עבור לתוכן

עד כמה הלוח אם חשוב במחשב?

Featured Replies

פורסם

עלמה הוא משפיע? הוא משפיע על משחקים?

ומה ההבדל בין הלוחות הוזלים יחסית ליקרים יחסית?נגיד ב- asus

אבל לוחות באותה טכנולוגיה של היום שמתאימה למעעבדים החדשים....

תודה לעוזרים

פורסם

הלוח אם לא משפיע על משחקים כמובן הוא משפיע בצורה עקיפה על ביצועים כמובן שסדרות שבבים חדשות יציגו ביצועים טובים יותר וסדרות חלשות יציגו ביצועים נחותים טיפה.

אם מדובר על אותה סדרת השבבים ההבדלים העיקריים הם בפיצ'רים שקיימים על הלוח כלומר חיבורים שונים ומשונים כתוספת לקונה.

אם מדובר על סדרת שבבים שוניה אז כמו שאמרתיסדרות שבביםחדשה תציג עדיפות בביצועים לעומת סדרות ה"זבל" שיציגו ביצועים נמוכים.

פורסם

לוח יותר טוב מערכת יותר יציבה כלומר פחות בעיות בהפעלת תוכנות

פורסם

לוח יותר טוב מערכת יותר יציבה כלומר פחות בעיות בהפעלת תוכנות

:kopfpatsch:

פורסם
  • מחבר

:kopfpatsch:

חחחחחחחחחחחחח

פורסם

תחזרו לנושא

bluemail אם אתה לא יודע אל תגיב

פותח הת'רד הכל תלוי עד איזה עומק אתה הולך

למשל שני לוחות אם דומים עד כדי זהים למעט גשר דרומי (כדי להקצין ניקח למשל את ה-ATI SB450 הידוע לשמצה, ואת ה-ULi 1575 המוצלח יותר)

זה ישפיע על איכות ומהירות התקשורת של המעבד עם הכוננים, כרטיס/י הרשת, כרטיסי ה-PCI/E וכו'

זאת סתם דוגמה אחת

פורסם

עיקר ההשפעה של לוח אם הוא בפיצ'רים שהוא נותן... זאת אומרת שאם תיקח שני לוחות מבוססים על אותו צ'יפסט, אחד עולה 600 ש"ח והשני 1,200 סביר להניח שההבדל יהיה בתמיכה בתקנים כמו SATA 2 או ב-HD AUDIO (שהוא אגב סטנדרט אצל אינטל), או ב-SLI (למרות שזה כן תלוי-צ'יפסט)

אם אתה מדבר על ההבדלים בין צ'יפסט לצ'יפסט, אז ההדבלים העיקריים הם התמיכה במעבדים/זכרונות, דברים כמו SLI או CF, וכו' וכו'

פורסם

רוב האנשים חושבים שהלוח הוא דבר שאפשר לזלל בו אבל הם לא יודעים שהוא הבסיס העיקרי של כול המחשב

לדעתי עדיף להשקיע על לוח טוב מאשר על מעבד

אם יש בסיס טוב הכל טוב ----מי שחולק על דעתי אני פתוח לההערות

פורסם

אני חולק על דעתך. אין טעם להשקיע 1000 ש"ח בלוח ופחות מזה בכרטיס מסך.... למשל.

הלוח הוא הבסיס, שנועד להחזיק את כל שאר החלקים. אבל מה שייתן לך ביצועים טובים יותר זה מעבד טוב יותר או כרטיס מסך טוב יותר או יותר זכרון וכו'.

פורסם

אתה מכיר את המשל עם הלשון שבסוף מגיעים למסקנה שחייו של האדם תלויים בלשונו

אם לא בהזדמנות אני יספר לך

כך גם במחשבים אם אין בין כל החלקים תקשורת טובה הם לא שווים גם אם כשלעצמם מצויינים

ואני לא התכוונתי להגזים במחיר של הלוח 800 ש"ח יספיקו ללוח מצויין

מעבר לזה זה רק תוספות (פיצ'רים) מיותרות

פורסם

אם יודעים לבחור גם לוח של 550 שקל יעשה את העבודה מצוין (ע"ע Gigabyte K8NF-9, הלוח אולי הכי נמכר של nForce 4 לסוקט 939 בארץ)

אם לא יודעים לבחור גם לוח של 1100 שקל יכול להביא יותר בעיות מתועלת (ע"ע Asus A8N-SLI Deluxe)

פורסם

דוגמא ללוח מעל 1000 ש"ח שרק נשרף ונשרף ונשרף:

GA8AENXPD של גיגהבייט. וזה הלוח שלי :-[

פורסם

דוגמא ללוח מעל 1000 ש"ח שרק נשרף ונשרף ונשרף:

GA8AENXPD של גיגהבייט. וזה הלוח שלי :-[

גם לי היו בעיות עם החברה הזאת

פורסם

כן גם לי היו בעיות עם ג'גהבייט,מסתבר שהאמינות שלהם מוטלת בספק פה.

החלפתי לוח שלהם (K8NS) שלוש פעמים.

פורסם

risbo, כמו שליאור אמר - הלוח הוא הרכיב שמקשר בין כל שאר הרכיבים במחשב, ולכן הוא גם החשוב ביותר. עבור מעבדי אינטל, הלוח חשוב יותר מכיוון שהוא גם מנהל את הגישה לזיכרון (במעבדי AMD בקר הזיכרון נמצא על המעבד ולא על הלוח), ולכן חשוב לדעת לבחור לוח טוב. לוחות אם מבוססים על ערכות שבבים (ה chipset), וההבדלים בין חברות שונות, או בין דגמים שונים של לוחות המבוססים על אותו ערכת שבבים, הם בעיקר באיכות החלקים בהם השתמשו (למשל - קבלים יותר איכותיים, קירור יותר טוב ללוח), בבקרים נוספים שנותנים עוד אפשרויות חיבור (בנוסף לחיבורים הנובעים מערכת השבבים עצמה), ובאפשרויות ה BIOS (עד כמה ניתן לשלוט בתכונות המחשב).

איך בוחרים לוח טוב?

קודם כל - קובעים תקציב.

אח"כ בודקים מה בדיוק צריך מהלוח (פיצ'רים) - כמה יציאות USB, כמה חיבורי SATA, האם צריך תמיכה ב IEEE 1394 וכד'.

לאחר מכן, מסתכלים על ערכות השבבים, ובוחרים את הערכה המתאימה ביותר בהתאם לדרישות, ובעיקר - לפי המלצות/ביקורות שמוצאים באינטרנט.

בסופו של דבר, נשארים עם רשימה דיי מצומצת של לוחות בהתאם לסוג המעבד, ערכת השבבים, הפיצ'רים, וכמובן - המחיר. בשלב זה כל שנותר הוא לחפש באינטרנט המלצות/ביקורות על הלוחות האלו ולבחור את הלוח הטוב ביותר עבורך (או פשוט לגשת לפורום פה ולתת תקציב :)).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים