עבור לתוכן

המחשב האישי נגד הקונסולות - מי מנצח? - הביעו את דעתכם

Featured Replies

פורסם

אז קודם כל, אני אסביר את השאלה, אומר את דעתי ומה אני חושב שיקרה בנוגע לסוגייה.

השאלה היא מאוד פשוטה: מי ינצח במאבק על השליטה בתחום הגיימינג: המחשב או קונסולות המשחק?

בשנים האחרונות אפשר לראות כיצד יותר ויותר משחקים מיוצרים באופן בלעדי לקונסולות המשחק בעוד שהמחשב נשאר מאחור מבחינת כמות המשחקים. אין לי עובדה לתת לכם למה אנשים מעדיפים קונסולות על-גבי מחשבים (בעולם המערבי). אני רק יודע שזה קורה ועלתה בי המחשבה "מה עומד לקרות עם המחשבים?".

למעןם האמת, התווכחתי על זה עם חבר שלי.

עכשיו אני אעבור לדעתי האישית: אני חושב שאנשים פוחדים ממחשב כי הוא "מסובך". קחו למשל אנשים מבוגרים שאין להם ראש להתחיל להתעסק עם מחשבים - הקונסולות פותרות להם את הבעיה - מכניסים את הדיסק ומתחילים לשחק ללא התקנה, קיצורי דרך ושינויים בהגדרות. בנוסף, אני חושב שאנשים יודעים שמחשב צריך לשדרג, וזה עולה כסף, והם מוכנים לקנות את כל החומרה הכי חדישה במחיר יותר זול בפורמט קצת שונה ללא שיקול של יתרונות וחסרונות של הקונסולות נגד המחשב.

עוד סיבה לפי דעתי, ואולי הסיבה הכי קשה לפענוח לפי דעתי - משהו בסגנון "מי בא קודם, התרנגולת או הביצה" - משחקים שלפי דעתם של הרבה אנשים הרבה יותר טובים יוצאים בבלעדיות לקונסולות המחשב ולכן בוחרים הרבה אנשים לעזוב את המחשב לטובת הקונסולות. למרות זאת, אולי דווקא מעבר האנשים (מסיבה שאני לא יודע) להשתמש בקונסולות משחק הוא זה שגרם למפיצי המשחק לחשוב שלמשחק X אין פוטנציאל בשוק המחשבים ועדיף להפיץ אותו רק לקונסולות.

מה צפוי בעתיד: לפי דעתי המחשב הוא מכונה הרבה יותר יעילה ונוחה מקונסולות על-אף המחיר היותר גבוה. אני סבור שיגיע היום שפשוט נוכל לעשות במחשב דברים שבקונסולות הרבה פחות נח לעשות, ואנשים יתחילו להבין שאולי עדיף מחשב. אני חושב שזה מפחיד הרבה חברות מחשבים והן פועלות כדי לא לתת לזה לקרות עם חידושים ורעיונות למחשבים שרק יכולים לעזור לאוהבי המחשב (או "מתעבי הקונסולות") לאהוב את המחשב עוד יותר ולמשוך יותר אנשים להשתמש במחשב שנראה כמכונה יותר מאיימת כמו שכבר ציינתי.

זהו, זאת דעתי בכל אופן. באמת הייתי רוצה לדעת מה אתם חושבים. אולי אני עוד אגלה שרובכם פה מעדיפים קונסולות ואז אני מיעוט. :)

שי.

• תגובות 61
  • צפיות 3.6k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

המחשב הוא מרכז בידורי, מבצע פעולות רבות ומגוונות, מסובך יותר, דורש שדרוג כל זמן מסוים, ובאופן כללי כדי לנצל טוב את הכוח שבו אז צריך לגלות עניין בהרבה דברים ולהבין אותו.

הקונסולה היא בדיוק ההיפך(למרות זאת שהכוונה היא שהקונסולות של הדור הבא יהיו גם הן מרכז בדיורי)פשוטה, לא דורשת שדרוג, קלה לתפעול,בעלת מטרה אחת בלבד, כמו שאומרים Plug&Play.

זאת הסיבה לדעתי שאנשים מעדיפים קונסולות, לי באופן אישי זה לא ממש משנה, המחשב שלי מספיק חזק להריץ כל מה שבשוק היום על הגדרות לא רעות בכלל , ובוא נאמר שזה פשוט בשבילי תלוי בסוג המשחק שאני רוצה לשחק, למשל משחק מירוצים או מכות או משחקי ספורט הכדור למיניהם אני אעדיף באופן ברור על הPS2 שלי, ואילו משחקי אסטרטגיה, FPS (רובם לפחות) ותפקידים אני אעדיף על המחשב.

בשבילי זה שאלה של העדפה ונוחות, בשביל מרבית האנשים זאת שאלה של פשטות.(ועלות בין היתר)

פורסם

אז קודם כל, אני אסביר את השאלה, אומר את דעתי ומה אני חושב שיקרה בנוגע לסוגייה.

השאלה היא מאוד פשוטה: מי ינצח במאבק על השליטה בתחום הגיימינג: המחשב או קונסולות המשחק?

בשנים האחרונות אפשר לראות כיצד יותר ויותר משחקים מיוצרים באופן בלעדי לקונסולות המשחק בעוד שהמחשב נשאר מאחור מבחינת כמות המשחקים. אין לי עובדה לתת לכם למה אנשים מעדיפים קונסולות על-גבי מחשבים (בעולם המערבי). אני רק יודע שזה קורה ועלתה בי המחשבה "מה עומד לקרות עם המחשבים?".

למעןם האמת, התווכחתי על זה עם חבר שלי.

עכשיו אני אעבור לדעתי האישית: אני חושב שאנשים פוחדים ממחשב כי הוא "מסובך". קחו למשל אנשים מבוגרים שאין להם ראש להתחיל להתעסק עם מחשבים - הקונסולות פותרות להם את הבעיה - מכניסים את הדיסק ומתחילים לשחק ללא התקנה, קיצורי דרך ושינויים בהגדרות. בנוסף, אני חושב שאנשים יודעים שמחשב צריך לשדרג, וזה עולה כסף, והם מוכנים לקנות את כל החומרה הכי חדישה במחיר יותר זול בפורמט קצת שונה ללא שיקול של יתרונות וחסרונות של הקונסולות נגד המחשב.

עוד סיבה לפי דעתי, ואולי הסיבה הכי קשה לפענוח לפי דעתי - משהו בסגנון "מי בא קודם, התרנגולת או הביצה" - משחקים שלפי דעתם של הרבה אנשים הרבה יותר טובים יוצאים בבלעדיות לקונסולות המחשב ולכן בוחרים הרבה אנשים לעזוב את המחשב לטובת הקונסולות. למרות זאת, אולי דווקא מעבר האנשים (מסיבה שאני לא יודע) להשתמש בקונסולות משחק הוא זה שגרם למפיצי המשחק לחשוב שלמשחק X אין פוטנציאל בשוק המחשבים ועדיף להפיץ אותו רק לקונסולות.

מה צפוי בעתיד: לפי דעתי המחשב הוא מכונה הרבה יותר יעילה ונוחה מקונסולות על-אף המחיר היותר גבוה. אני סבור שיגיע היום שפשוט נוכל לעשות במחשב דברים שבקונסולות הרבה פחות נח לעשות, ואנשים יתחילו להבין שאולי עדיף מחשב. אני חושב שזה מפחיד הרבה חברות מחשבים והן פועלות כדי לא לתת לזה לקרות עם חידושים ורעיונות למחשבים שרק יכולים לעזור לאוהבי המחשב (או "מתעבי הקונסולות") לאהוב את המחשב עוד יותר ולמשוך יותר אנשים להשתמש במחשב שנראה כמכונה יותר מאיימת כמו שכבר ציינתי.

זהו, זאת דעתי בכל אופן. באמת הייתי רוצה לדעת מה אתם חושבים. אולי אני עוד אגלה שרובכם פה מעדיפים קונסולות ואז אני מיעוט. :)

שי.

איזה שטויות אתה מדבר קונסולה נועדה בשביל משחקים והמחשב נועד בשביל הכל והם לא קשורים אחד לשני הקונסולות מתחרות אם הקונסולות והמחשבים מתחרים אם המחשבים

מחשב והקונסולה לא יכולים להתחרות

אתה שואל מי ינצח למה אתה מתכוון? אם למשחקים אז קונסולה

אם כבר ה360 נגד הps3 מי ינצח ?

או אינטל נגד אמדי מי ינצח ?

אתה מדבר ללא קשר :bash:

אה ומה קשור מחשב מסובך ?!?!מה קשה בזה לקחת דיסק להכניס ולהתקין מחשב ביכלל לא מסובך אוליי ווינדוס 95 מסובך אבל XP זה ווינדוס נוח ולא מסובך ביכלל, ילד בן 6 יכול להסתדר אם זה

נכון המחשב יותר יעיל כי יש אינטרנט תוכנות וכל השטויות האלה

ועוד הפעם קונסולההה!!!!!נודעעההה בשביללל משחקיםםםםםםםםםםם!!!!!!!!!!!!!!! אמק איתך איזה חסר היגיון אם הקונסולה הייתה אם אינטרנט פתוח וויינדוס זה כבר לא היה קונסולה זה היה מחשבב !

פורסם

יש לך יכולת ביטוי מהמעלה הראשונה. ::)

פורסם

שב בשקט אין לך תגובה על נושא הדיון אל תגיב עמה

פורסם
  • מחבר

זה בדיוק מה שרציתי לכתוב.

עכשיו ברצינות: GodOfGames, אני לא פתחתי את הנושא הזה סתם. אם אין לך משהו חכם להגיד אז אל תהרוס את הדיון.

פורסם

עוד אחד.

תגידו מה הבעיה שלכם?

כל חודש עוד דיון מי ינצח.

מה זה חשוב?

אני אומר כאחד שאין לו ואף פעם לא היה לו קונוסלה: שניהם באותה חשיבות.

מה זה משנה מי יותר מתאים?

למרות זאת לאט לאט המחשב נכחד

פורסם

זה בדיוק מה שרציתי לכתוב.

עכשיו ברצינות: GodOfGames, אני לא פתחתי את הנושא הזה סתם. אם אין לך משהו חכם להגיד אז אל תהרוס את הדיון.

חחח "אם אין לך משהו חכם להגיד...." חח סתכל על עצמך פותח דיון לא קשור ביכלל :kopfpatsch:

ו DS צודק ,ואתה לא אתה סתם חרטטן ,פאנבוי של מחשב שחושב אם או יגיד כמה מילים כולם ירצו לשחק במחשב. :silly:

דרך אגב ,בן כמה אתה ?30?20? אתה לא מבוגר מידי בשביל להתעסק בשטויות של הילדים ?\:

פורסם

אני לא יודע מה איתך, אבל מחשב VS קונסולה זו שאלה שלא נופלת ברמתה מאינטל נגד AMD, NVIDIA נגד ATI וכו'.

ועכשיו לדעתי - זה תלוי מתי. אני משער שאתם יכולים לראות שכשקונסולה יוצאת יש לה את שיא הגרפיקה וכל החידושים. אבל תוך חצי שנה-שנה גג - היא מתה מבחינת גרפיקה, והמשחקים הופכים להיות לא כיפים.

זו דעתי לפחות.

כלומר - לדעתי במערכה הזו המחשב ינצח.

פורסם

והמשחקים הופכים להיות לא כיפים.

תראה מתי יצא למשל God Of War לעומת מתי יצאה הPS2, לא נראה לי שהוא לא היה מיהנה אתה לא חושב ככה?

פורסם

בחים לא שיחקתי בו ולכן אני לא יכול לומר לך אם הוא כן או לא מהנה. אני לא נהנה ממשחק אם הגרפיקה שלו נמוכה יחסית ואני לא יכול לראות בפירוט דברים. לא דורש HD עם מערכים של 20 כרטיסי מסך, רק דורש גרפיקה מודרנית. ואת זה הוא לא יכול לתת לי.

בכל אופן, סוגי המשחקים שאני אוהב (FPS ואסטרטגיה) אלה גם משחקים שלא הולכים על קונסולה. ומרוצים - תאמין לי שאין כמו החיצים ;)

פורסם

לוידע מה איתכם אני פשוט לא מתרגל לשחק ב PS יש לי את 1 ואת 2

וזה פשוט לא כיף

יש לי את כל המשחקים הכי טובים שיש ואין המשחק היחיד שאני משחק בו זה

Smackdown Vs Raw

זה פשוט לא אותו הדבר !

פורסם
  • מחבר

חחח "אם אין לך משהו חכם להגיד...." חח סתכל על עצמך פותח דיון לא קשור ביכלל :kopfpatsch:

ו DS צודק ,ואתה לא אתה סתם חרטטן ,פאנבוי של מחשב שחושב אם או יגיד כמה מילים כולם ירצו לשחק במחשב. :silly:

דרך אגב ,בן כמה אתה ?30?20? אתה לא מבוגר מידי בשביל להתעסק בשטויות של הילדים ?\:

1. איך הגעת לזה שאני בן 20-30? ממש לא.

2. אני לא חרטטן ואם זה מאוד מפריע לך אז בעיה שלך - אני לא הזמנתי אותך לכתוב תגובה בנושא הזה.

3. מה בדיוק לא קשור לנושא? הנושא כולו מדבר על גיימינג.

פורסם

לקונסולה יש 3 יתרונות בלבד על המחשב והם שיש לו גרפיקה טובה יותר, אבל זה רק זמנית, והגרפיקה החזקה של הקונסולות החדשות תורגש באמת רק אם יהיה לך טלויזית HDTV שהיא מאוד מאוד מאוד יקרה, ולכן גם לדעתי קונסולה לא יותר זולה ממחשב, ואני גם חוזר, הגרפיקה הטובה יותר היא רק זמנית.

היתרון השני הוא שיש יותר משחקים לקונסולה שאין למחשב, וגם יש סוגי משחקים שכמעט ולא יוצאים למחשב כמו המשחקים היפנים מגוף שלישי או משחקי מכות, וזה יתרון ענק!!! היתרון השלישי הוא שכל המשחקים של הקונסולה, לא משנה כמה זמן יש לך את המכשיר, יעבדו לך חלק בלי בעיות וכאלה ותמיד מיצרים משחקים לרמה של הקונסולה שלך בלי צורך לשידרוג.

אולם המחשב, כמו הקונסולה, אתה יכול לחבר ולטלויזיה ולשחק עם גיימפאד, ובנוסף יש לו את העכבר והמקלדת שנותנים דיוק ברמה הרבה הרבה יותר גבוה מהגיימפאד, וזה מאוד חשוב במשחקי יריות וצבא מגוף שלישי, וזה גם ממש נוח בכל משחק שיש לך עכבר כמו במשחקי אסטרטגיה ותפקידם כמו דיאבלו.

בנוסף, אולי הקטע של השידרוג הוא חסרון כספי, אבל הוא גם יתרון ענק שאתה מקבל גרפיקה חזקה יותר תוך זמן קצר יחסית, כי לדוגמה אם כל פעם תקנה את הקונסולה החדשה ביותר, יקח לך 3-4 שנים עד שתקבל קונסולה חזקה יותר ומתקדמת יותר יחסית לזמן, אולם עם מחשב אתה לא תתקל במצב שהגרפיקה שלך חלשה יחסית לטכנולוגיה של ההווה בזכות השידרוג. בנוסף המשחקים של המחשב הם זולים יותר, כמו שאמרו יש למחשב הרבה יותר אפשרויות ותפקידים כמו אינטרנט, תוכנות גרפיקה וכאלה.

בקיצור לדעתי החסרון היחידי שממש משנה משהו במחשב הוא לא משהו שתלוי בו, אלה ביצרני המשחקים, רק אם הם היו מייצרים את כל המשחקים שיש לקונסולה גם למחשב, אז לא היה סיבה בעולם לקנות קונסולה, כי כל מה שמייחד קונסולה הוא הגיימפאד ולשחק בטלויזיה, ואותם דברים אפשר לעשות גם במחשב.

פורסם

לקונסולה יש 3 יתרונות בלבד על המחשב והם שיש לו גרפיקה טובה יותר, אבל זה רק זמנית, והגרפיקה החזקה של הקונסולות החדשות תורגש באמת רק אם יהיה לך טלויזית HDTV שהיא מאוד מאוד מאוד יקרה, ולכן גם לדעתי קונסולה לא יותר זולה ממחשב, ואני גם חוזר, הגרפיקה הטובה יותר היא רק זמנית.

היתרון השני הוא שיש יותר משחקים לקונסולה שאין למחשב, וגם יש סוגי משחקים שכמעט ולא יוצאים למחשב כמו המשחקים היפנים מגוף שלישי או משחקי מכות, וזה יתרון ענק!!! היתרון השלישי הוא שכל המשחקים של הקונסולה, לא משנה כמה זמן יש לך את המכשיר, יעבדו לך חלק בלי בעיות וכאלה ותמיד מיצרים משחקים לרמה של הקונסולה שלך בלי צורך לשידרוג.

אולם המחשב, כמו הקונסולה, אתה יכול לחבר ולטלויזיה ולשחק עם גיימפאד, ובנוסף יש לו את העכבר והמקלדת שנותנים דיוק ברמה הרבה הרבה יותר גבוה מהגיימפאד, וזה מאוד חשוב במשחקי יריות וצבא מגוף שלישי, וזה גם ממש נוח בכל משחק שיש לך עכבר כמו במשחקי אסטרטגיה ותפקידם כמו דיאבלו.

בנוסף, אולי הקטע של השידרוג הוא חסרון כספי, אבל הוא גם יתרון ענק שאתה מקבל גרפיקה חזקה יותר תוך זמן קצר יחסית, כי לדוגמה אם כל פעם תקנה את הקונסולה החדשה ביותר, יקח לך 3-4 שנים עד שתקבל קונסולה חזקה יותר ומתקדמת יותר יחסית לזמן, אולם עם מחשב אתה לא תתקל במצב שהגרפיקה שלך חלשה יחסית לטכנולוגיה של ההווה בזכות השידרוג. בנוסף המשחקים של המחשב הם זולים יותר, כמו שאמרו יש למחשב הרבה יותר אפשרויות ותפקידים כמו אינטרנט, תוכנות גרפיקה וכאלה.

בקיצור לדעתי החסרון היחידי שממש משנה משהו במחשב הוא לא משהו שתלוי בו, אלה ביצרני המשחקים, רק אם הם היו מייצרים את כל המשחקים שיש לקונסולה גם למחשב, אז לא היה סיבה בעולם לקנות קונסולה, כי כל מה שמייחד קונסולה הוא הגיימפאד ולשחק בטלויזיה, ואותם דברים אפשר לעשות גם במחשב.

יש גם לקונסולה עכבר ומיקלדת(ps2)לשאר אני לא יודע,וכשאתה מחבר מחשב לטלויזיה אם גיימפאד יש הרגשה נכה לא אותה הרגשה כמו לקונסולה ותאמין לי אפחד לא היה רוצה שיהיה גראפיקה,תוכנות אינטרנט וכו' כי זה כבר היה הופך להיות למחשב ולא קונסולה כמה שבנאדם יכול להיות טיפש אתה לא קולט שקונסולה נועדה למשחקים !

והיא לא רואה את המחשב בקשר למשחקים (בשביל זה היא נועדה ) ובזה היא גם יותר טובה מהמחשב

ואם היא הייתה נועדה גם לשאר הדברים של המחשב אז היא לא הייתה רואה את המחשב בשאר הדברים שלו ...

אז שתקו כבר לא נמאס לכם לחרטט ,קיצר אין טעם להסביר לכם שקונסולה זה למשחקים!!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים