עבור לתוכן

הפסקות חשמל והשפעתן על דיסקים קשיחים

Featured Replies

פורסם

שלום

הייתה לי הפסקת חשמל בזמן שהמחשב פעל.

האם כתוצאה מכך איכות הסרטים שיש לי על המחשב תפגע? כלומר האם החדות וכל המאפיינים האחרים המגדירים את איכות התמונה יפגעו?

כלומר האם איכות הסרט לאחר הפסקת החשמל תהיה גרועה יותר (איכות תמונה גרועה יותר) או שלא תשתנה?

פורסם

מה...??

אין שום קשר בין הפסקות חשמל לאיכות הוידיאו במחשב שלך...

ההשפעה היחידה והמזיקה היא בלאי של החלקים ואפשרות לשריפה שלהם (ושל הספק בדרך)...

פורסם
  • מחבר

אז שום נפילת מתח לא משפיעה על איכות הסרטים שלי?

למשל אחרי נפילת מתח גודל של כמה סרטים יורד (אבל אז אין בכלל חלק מהסרט)

ולפעמים יש ריבועים ירוקים או וורודים על הסרט

פורסם

מבחינת המחשב, הסרט כמו כל דבר אחר על ההארדיסק זה מידע ואין הבדל מבחינת המחשב בין קובץ אחד לאחר (למשל סרט או מסמך WORD או קובץ של מערכת ההפעלה).

הפסקת חשמל יכולה לגרום בנוסף לנזק פיזי גם לאיבוד של מידע על ההארדיסק או פגיעה במידע ואז הולכים נתונים (לכן חשוב לגבות את המידע). הפגיעה כמובן היא בחלק מהמידע שזה יכול להיות כמה קבצים או חלק מקובץ.

עכשיו תלוי מה התוכן של הקובץ - רוב הקבצים , אם נהרס חלק מהם הם כבר לא שמישים. אבל סרטים ומוזיקה יכולים להיתמודד עם חוסר מידע (בדיוק כמו שלפעמים יש בעייה בקליטה עם הלווין או שיש סריטה על דיסק מוזיקה. התוצאה של זה היא בד"כ הפרעות (ארטיפקטים) שבאות לידי ביטוי בקפיצות , טישטוש , תנועה לא חלקה , כל מיני עיוותים בצבעים או ניגון חלקי של הסרט.

צריך להבין שהמידע שנשאר ולא ניפגע הוא בדיוק אותו מידע, והמידע שחסר הוא זה שלא מאפשר לתת את אותה האיכות, והפורמט של הסרט בעצם "מנחש" איך להמשיך להציג את התמונה (מה שגורם לאיכות נמוכה יותר - בדומה לדחיסה חזקה יותר) או קפיצה או הפרעה. לפעמים גם מידע מתבלגן והפורמט של הסרט פשוט קורא "זבל" בתור חלק מהסרט וזה בדיוק מה שמוצג על המסך.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים