עבור לתוכן

שאלות לגבי הקמת הוטספוטס חינמיות

Featured Replies

פורסם

אני יודע שיש ארגונים התנדבותיים שמקדמים הקמה של נקודות חמות לאינטרנט מהיר בחינם בעיירות פיתוח.

אני גר בקיבוץ, בעבר דיברו על הקמת רשת רגילה ומחווטת והנושא נדחה בגלל עלויות גבוהות של התשתיות. היום כשיש אופציה לתשתית אלחוטית יתכן והדבר יוזל עלויות ויתאפשר.

1. מה התשתית הנדרשת ע"מ לספק אינטרנט מהיר לכ-60-80 בתים?

2. האם אני יכול להקים דבר כזה בעצמי? במה זה כרוך? עלויות?

3. האם תשתית קיימת של ADSL עוזרת ומספקת תשתית למה שאני רוצה או שאני צריך להזמין פריים ריליי במהירות מטורפת ואז פשוט למקם משדרים בכל מיני מקומות אסטרטגיים בקיבוץ?

תשובות או הכוונות יתקבלו בברכה...

פורסם

1. כמה נקודות גישה אלחוטיות (אפשר לבחון ציוד מסחרי אפילו או משהו אחר שאני תכף אכתוב)

2. כן. תצטרך למתוח כבלים ולחבר כמה נקודות גישה, וכולן יתחברו אל הגייטווי לאינטרנט. אפשר גם ליצור ממסר אלחוטי "WDS" אבל כמובן שעדיף פתרון חוטי.

3. זה תלוי בדרישות של הלקוחות. אם מדובר רק על גלישה יכול להיות שחבילה של 3MB תספיק... לדעתי בשביל מספר לקוחות כזה תהיה מתאימה חבילה של 5NB למשל עם אפלואד גבוה גם כן. שקול לעבור לכבלים. בשביל פתרון עסקי עדיף לדבר עם הספקית.

הנתב WRT54GL של לינקסיס (אני ממש כותב את השם הזה כל שניה... :-X) עם קושחת DD-WRT יכול להתנהג כ ACCESS POINT או HOTSPOT ציבורי בין השאר, הוא תומך בניהול חכם של משתמשים , פילטרים למיניהם, אבטחה ברמת הגישה כמו סינון כתובות מאק, הגבלות זמן גלישה, ממסר אלחוטי וכו...

*כל הפואנטה היא שהוא נתב במחיר של נתב ביתי שניתן לקבל ממנו פונקציות של נתב הרבה יותר רציני. רשת שבנויה מכמה כאלה תעשה את העבודה לדעתי.

הנה לינק שמסביר קצת על הנתב

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=181113.0

יש שם גם לינק לממשק הוובי שלו - תסתכל ותראה אם זה מתאים לך.

בהצלחה.

:silly:

פורסם

הנה עוד כמה נקודות חשובות לדעתי.

בכיסוי אלחוטי חשוב מאוד השטח שאתה מכסה. כלומר חשוב הפיזור של הבתים.

נקודה אלחוטית כמו ש Qtec הציע יכולה לכסות כמה עשרות מטרים (אם אין יותר מידי הפרעות באמצע). אז בוא נניח שתשים לכל ראוטר אנטנה חיצונית על הגג. כל נקודה כזאת תכסה בערך 50 מטר. תעשה חשבון ותראה כל כמה בתים נופלים ברדיוס הזה.

הפתרונות היעודיים של פריים רליי ודומיהם מאוד יקרים (לא יודע כמה) אתה יכול וצריך כמובן לברר כמה עולה פתרון "עסקי" של בזק לעומת הפתרונות של HOT ובזק לשוק הביתי. יכול להיות שהפתרון "הביתי" יותר זול בשקלים ל MB.

אני מעריך שכל 10 משתמשים יצטרכו באיזור ה 2MB בשביל לאפשר פעולה סבירה באינטרנט - וזאת בהנחה שאין מורידים כבדים. זה ענין של שירות, ככל שתיתן ליותר משתמשים לחלק רוחב פס נתון הגלישה/הורדה יהיו איטיים יותר (בשעות העומס שהרוב מחוברים) - השאלה היא כמה מוכנים לרדת בשירות כדי לשלם פחות?

מה שאני אומר שיכול להיות שיותר משתלם להקים 5-10 hotspots שכל אחת מחוברת לקו אינטרנט עצמאית מאשר לקנות חיבור אחד גדול ולרשת אותו ע"י כבלים ו/או WDS לכל האיזור.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים