עבור לתוכן

ניסיון קניית משחקים באמזון (דרך mustop) (עודכן, עריכה בהודעה הראשונה)

Featured Replies

פורסם

אז ככה...

קניתי דרך amazon.com מספר משחקים, ואני די מרוצה ממה שיצא בסופו של דבר.

אז קודם כל, קצת הסברים...

הסבר קצר על mustop, למי שלא מכיר... זהו אתר שמאפשר להשיג כתובת פיקטיבית בארה"ב, לשם ניתן לשלוח דברים שמגיעים בעצם אליהם - והם דואגים למשלוח לארץ, תמורת עמלה מסויימת. למי שמעניין אותו מה סכום העמלה, אז ממה שאני זוכר זה 12$ בסיסיים על המשלוח ועוד 5$ לכל קילוגרם, או לכל 6 ליטרים של חבילה - מה שיש יותר. מעבר לזה, הם אמורים לשלם אוטומטית את המסים הדרושים וכל זה (בעצם, כשזה קשור למחשבים זה רק מע"מ נדמה לי).

הרכישה מהאתר בארה"ב נעשית ככל רכישה ישירה - ועל כן יש צורך בכרטיס אשראי בי"ל (או פיתרון אחר, אם אתם מכירים. בכל מקרה משלמים על הסחורה ישירות לחנות).

הסבר קצר עליי - בעבר היו לי מערכות מחשב מאוד חלשות, ולא יכולתי לשחק בהרבה משחקים שרציתי. תמיד מאוד אהבתי לשחק במחשב, אז עכשיו אני מבצע רכישות של משחקי עבר נחשבים (בעיקר קווסטים ומשחקי תפקידים, בעצם, כי זה סוג המשחקים ששווה לשחק בהם גם כשהם מיושנים). יש לציין כי היום המשחקים הישנים (ולפעמים המצויינים) האלה, מאוד זולים. בנימה אישית, בקרוב אני אקנה לי מערכת חדשה ועצבנית (זה התכנון לפחות). אבל בינתיים...

ועכשיו, לעניין...

רציתי לקנות את כל הסדרה של MYST. לא מצאתי בארץ את ה-2 הראשונים - אז רק בגלל זה, בעצם, חיפשתי ב-amazon.

מצאתי שם משהו שנקרא Myst - 10th Anniversary Edition - המכיל את שלושת המשחקים הראשונים על תקליטורי DVD, כאשר יש כל מני "בונוסים" כמו ראיון עם היוצר וכו'. המחיר של זה, 15$ בערך. אני שוב מזכיר - בארץ אין את האוסף הזה (ואין להשיג את המשחקים הראשונים, לפחות לא שמצאתי). אבל לצורך קבלת סדר גודל, מיסט 3 עולה בארץ 50 ש"ח, באופן די אחיד בין החנויות. אני אפרט לגבי זה בהמשך.

קניתי משם גם את המשחק החמישי של מיסט - הוא עולה בארץ כ-200 ש"ח, ושם הוא עולה 20$.

אחרון חביב, קניתי את The Longest Journey שעולה שם כ-10$. בסה"כ עלה לי 45$ (קצת מעל 200 ש"ח). מאוחר יותר התברר לי שהמשלוח דרך mustop עלה 100 ש"ח. (עריכה: 121 ש"ח, הסתכלתי על החיוב הלא נכון) כל אחד מהמשחקים בקופסה באותו גודל - כל אחת מהקופסאות, בגודלה, טיפונת יותר משתי קופסאות DVD צמודות אחת לשניה. המשקל שלהן, עם קופסת הקרטון שהכילה את כולן ביחד - 1.8 ק"ג (כן, שקלתי :) ). כמו כן, החבילה הגיעה עם שליח עד הבית.

אגב, לצורך השלמת האינפורמציה - הצלחתי למצוא בארץ את The Longest Jounrney (אבל רק בחנות אחת) ומחירו כ-100 ש"ח.

בסה"כ עיסקה משתלמת (מבחינה כלכלית) לכל הדיעות (לכל מי שמצדד בקניית משחקים, ועוד ישנים).

כדי להשלים את הסדרה (כי די פחדתי ממשלוח גדול מדי, מבחינת כמה שזה יעלה בסוף) רכשתי מחנות בארץ את Myst 4 ואת Uru: Ages Beyond Myst.

(שניהם עלו 50 ש"ח כל אחד, סה"כ 100 ש"ח).

בתחילה, הגיע אליי Myst 3 במקום (אגב, בתרגום עברי). התעצבנתי וכתבתי מייל לחנות, תוך שציינתי שיש בידי כבר את המשחק השלישי. כעבור מספר ימים קיבלתי תשובה מאשרת ומתנצלת - והודיעו לי שהם ישלחו את מה שהזמנתי בימים הקרובים, וגם כתבו לי שהם מקווים שיש לי מה לעשות עם Myst 3 ספייר :).

אז עכשיו, יש לי את Myst 3 גם בעברית וגם באנגלית. אני לא אזכיר את שם החנות, למרות החשק לשבח אותם, כי זה אסור על פי חוקי הפורום. אבל מי שזה מעניין אותו, אני אשמח לספר לו בפרטי.

אגב, לצערי - גם Myst 4 שהגיע, הגיע בעברית. :-\

אז אני אוכל לשחק בכל הסדרה באנגלית, חוץ מהרביעי, שאני אאלץ לשחק בו בעברית (או שאני אוריד אותו ואשחק, אני ארגיש מוסרית בסדר עם זה ;) ).

לסיכום, הייתי אומר שיש 3 הצדקות לקנות מחנות בחו"ל (לאו דווקא אמזון, למרות שאני מרוצה).

הראשונה - אם פשוט אין בארץ את מה שמחפשים.

השנייה - אם בארץ ניתן לקנות רק את המתורגם, ואנחנו לא רוצים (אפשר לשלב את זה עם סיבה #1).

השלישית - אם הפרש המחירים של משחקים שאתם קונים גדול מספיק - וזה קורה בעיקר במשחקים היותר חדשים. נדמה, כי בארה"ב המחירים יורדים די מהר אחרי ההייפ ההתחלתי של משחקים, ואילו בארץ הם נותרים גבוהים.

באופן כללי, שמתי לב, שמשחקים ישנים - אם קיימים בארץ - יותר משתלם לקנות אותם כאן (אלא אם מצרפים אותם לחבילה שגם ככה מזמינים, והם במקרה ממש זולים שם).

אני מקווה שהבאתי כאן מידע מועיל לאנשים. אם יש שאלות נוספות אני אשמח לענות.

כמו כן, אם למישהו יש המלצה על "משחק חובה" מהישנים והאיכותיים, אני אשמח לשמוע. ובבקשה לא להפוך את הת'רד הזה ל"ת'רד המשחק הכי טוב בכל הזמנים" כי יש מיליון כאלה ;)

פורסם

אכן תלאות רבות עברו עליך...

אני גם תר ברשת מידי פעם אחרי הנחות

יש קלאסיקות ב50-100 שקל שפשוט כיף לצרף לאוסף

פורסם

אכן משתלם,MSTUP האלה אמינים?

לגבי משחק כמובן את כל סדרת הדום למרות שנראה לי שאתה לא ממש אוהב משחקים בסגנון הזה

פורסם

mustop אמינים מהניסיון שלי, אני קניתי את האקסבוקס הראשון שלי דרכם, וחוץ מפשאלה של החנות ממנה קניתי (החנות לא צירפה חשבונית למשלוח ולכן זה עוקב במכס) השירות היה ממש טוב (קצת גלשנו לדיון חנויות, בא נסיים את זה כאן)

פורסם

אוקיי תודה רבה,אני אנסה אולי לרכוש דרכם חלקים למחשב הבא שלי

אז עכשיו נשאר גם לחפש חנויות אמינות בחול ,אם מישהו יכול לשלוח לי קישור לכמה לפרטי/למייל זה יעזור לי מאוד

פורסם

אני שוקל לעשות קנייה של מספר משחקי XBOX מאמזון אבל המחיר של המשלוח מטריד אותי... אין דרך להוזיל אותו? אי אפשר לשלוח את זה בדרך איטית יותר ובתמורה לקבל הנחה?

פורסם
  • מחבר

אכן משתלם,MSTUP האלה אמינים?

לגבי משחק כמובן את כל סדרת הדום למרות שנראה לי שאתה לא ממש אוהב משחקים בסגנון הזה

לגבי mustop, אין לי ממש סטטיסטיקה כדי לענות לך על השאלה - זאת הפעם היחידה שקניתי דרכם (קניתי כמה פעמים מאמזון, אבל ספרים - ואת זה אין להם בעיה לשלוח לישראל - ואין לי מושג למה ומה ההבדל). בכל מקרה, אני יכול להגיד שמהפעם הזאת אני מרוצה. אם יש לך שאלות נוספות לגבי חוו"ד, נראה לי שעדיף שתפנה בפרטי ;)

לגבי משחקי דום למיניהם - המשחקים האלה נחמדים בעיניי - Half Life הראשון היה אפילו כיפי ביותר (היתה ממש עלילה ומתח וכו' :) ). אבל הם הכי נחמדים במשחק Multiplayer - כי הכיף האמיתי זה לשחק עם חברים. אבל שוב, זה רק בגלל שאני לא כזה אוהב את המשחקים האלה. אני גם ניהנה לשחק עם חברים בסימולטורים של נהיגה, ואני לא מתלהב במיוחד מסימולטורים של נהיגה... אגב, Half Life השני לא עובד אצלי במחשב בצורה סבירה (האמת, ניסיתי את DOOM3 ולא אותו, אבל הם אמורים להיות בערך אותו משקל).

אני גם מאוד אוהב אסטרטגיה. גם זמן אמת וגם תורות (למשל, Heroes of Might & Magic המדהים :xyxthumbs: ).

אגב, חשבתי לקנות את Master of Orion 3. מישהו יודע / זוכר איך הוא, ביחס לראשונים?

ובאותו הקשר, איך Homeworld 2?

משחקי תפקידים שולטים, באופן כללי :yelclap:

אבל, אין כמו קווסט באמת משובח (למרות שלפעמים יש ערבוב מסויים בין RPG לקווסטים).

תמיד מחייך, כמה משחקים אתה רוצה לקנות? וכמה עולה כל אחד?

פורסם

אני מתכנן לקנות 4-5 משחקים במחירים משתנים, נראה לי זה יהיה בין 150 ל-200 דולר סה"כ (חלק מהמשחקים יצאו לפני שנה ומעלה).

פורסם
  • מחבר

מבחינת עלות המשלוח, אני לא מאמין שזה יעלה לך הרבה יותר ממה שעלה לי (אני קניתי 3 משחקים, וזה היה על גבול ה-2 קילו, אז מקסימום זה יעבור את ה-2 קילו, לא יגיע ל-3 ובסה"כ 5$ יותר (ואני מדבר על מחירים של MUSTOP, אם יש משלוחים ישירות לארץ, אולי זה יותר טוב, אין לי מושג).

במחיר של 200$ המע"מ מתחיל להיות משמעותי. אתה צריך לבדוק כמה אתה מרוויח מלקנות את זה שם - וכמה אתה מבזבז על משלוח פלוס מע"מ...

כמה אותה סדרה תעלה לך בארץ?

פורסם

בארץ כל משחק עולה 300 ש"ח ומעלה וקשה מאוד למצוא חנויות שמוכרות משחקי XBOX. אני עדיין לא סגור סופית על המשחקים שאני אקנה אך נראה לי שגם עם משלוח ומע"מ ההבדל עדיין יהיה משמעותי בין המחיר בארץ לבין המחיר בחו"ל. מה שכן חשבתי אולי אפשר לעשות הזמנה יחד איתך וכך לחסוך חלק מהעלויות (החיסכון יתחלק בין שנינו כמובן).

פורסם

משחקי אקסבוקס שווה לקנות מחול, תמיד

אל תקנה את MOO3 הוא משחק גרוע ביותר, אם אתה אוהב את הסיגנון קנה את GalCiv2 (החברה אפילו שולחת לארץ במחיר סביר- 10 דולר)

פורסם

מישהו יכול להביא קישור לעמוד של מסטופ?

פורסם
  • מחבר

לגבי קניה משותפת - לא בטוח שזה עד כדי כך יעיל. זה יכול לחסוך לדעתי גג 50 ש"ח בסה"כ (לשנינו ביחד). ועם קניה בשווי 200 דולר, אני לא בטוח ש-20 שקל זה מה שיהרוג אותך ;)

האתר של מסטופ (שאלה די טיפשית כי זה די ברור):

http://www.mustop.co.il

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים