב2000 שקל זה יפה מאוד.

פורסם

על חשבון הבית אתה מקבל כרטיס OEM.

מחיר בדולרים,איפה מע"מ?

מחירים של רכיבי אלקטרוניקה לא כל כך משתנים מארץ לארץ..

למעט אם תלך למזרח לחנות מפעל של היצרנים. :)

מעמ??

תגיד אתה עושה צחוק?

העיקר לא להודות שטעית

טוב בכל מקרה

אני ממליץ לך לקנות בחוץ

סתם יקרנים בארץ!!!

בNEWEGG יש להם שירות יוצא מן הכלל

משלוח מהיר

מחירים ממש ממש זולים

עדיין לא נתקלתי בחנות יותר זולה מהם

אם למישהו יש אחת יותר זולה שיראה לי

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים