עבור לתוכן

איך לקודד סרט שנשמר מקלטת VHS?

Featured Replies

פורסם

שלום

קודם כל, הסיפור:

לא מזמן קניתי כרטיס טלוויזיה, כדי לגבות על DVD את כל הקלטות הישנות שזרוקות בבית (Leadtek winfast 2000xp, למי ששואל). עכשיו, לכרטיס יש כניסת וידאו RCA (הצהוב), אבל את האודיו הייתי צריך לחבר דרך המחשב, ואין לי כבל RCA to PL, אז חיברתי את הוידאו כבל אנטנה רגיל, שהעביר גם את האודיו.

אני יודע שכבר פה יש ירידה באיכות, אבל לא משהו נוראי - על המחשב ראו די טוב, ואני מאמין שהבעיה היחידה באיכות היתה בגלל שהקלטת כבר בת יותר מ-20, ומלכתחילה לא היתה איכותית במיוחד.

בכל מקרה, כשרציתי לכוון את ההגדרות של התוכנה כדי לשמור את הסרט (זתומרת, בעצם להקליט את מה שהכרטיס קיבל), היו שם כמה אפשרויות. ככה נראה מסך ההגדרות:

video13vu.png

ואלה הפורמטים האפשריים:

video1sm.png

בחרתי באפשרות DVD, וזה יצר לי קובץ MPG של 7 ג'יגה...

עכשיו, העברתי את הסרט בכמה תוכנות כדי שאני אוכל לצרוב אותו על דיסק DVD רגיל של 4 וקצת ג'יגה וגם לראות אותו בנגן בסלון (שלא בדיוק תומך בקידודים למיניהם), והתוצאה הייתה מזוויעה - רואים ריבועים במקום אנשים...

ולשלב השאלות:

1. איך אני יכול לצרוב את הסרט בלי לאבד יותר איכות ממה שכבר איבדתי?

2. אם זה לא ממש אפשרי, באיזה אפשרות כדאי לבחור כדי שאני אוכל לשמור את הסרט ככה שגם יוכלו לראות אותו בטלוויזיה בסלון?

- קודם כל, באיזה פורמט כדאי לשמור? ו-uncompressed avi זאת לא ממש אופציה: גם בגלל שזה תופס הרבה יותר מדי מקום (ואני צריך להקליט משהו כמו שעתיים ו-40 רצופות), וגם בגלל שכנראה הפורמט הזה תופס את כל הפאקים בקלטת המקורית, ויצא שאחרי שאני מקליט בו משהו רואים הכי גרוע - אפילו ב-WMV הסרט כבר נראה יותר טוב.

- מה אני צריך לשנות בהגדרות? אולי לשנות מ-interlaced ל-progressive, או משהו בסגנון?

3. אם אין משהו שעונה לדרישות הנ"ל, איך הכי קל לצרוב את הסרט על 2 דיסקים, בלי יותר מדי בלגן - תזכרו, קהל היעד הוא אנשים שממש, אבל ממש לא יודעים להתעסק עם הגדרות ב-DVD: אני צריך שיהיה אפשר להכניס את הדיסק למכשיר, ולראות...

תודה רבה מראש,

טל. :)

פורסם

אתה יכול לשנות את הגדרות האיכות כדי להוריד את גודל הקובץ.

אם תכנס ל Capture Profile Setting תמצא שתי הגדרות הקובעות את איכות הוידאו:

- Video Compression Mode: קובע את איכות דחיסת הוידאו - ככל שגבוה יותר איכות הוידאו תהיה טובה יותר אך הקובץ יהיה גדול יותר.

- Target data rate: קובע כמה קילובייטים ייצגו שניה אחת בוידאו. שוב, ככל שגבוה יותר האיכות טובה יותר אך הקובץ גדול יותר.

הורדת הגדרות אלה תוריד את גודל הקובץ. בעזרת ה Target data rate ואורך הסרט תוכל לחשב בצורה גסה מה אמור להיות גודל הקובץ.

בנוסף, אם האיכות שנכנסת לדיסק DVD נמוכה מדי עבורך (מה שלא אמור להיות המצב) יש לך באותו חלון את האפשרות Auto split for burning שאמורה לחלק את הקובץ שאתה מקליט כדי שיכנס לך בדיסק DVD.

פורסם

אולי המדריך שפורסם בנענע בנושא יכול לעזור לך

פורסם

תתקין את הCODEC HUFFIYU או משהו כזה.

תחבר דרך הSVIDEO תאמין לי שתראה הבדל באיכות (יש לי את כרטיס המסך הזה)

תנסה תוכנות אחרות (VIRTUALDUB,NERO VISION) התוכנה שלהם מאוד בסיסית

פורסם
  • מחבר

Your-AsSaSsiN - תודה על המדריך, אני אנסה להשתמש בו (למרות שהוא עובד על capture ללא איבוד איכות = הרבה מקום שצריך לפנות בהרדיסק...)

ag43 - ה-s-video לא רלוונטי בשבילי, כי אין לי יציאה כזור בוידאו. הכי טוב שאני יכול להוציא זה RCA. האם אני ארגיש שינוי באיכות?

והקודק שציינת - למה הוא משמש?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים