עבור לתוכן

ntfs

Featured Replies

פורסם

אל מחיצה אחת יש לי משחקים ועל השני תוכנות(ווינדוס אקס פי),

אם אני אמיר את המחיצות של וינדוס לntfs ואת השניה אשיר fat32 אז הוינדוס יעבוד יותר מהר

נ.ב

האם אני יוכל לכנס לדוס

פורסם

טוב, מהיר יותר זה לא, והנה ציטוט של משהו שכתבתי פעם בפיסיפרו לגבי שאלה של מערכות קבצים:

"...FAT הכי מהירה (בגדול) נוטה לפרגמנטציה ומאוד לא יעילה (מיושנת, למשל בגודל הקלאסטרים ונפח מקסימאלי וכו').

FAT32 נותה להאיט מאוד בפרגמנטציה, ללא כלים אבטחתיים (כמו של NTFS) אך עם פחות מגבלות (למשל על נפח מקסימאלי).

NTFS הכי טובה, מלבד הכלים הטובים יותר לניהול, היא לא מושפעת (למעט במצבים מאוד קיצוניים) מפרגמנטציה, היא מוצאת מקום פנוי מאוד מהר, היא הרבה יותר יעילה בשימוש בנפח, קיצר 'בנת ת'נקודה.

ועכשיו לדירוג:

3. פאט16 (אם היא יכלה לתמוך ביוצר ב 2 ג'יגה ועם קלאסטרים יותר קטנים מ 32 קיי) הייתה הכי טובה אבל היא לא! - אז שכח ממנה.

2. פאט32 איטית, בעייתית, ללא כלים תומכים, רגישה לפרגמנטציה ובקיצור לא עדיפה. יכול להיות שבשביל מחשב ממוצע עם מערכת הפעלה אחת, דפרג פעם ב.. וכמות קטנה של זיכרון היא עדיפה על NTFS (זאת משום ש NTFS עושה הרבה cashing בזכרון וחוסר של זה מאיט אותה מאוד - אפילו יותר מפאט32).

1. NTFS, 'נותנים לך - תיקח', "פיילסיסטם של העתיד.." (שוב.. בגדול, לך תדע מה יהיה עוד שנה, שנתיים), מהירה, יעילה, כלי אבטחה כבדים, (יחסית) לא מושפעת מפרגמנטציה...

תקרא כאן: FAT and NTFS performance אומנם אין כאן בנצ'מארקים אבל אני זוכר שמתישהו קראתי בנצ'מארקים והפאט16 הייתה הכי מהירה, אחריה NTFS ולבסוף פארש32..."

זהו? יש? :hat:

פורסם
  • מחבר

אבל אז אני לא יוכל לכנס לדוס נכון?

פורסם

אתה מתכוון מדוס, נכון?, גם לפאט 32 לא תוכל להיכנס מדוס.

אם אתה מתכון אם תוכל להיכנס לפאט 16 (המערכת קבצים של דוס) אז ברור שתוכל.

:hat:

פורסם

אתה מתכוון מדוס, נכון?, גם לפאט 32 לא תוכל להיכנס מדוס.

הא?

ברור שהוא יוכל.. :bash:

פורסם

אם הדיסק הקשיח הוא מפורמט ל-NTFS אז אפשר להעלות את המחשב במצב דוס טהור (PURE DOS MODE) רק מתקליטון איתחול שעבר "טיפול" על ידי תוכנית קטנה ויעילה שנקראת NTFS FOR DOS

יש גם NTFS FOR WIN9X ואז אפשר להיכנס למחיצת NTFS מחלונות 9X במידה ויש במחשב DUAL BOOT והפרטישן של חלונות 2000 או XP מפורמט NTFS.

פורסם

יש גם NTFS FOR WIN9X ואז אפשר להיכנס למחיצת NTFS מחלונות 9X במידה ויש במחשב DUAL BOOT והפרטישן של חלונות 2000 או XP מפורמט NTFS.

מצאת אחת חינם (לא Read Only)?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים