עבור לתוכן

בעיה בדיסק קשיח

Featured Replies

פורסם

(אני מקווה שזה שייך לפורום הזה).

פירמטתי את המחשב ויש לי דיסק קשיח של 80 ג'יגה בייט, ב-C. כשאני בודק בווינדוס (XP) כמה מקום יש ב-C רשום לי ש2 ג'יגה בייט. למה זה קורה ואיך אני יכול לשנות את זה? כי הוספתי עוד סוג של תיקייה כזאת בנוסף ל-C ובה יש מקום ל70 ומשהו ג'יגה בייט שזה סבבה, אבל בכל התקנה ודבר שאני עושה יש בעיה כי רוב הדברים נמצאים ב-C ויש דברים שגם כאשר אני מתקין אותם בתיקייה שיצרתי (ששמה הוא F, אך זה לא חשוב כ"כ), חלק מהם מותקן ב-C ובכללי כל התיקיות של הווינדוס וכו' נמצאות ב-C וזה גורם לי בעיות רבות. C מוגדר SYSTEM ואז כל דבר כמעט עובר שם הוא מותקן שם.

איך אני הופך את F (הגדול יותר) ל"תיקייה/כונן/וואטאבר" הגדולה שבה הכל יותקן והיא תיהיה הברירת מחדל ולא C? או לחילופין איך אני גורם לC להיות 80 ג'יגה בביט כמו שזה אמור להיות? ולמה בכלל זה מופיע לי כ2 ג'יגה?

אני מתנצל מראש על השאלות הרבות ואם משהו לא ברור לגבי מה שרשמתי אז יש פה תמונה: http://img436.imageshack.us/my.php?image=10zv.jpg

פורסם

הבעיה היא שטבלת מיקום הקבצים בC אצלך היא FAT שהיא מיושנת מאוד ולא תומכת במחיצות גדולות יותר מ2GB. תעשה המרה לNTFS או FAT32 (רצוי NTFS) ואז בעזרת Partition Magic תעשה merge לC ו-F כך שיהיה לך רק כונן אחד

אגב בהארדיסק של 80GB יש בפועל רק 74GB כך שהגודל של ההארדיסק שלך הוא בסדר

פורסם
  • מחבר

תודה רבה!!!

את ההמרה הזאת אני עושה גם בעזרת התוכנה הנ"ל או אחרת?

פורסם

כן, Partition Magic יודעת לעשות את ההמרה.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה, הכל הסתדר.

שאלה נוספת: למה, מלכתחילה, נוצר לי דיסק קשיח של 2 ג'יגה בייט בפורמט FAT? כי זה לא שבחרתי שזה יהיה ככה, זה פשוט היה ככה לבד.

פורסם

תלוי איך פרמטת אותו.....אולי לא שמת לב ובטעות בחרת FAT במקום NTFS?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים