עבור לתוכן

צריבת MEMTEST86

Featured Replies

פורסם

שלום.

הורדתי את memtest86 מפה:

http://www.memtest86.com/#download0

את גרסת ה-ISO images suitable for creating a bootable Memtest86 CDROM

עכשיו יש לי שאלה- מספיק שאני צורב את זה על דיסק (כאימג' כמובן) ואז אני יכול להעלות את זה בבוט והכל?? או שאני צריך קודם ליצור BOOTABLE דיסק / דיסקט או משהו?

ויש לי עוד שאלה, אם היא מוצאת שגיאות בזכרון אז היא גם מתקנת? או שזה סתם בשביל לבדוק?

בבקשה תעזרו, יש לדוד שלי בעיה במחשב וזה בשבילו...

פורסם

אתה שומע מה אתה שואל? "תוכנה שמתקנת שגיאות זכרון (=חומרה)"

אתה חי בסרט?

ראית פעם תוכנה שיכול לתקן חומרה? ברור שלא...

לעצם השאלה - אין לי מושג, אבל מה הבעיה ליצור דיסקט אתחול ולהריץ את הקובץ של Memtest86?

פורסם
  • מחבר

אממ לא יודע אנערף, אולי היא מתקנת שגיאות תוכנה כאלה בזכרון, מה אני יודע... וחוץ מזה תוכנת הבדיקת סקטורים פגומים שבארדיסק- אמרו לי שהיא גם מתקנת, אז איך זה??

בכל מקרה, לגבי השאלה- טוב אז נגיד אני צורב את זה לדיסקט. אבל איך בדיוק לעשות דיסקט איתחול? הרבה מפנים אותי לאתר הזה http://www.bootdisk.com/ בשביל ליצור דיסקט איתחול, אבל אני לא מבין למה, הרי יש את האפשרות "צור דיסק הפעלה של MS-DOS" כשעושים לדיסקט איתחול. אז מה ההבדל ומה צריך לעשות?

פורסם

אם זה אימג' לא צריך לעשות כלום פשוט תצרוב אותו, בדיוק כמו שאתה צורב דיסק של ווינדוס מאימג' והוא BOOTABLE מעצמו

והתוכנה לא מתקנת כלום היא רק אומרת לך אם יש לך בעיה פיזית בזכרון, במידה ויש לך אתה צריך להחליף את הזכרון

פורסם
  • מחבר

כן זה קובץ אימג', אבל לא בטוח שהוא BOOTEABLE אתה מבין? יכול להיות שאני לא יכול לעשות אליו BOOT אז אם לא מה זה ייתן לי....

ותגיד אני רואה שהיא כן מוצאת שגיאות אז זה חייב להיות בעיה בזכרון, או שזה יכול להיות גם בעיה בחריץ ה-PCI ?

ועוד משהו כמה זמן הבדיקה הזאתי?

פורסם

הוא חייב להיות BOOTABLE. התוכנה הזאת מיועדת להדלק בזמן הBOOT והמפתחים בטוח דאגו לכך. בגלל זה נתנו לך אימג' ולא סתם אוסף קבצים לצריבה.

יש מצב שיש בעיה בלוח, בשביל לבדוק את זה תצטרך להריץ בדיקה עם זכרון אחר או לבדוק את הזכרון שלך על מחשב אחר.

בקשר לזמן, אני השתמשתי בגרסה של הדיסקט והבדיקה לקחה הרבה זמן, לא יודע אם יש הבדל כשמפעילים את התוכנה מCD

פורסם

התוכנה שבודקת (בודקת!!) סקטורים פגומים בדיסק קשיח.. סורקת את הדיסק.. מגלה סקטורים פגומים

ואז מסמנת אותם ככה שהדיסק קשיח אף פעם לא יכתוב להם ואף פעם לא ינסה לקרוא מהם.. אם יש לך דיסק של 120 גיגה ו2 מגה של סקטורים פגומים אז אתה לא תדע שחסר.

התוכנה של הזיכרון רק בודקת אותו.. הם הזיכרון דפוק.. ההחלטה שלך מה לעשות איתו

פורסם
  • מחבר

טוב תודה אנשים, אז עכשיו זה באמצע הבדיקה, ואני רואה שיש שם 3 ERORRS . אז מה כאילו הזכרון דפוק ?? זהו?

פורסם

אם יש שגיאות תנסה להוסיף מתח או לשחרר תזמונים

אם הזכרון לא מצליח לעבוד לפי הספספיקציות שלו-תחליף אותו

פורסם
  • מחבר

אבל זה לא מסוכן הוספת מתח? זה יכול לשרוף אותו לא?

ולגבי התזמונים- אני רואה שם pci latency timer וזה נמצא על 32. זה זה? מה לעשות עם זה?

ואני לא רואה איפה אפשר להגביר מתח לזכרון

ואם בסוף גם אחרי כל הורדת התזמונים והכל עדיין יש שגיאות אז זה אומר שהוא דפוק ואי אפשר להשתמש בו? או שעדיין אפשר , ופשוט יהיו קריסות מדי פעם?

פורסם

אין קשר לאוברקלוק

יכול להיות שהוא מקבל 2.5 (למשל) והמתח שהוא אמור לעבוד בו הוא 2.6 או 2.7

תעלה בקצת ותראה אם זה עוזר

אם לא, תנסה לשחרר (להעלות) תזמונים

זכרון לא תקין יגרום ליישומים לקרוס/להתקע

פורסם
  • מחבר

לגבי התזמונים- אני רואה שם pci latency timer וזה נמצא על 32 , לכמה לעלות את זה?? וחוץ מזה תזמונים זה לא בצורה של 2.5.3.3.2 או משהו בסגנון?

ואני לא רואה איפה אני יכול להעלות את המתח. אני רואה שם רק אפשרות של POWER UP ל-PCI , ועם אפשרות לעשות ENABLE / DISABLE .

ותודה על העזרה

פורסם

אין קשר לPCI

איזה לוח יש לך?

פורסם
  • מחבר

מה זה אין קשר לPCI ?? הרי הסטיקים של הזכרון יושבים בחריץ PCI לא???

הלוח הוא ASUS P4S533- MX - UAYZ , socket 478 , sis chipset

פורסם

זכרון יושב בDIMM לא בPCI

בלוח הנ"ל, אתה יכול להוסיף מתח בלי חשש

הוא לא מסוגל לספק מתח שיפגע בזכרונות שלך

תנסה לשים אותם על 2.7

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים