עבור לתוכן

התקנתי את XP, והנה כל השאלות...

Featured Replies

פורסם

קודם כל אני חייב לציין שזאת מערכת מהירה, עובדת טיל, אף פעם לא נתקלתי בדבר כזה.

טוב, יש איתה כמה בעיות שאני רוצה לשאול אתכם עליהם ומי שיודע שיענה בבקשה :

1. הבעיה הראשונה, פעם נהגתי כדי להפוך בין העברית ואנגלית ולהפך, ללחוץ על המקשים Shift+Alt שבצד ימין. מערכת אם אני במצב עברית ורוצה להפוך לאנגלית, אני יכול לעשות זאת רק במקשים Shift+Alt שבצד שמאל וזה ממש מעצבן. אבל אם אני במצב של אנגלית, ורוצה להפוך לעברית, אני יכול ללחוץ על אלה שבצד ימין... זה כן. אבל מעברית לאנגלית רק מאלה שבצד שמאל.

2. לא ממש בעיה אבל... UMAX 1200S, מישהו שמע על דרייברים שעובדים על אקס פי (אני בחיים יותר לא אקנה סורק של UMAX. בחיים.) ?

3. יש איזה קובץ של גיבוי באקס פי שמגבה את כל קבצי המערכת שאמרו שתופס איזה 500MB, אני לא צריך את זה. מה הקובץ ? האם אפשר למחוק אותו ידנית או שעדיף לעשות את זה עם איזה תוכנה שמתלווה עם אקס פי ששם יש אפשרות לסמן שאני לא רוצה שימוש בגיבוי הזה ?

4. אם אני נמצא במחשב שלי בכונן D למשל, ב98 הקודם שלי תמיד ראיתי למטה כמה תופסים כל הקבצים שנמצאים בכונן. וכשהייתי לוחץ על קובץ פעם אחת (והוא היה מסומן בכחול) אז למטה היה רשום כמה הקובץ הזה תופס. באקס פי אין שום שורה כזאת שמראה לי כמה זה תופס. איך מוסיפים את זה אם אפשר ?...

5. המחשב לא נכבה אוטומטית. הוא רושם לי "כעת ניתן לכבות את המחשב". ואני צריך ידנית, מה הבעיה פה ???

6. כשאני שם את המחשב במצב "שינה" הוא עושה "כיבוי"... זה לא נקרא "שינה" !

7. איך אני עושה מצב תאימות למערכות הפעלה קודמות ??? יש כזה דבר באקס פי שיכול לעשות שקבצים ייפעלו כך שאקס פי ייתן להם מאפיינים כאילו הם נמצאים במערכת הפעלה אחרת (ME למשל...) ואז במידה והם לא פועלים באקס פי הם כן ייפעלו. איפה האפשרות הזאת ?

8. האיי סי קיו המפגר שלי (2001b) לא מוכן לכתוב לי נורמלי בעברית. אחרי שאני לוחץ Shift+Alt באיי סי קיו הוא נותן לי לכתוב אות אחת בעברית וכל השאר באנגלית.... מה לעשות ??

9. לא קשור, אבל אם למישהו ממכם יש את התוכנה PhotoDraw 2000 V2 ויש לו את דיסק ההתקנה, איבדתי את הקובץ setup.exe כך שאני לא יכול להתקין את התוכנה. כל הקבצים שלה נמצאים אצלי, חוץ מקובץ ההתקנה. אם למישהו יש את הקובץ הזה ויכול לשלוח לי, אני ממש אודה לו מקרב לב... הוא יכול לשים אותו כאן. 10x

כמו שאתם רואים לXP לא חסרות בעיות.

תודה רבה לכל העונים.

פורסם

מי שטירון בענייני windows NT עם כל הכבוד, לא יכול להפעיל את XP בלי להתנסות בעצמו, לחפש, ללחוץ על הכפתורים שבעכבר ולנסות כל מיני דברים לבד. רק ככה לומדים. אף אחת מהשאלות שהצגת היא לא "בעיה" ( חוץ אולי מדרייברים אבל פה זה עניין של סבלנות בלבד) ב-XP.

ועכשיו נראה מי מתנדב לבלות חצי שעה מול המסך כדי לכתוב תשובות לכל השאלות האלה

cwm44.gif

פורסם

1. איפה השאלה? נכון, זה ככה...

2. אין

3. אתה מדבר על Hibernation? זה מבוטל ב-Default...

4. אין לי מושג..

5. משהו בהגדרות\בביוס\בדרייברים... אין לי ממש מושג..

6. אתה מתכוון ל Standby?

7. במאפייני הקובץ, אבל ב-99 אחוז מהמקרים זה לא עובד

8. תחזור ל-2000 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

9. אממ... אין לי.

פורסם
  • מחבר

זה היה מהר.

1. מה אי אפשר לשנות את זה ?????????????????????????????????????????

חרב עולמי.

איך אני אתרגל לזה... :(

"6. אתה מתכוון ל Standby?"

כן.

עוד שאלה:

10. יש לי התקן שאקס פי פשוט מסרב בכל תוקף להתקין (הוא אפילו לא אומר לי שאפשר להתקין אבל זה סיכון, הוא פשוט לא נותן לי להתקין) כי הוא אומר שהוא לא מותאם לאקס פי. זה התקן ISA דרך אגב, הבקר SCSI של הסורק שלי.

יש תוכנית קטנה של יומקס (שמצאתי באתר היפני שלהם) שמתאימה את הדרייברים לחלונות 2000, התקנתי אותה. זה עדיין לא עזר, XP לא מזהה את הסורק והכל טמון בזה שהוא לא מזהה את הבקר SCSI שהוא כרטיס ISA.

יש דרך לעקוף את זה ולהגיד לו להתקין את ההתקן למרות שהוא לא תומך באקס פי (מה כבר יכול לקרות..?) ?

פורסם

אם אתה כל כך נעול על הסורק הזה שלפי התאור של הבקר שלו אז הוא ממש לא חדש, אתה יכול לקנות כרטיס סקזי חדיש PCI עם קונקטור חיצוני וכבל שיחבר בין הכרטיס לסורק וזה יפתור לך את הבעיה

מה שבטוח זה שסורק USB חדיש ומהיר יעלה כמו מה שתשקיע בכרטיס סקזי+כבל.

תעשה את החשבון לבד

אני באופן אישי מחליף חומרה בשביל מערכת הפעלה, ולא להיפך.

פורסם
  • מחבר

זה לא יעזור. כי הדרייברים יחפשו את הכרטיש ISA ולא את הכרטיס PCI.

הם מעצבנים היומקס האלה... אולי אני אתקין גם את 98 ואז תיפטר הבעיה.

יש לכם רעיון איך אני מוסיף את 98 אחרי שכבר התקנתי אקס פי ?

נ.ב.

אם בכונן C שלי אני אפתח תיקיה בשם "98" ואז אני את החלונות 98 אתקין לתוך לתיקיה שקוראים לה win98 שנמצאת בתוך התיקיה 98 (זה ייראה ככה : c:\98\win98) אז כל קבצי המערכת של חלונות 98 יהיו בתיקיה 98 ולא בכונן C, נכון ?

כי הרי התיקיה win98 נמצאת בתיקיה התיקיה ה"ראשית" 98, ובה יהיה כל הקבצים כמו autoexe (רשמתי נכון ?)... נכון ?

או שהיא תשים לי את כל הקבצים בתוך כונן C עצמו ?

פורסם
  • מחבר

בקשר לסורקים של יומקס... בסוף זה לא הם אשמים. בXP הורידו את התמיכה בISA, לפחות בחומרה מסוג זה.

הסורקים החדשים של יומקס שבאים עם USB, יש להם דרייברים לחלונות 98/2000, הדגמים האלה כן עובדים על XP, אני חושב...

פורסם

איציק, מה שאמרת יהרוס לך לחלוטין את מערכת ההפעלה...

יהיה בלאגן בין תקיות שונות...

פורסם
  • מחבר

איציק ?

פורסם

אם מישהו מכיר שיטה כזאת להכריח מערכת הפעלה לתוך תיקיה אחת בלבד אני אשמח לשמוע

אם מתקינים 98 ו-XP באותו כונן (C למשל) אז נוצר בלגאן נוראי בתיקיה PROGRAM FILES ויהיו תוכניות שיפסיקו לפעול או ב-98 או ב-XP או אפילו בשניהם (זה קורה למשל עם אאוטלוק אקספרס).

פורסם

מה שאמרתי...

::)

פורסם
אולי אני אתקין גם את 98 ואז תיפטר הבעיה

לא פיתרון!

מה כל פעם תעשה SWITCH בי מע' ההפעלה (קצת מעצבן ולא יעיל...) :-/ותדאג שיהיו לו דרייברים לXP

בהזדמנות זו תרשו לי להוציא קצת קיטור:

[glow=red,2,300]ענעל אחותו הצולעת של המנכ"ל של MUSTEK

[/glow]

פורסם

תשובה למורעל אסוס בעניין מוסטק, גם חברה שלי קנתה סורק שלהם והוא באמת אחלה, גם זול גם USB גם בלי חיבור לחשמל וגם תוכנת סריקה מגוונת מאד

לא בדקנו אם יש דרייברים ל-XP לפני הקניה אבל ידענו שזה עובד ב-2000

הדרייברים של 2000 לא מתקבלים ב-XP ואי אפשר להתקין בכלל אז המחשב שלה חזר ל-2000 בצער רב וביגון קודר.

הם באמת מתעכבים המון זמן עם הדרייברים האלה, שיוציאו לפחות גירסת בטא !

אצל היבואן בארץ טענו שיקח חודשיים לפתח את הדרייברים מהיציאה הרישמית של חלונות XP וזה מראה איזו חברה דרעק הם שלא מפתחים דרייברים במקביל לפיתוח של מערכת ההפעלה החדשה.

מישהו אולי מכיר חברה נורמלית לסורקים שכן מעדכנת דרייברים כמו שצריך כי אני רואה פה תלונות גם על UMAX. ? ???

פורסם
  • מחבר

כעקרון הם קונים היום סורק בארץ, הכי טובים זה AGFA. אפשר לקנות אותם רק באופיס דיפו...

HP כל הזמן מעדכנים דרייברים.

ובקשר לתלונה שלי על UMAX, זה לא אשמתם זה אשמת מייקרוסופט שהסירו את התמיכה בISA בwindows XP.

אני מאמין שבסורקים שלהם שעובדים עם חיבור USB זה יעבוד.

אישית אני הייתי היום הולך או על AGFA או על UMAX שיותר מוכרים לי, מהאיכות של הסורק אני מרוצה עד השמיים.

פורסם

מצטער לקטוע לכם את השיחה המרתקת על דרייברים של סורקים ועל סורקים בכלל אבל אני חייב לדעת משהו !!

יש לי מודם כזה :

Motorola SM56 Speakerphone Mode - Internal - V.90

ויש לי את הדרייברים שלו הכי מעודכנים לווינדוס 2000

יש פה באתר שלהם מידע :

http://e-www.motorola.com/products/softmodem/

תכנסו בקשה ותגידו לי מה זה אומר ( קטע קצר ושם מדובר על הדרייברים של ווינדוס 2000 לאקס פי )

ותגידו את דעתכם האם הוא יפעל והאם לא !

בתודה מראש B@By-KiLLeR

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים