עבור לתוכן

כמה שאלות בקשר לשדרוגון..

Featured Replies

פורסם

אהלן.. מי שמכיר אותי לפני הרבה זמן כתבתי המון בפורום וגם עסקתי בOC והתעסקות בלי סוף במחשב...

אבל זה היה כבר לפני כמה שנים, ומאז אני לא מתעסק ולא זוכר כלום.. אז אני צריך טיפונת עזרה:

המפרט הנוכחי של המחשב שלי - אפוקס 8K9A (לוח מבוסס KT400) טוינמוס 256 (400 cl2.5)

ומעבד AMD 1700, מהאלה שעובדים ב0.13 מירון ומצוינים להמהרה (לא זוכר ת'שם שלהם..) ועליו גוף קירור ענק ואיכותי מנחושת (גם לא זוכר ת'שם,

למרות שזה נראה לי היה sk משהו, אבל אולי אני מתבלבל..)

בכל מקרה, בקרוב אני רוצה לעשות שידרוגון למחשב, משהו צנוע.

אז,

1. איזה מעבדים יתאימו ללוח הזה? (אגב, אם זה משנה, הלוח הזה ידע לעבוד על באס 166, ובאסים הרבה יותר גבוהים, (הגעתי לאיזה 210 פעם) ולשנות מכפלות..)

קיצר איזה מעבדים עובדים עם הלוח הזה.

2. אני זוכר בזמנו שהיה ת'קטע עם ה"דואל". ששמים שני סטיקים של זכרונות והם כאלו עובדים ביחד ובעצם מכפילים ת'מהירות שלהם או משהו כזה.. עובדים יותר יעיל.

זה גם בלוח הזה? משמע, אם אני יוסיף עוד סטיק, שני הסטיקים יעבדו בדואל?

תודה!

פורסם

בכל שדרוג כדאי לבנות על לוח חדש ומעבד חדש

האופציות הן תלויות כמובן בתקציב ובשימושים

פורסם
  • מחבר

אז זהו, שנכון לעכשיו, המחשב משמש לשימושים ממש בסיסים, משרדיים כאלו... וכל מיני שטויות שבישבילם אני לא זקוק לשום עוצמה משום סוג.

במידה שבעוד כמה חודשים אני ירצה מחשב טיפ'לה יותר חזק, אני יוכל להחליף למעבד אולי אפילו פי שתים יותר מהיר ממש בגרושים בלי להחליף זכרונות ולוח ואולי גם גוף קירור וכו וכו

בקצרה - אתה (או אתם) יכולים בבקשה לענות לי על השאלות ששאלתי?

איזה מעבדים יכולים לשבת על הלוח,

והאם שני סטיקים של זיכרון יעבדו בדואל במחשב הזה..

תודה

פורסם

אוקיי אז ללוח הזה כמו שהבנתי אין דיואל ככה שתוכל להוסיף 2 סטיקים של זכרונות אבל בדיואל הם לא יעבדו.

בכל מקרה תוכל להוסיף כל מעבד אחר בסוקט A לא יודע אם תמצא מעבדים כאלו הם דיי יצאו מהעולם, תוכל למצוא יד שניה או ממישהו שמוכר חלקים\מחשב.

סה"כ יותר משתלם להחליף לוח+מעבד בסוקט 939 אם אתה לא צריך משהו עם עוצמה אלא רק עבודות משרדיות ולהישאר עם הזכרונות שיש לך עכשיו או שתקנה כמובן במטרה לא להחליף למעבד אינטל שתומך בDDR2 כדי לא להחליף גם זכרונות.

שוב אם אתה משתמש במחשב לעבודות משרד סמפרון בסוקט 939 או וניס 3000\3200 שעולים טיפה יותר יהיו מושלמים בשבילך לפי דעתי.

פורסם

לדעתי D805 של אינטל ו-ASRock 775Dual-880Pro ייתנו פיתרון יותר טוב

כפול ליבה ולוח שעדיין יאפשר שימוש בזכרונות הקיימים וגם בכרטיס מסך הנוכחי

סה"כ שדרוג כזה אמור להגיע ל-1000 שקל בערך

באופן עקרוני, הרבה שיפור מסוקט A לא יהיה

פורסם

קודם כל - הלוח שלך מתאים למעבדי סוקט A, שהם למעשה מעבדים מלפני 3 דורות אחריהם היו מעבדי ה 754, ה 939, ועכשו ה AM2 (אפשר לראות את זה גם כדור אחד אחורה, אם אתה מחשיב את ה K7 כדור ואת כל סידרת ה K8, שבה עובדים המעבדים בסוקט 754, 939 ו AM2, כדור). בכל מקרה, קשה מאד להאמין שתימצא מעבדים מתאימים. המעבדים האחרונים שיוצרו לסוקט הזה היו הסמפרונים לסוקט A, שיוצרו ב 130nm, עם 256KB זיכרון L2, ועם FSB של 333MHz (אם אני לא טועה, הם דורגו עד 2800). לפניהם היו מעבדי ה Athlon XP, שהליבה הטובה ביותר עבורם הייתה ה Barton, עם 512KB זיכרון L2, ככה שגם אם תצליח להשיג מעבד מתאים, תשתדל שתהיה לו ליבת Barton. אגב, אם אתה מצליח להשיג מעבד בדירוג 3000 או 3200, סביר להניח שיהיה לו FSB של 400MHz, ואתה אומר שהלוח שלך תומך רק ב FSB של 333MHz, אז כנראה שהמעבד לא יעבוד או יעבוד לאט יותר.

דבר שני - הלוח, כמו שנאמר, לא תומך בערוץ כפול. לסוקט A, רק לוחות שהיו מבוססים על nForce2 (ערכת השבבים של nVidia) תמכו בערוץ כפול, וגם אז השיפור בביצועים היה מינימלי (בין ערוץ בודד לערוץ כפול).

הערה קטנה - אני חושב שמעבדים לסוקט A יוצרו עד למעבדי ה AXP 2200 ב 180nm בלבד (לא בטוח ב 100% בקשר לזה), וקשה לי מאד להאמין שהמעבד שלך (ה 1700), יוצר ב 130nm.

בכל מקרה - אם כבר משדרגים, אז ללוח ומעבד חדשים כמו שליאור אמר. אם כח העיבוד הנוכחי מספיק לדרישות שלך, אני ממליץ פשוט להוסיף עוד זיכרון (סטיק של512MB יהיה עדיף), ואז תרגיש הבדל בביצועים.

פורסם
  • מחבר

אוקי.. אז התייחסות..

דבר שני - הלוח, כמו שנאמר, לא תומך בערוץ כפול. לסוקט A, רק לוחות שהיו מבוססים על nForce2 (ערכת השבבים של nVidia) תמכו בערוץ כפול, וגם אז השיפור בביצועים היה מינימלי (בין ערוץ בודד לערוץ כפול).

אוקי, סבבה, תודה..

הערה קטנה - אני חושב שמעבדים לסוקט A יוצרו עד למעבדי ה AXP 2200 ב 180nm בלבד (לא בטוח ב 100% בקשר לזה), וקשה לי מאד להאמין שהמעבד שלך (ה 1700), יוצר ב 130nm.

הוא כן. בעבר הייתי פריק מטורף של כל העסק - והמעבד הזה, בתקופתו, היה להיט! הוא יוצר ב0.13 מיקרון (הדגם הספציפי הזה)

הוא היה פתוח מכפלה "מהיצרן" (בלי לחבר גשרים ולהרוס מעבדים) היה בקושי מתחמם - והיה לו פוטנציאל המהרה מטורף! אשכרה קניתי

ת'מעבד לפי הסטפינג שלו... (בתקופה הזו התענינתי והבנתי, עכשיו אני כל כך לא בזה שאני אפילו לא יודע באיזה סוקט המעבדים היום עובדים)

המעבדים האחרונים שיוצרו לסוקט הזה היו הסמפרונים לסוקט A, שיוצרו ב 130nm, עם 256KB זיכרון L2, ועם FSB של 333MHz (אם אני לא טועה, הם דורגו עד 2800). לפניהם היו מעבדי ה Athlon XP, שהליבה הטובה ביותר עבורם הייתה ה Barton, עם 512KB זיכרון L2, ככה שגם אם תצליח להשיג מעבד מתאים, תשתדל שתהיה לו ליבת Barton. אגב, אם אתה מצליח להשיג מעבד בדירוג 3000 או 3200, סביר להניח שיהיה לו FSB של 400MHz, ואתה אומר שהלוח שלך תומך רק ב FSB של 333MHz, אז כנראה שהמעבד לא יעבוד או יעבוד לאט יותר.

אוקי, א - האם אפשר להשיג את המעבדים בקניה מחנות? או שכיום רק ביד שניה?

ב - הברטונים או הסמפרונים המדוברים - באים פתוחי מכפלה? (כמו ה1700 שלי?) ככה שאפשר לשחק עם הבאס. אגב, נראה לי שהלוח יסחוב באס 200 בקלילות דווקא..

בקשר להצעות של שדרוג של לוח וכו.. סה"כ אני רוצה קצת להאריך את הטווח חיים של המערכת הזו, שבמילא משמשת אותי רק לצרכים בסיסים, צפיה בוידאו, גלישה באנטרנט, ופריצה למערכות צבאיות סודיות (סתם סתם..) ואם אני יכול להוסיף סטיק זיכרון ב150 שקל, ועוד מעבד שהוא מהיר פי שנים מהמעבד שלי, (נגיד 3200+) בעוד מתאיים שקל, בגרושים, מבחינתי זה יכול להיות יעיל...

פורסם

תראה בחנות קשה לי מאוד להמאין שתמצא מעבדים בסוקט A.

אם השימושים שלך הם כמו שציינת משרדיים גלישה וידאו ופריצות :smile1: לא תרגיש הבדל כל כך גדול בטח שלא תמצא מעבד כזה בזול בחנות אלא רק יד שניה כמובן.

לך על הוספת זיכרון ייתן לך שיפור גדול יותר וידרוש ממך פחות בלאגן של לחפש מעבד בסוקט A שככל הנראה בחנות לא תמצא.

פורסם

הוא כן. בעבר הייתי פריק מטורף של כל העסק - והמעבד הזה, בתקופתו, היה להיט! הוא יוצר ב0.13 מיקרון (הדגם הספציפי הזה)

הוא היה פתוח מכפלה "מהיצרן" (בלי לחבר גשרים ולהרוס מעבדים) היה בקושי מתחמם - והיה לו פוטנציאל המהרה מטורף! אשכרה קניתי

ת'מעבד לפי הסטפינג שלו... (בתקופה הזו התענינתי והבנתי, עכשיו אני כל כך לא בזה שאני אפילו לא יודע באיזה סוקט המעבדים היום עובדים)

באמת? כל הכבוד. אני עד היום מצטער שלא חקרתי את הנושא הזה לעומק, ובסוף קיבלתי את ה AXP 2000 שיש לי כרגע ב 180nm, שמתחמם מאד (ב-60 מעלות המחשב קורס, כל הזמן צריך לנקות את המאווררים ולהחליף משחה טרמית למעבד).

אוקי, א - האם אפשר להשיג את המעבדים בקניה מחנות? או שכיום רק ביד שניה?

ב - הברטונים או הסמפרונים המדוברים - באים פתוחי מכפלה? (כמו ה1700 שלי?) ככה שאפשר לשחק עם הבאס. אגב, נראה לי שהלוח יסחוב באס 200 בקלילות דווקא..

א - קשה מאד להאמין שתמצא מעבד כזה חדש, אלא אם כן לחנות יש עודפים שהיא לא הצליחה למכור/להחזיר ליבואן.

ב - אם אני לא טועה, כל הסמפרונים ורוב הברטונים הם נעולים מבחינת המכפלה. אם אני לא טועה, רוב המעבדים שיוצרו עד 2003 היו בעלי מכפלה פתוחה, ואח"כ פשוט נעלו אותה.

ג - אתה יכול לשנות את ה BUS בלי קשר למכפלה של המעבד - שינוי המכפלה היא דרך אחת לעשות OC, ושינוי ה BUS היא דרך אחרת.

ד - ערכת השבבים, ה KT400, בניגוד לשמה, מתוכננת לעבוד עם FSB של עד 333MHz בלבד. אני לא בטוח אם היא תוכל לסחוב BUS של 200MHz (או FSB של 400MHz, שזה אותו דבר).

בקשר להצעות של שדרוג של לוח וכו.. סה"כ אני רוצה קצת להאריך את הטווח חיים של המערכת הזו, שבמילא משמשת אותי רק לצרכים בסיסים, צפיה בוידאו, גלישה באנטרנט, ופריצה למערכות צבאיות סודיות (סתם סתם..) ואם אני יכול להוסיף סטיק זיכרון ב150 שקל, ועוד מעבד שהוא מהיר פי שנים מהמעבד שלי, (נגיד 3200+) בעוד מתאיים שקל, בגרושים, מבחינתי זה יכול להיות יעיל...

מעבד +3200, כמו שכבר אמרתי, כנראה לא יתאים ללוח שלך, ואם הוא יעבוד, אז הוא יעבוד "רשמית" ב FSB של 333MHz בלבד, ומכיוון שהמכפלה אמורה להיות נעולה (לפחות כלפי מעלה), הוא יעבוד בתדר נמוך יותר.

בקשר למחיר של המעבדים - אני לא חושב שמכרו את הדגמים החלשים ביותר בפחות מ 300-400 ש"ח לפחות, ככה שקשה לי להאמין שתמצא מעבד מתאים ב 200 ש"ח.

בקשר לזיכרון - עדיף כבר להשקיע 250 ש"ח ולקנות זיכרון 512MB במקום 256MB. אני יכול להגיד מניסיון על המחשב שלי, שהוספת 512MB זיכרון (סה"כ 768MB) הביאה לשיפור בביצועים.

פורסם

אתה יכול פשוט לעשות OC ולעקוף את המהירות סטוק של הבארטון 3000+ שעובד במהירות של 2400MHZ עד כמה שזכור לי.

והמעבד שלך יכול להגיע למהירות הזאת ע"י העלאת מכפלה בקלות.

ואז כל מה שאתה צריך זה להוסיף זיכרון.

נ.ב

אני עדיין עם מעבד 2100+ שמומהר ל-2700MHZ והוא עדיין מספיק מהיר.

פורסם
  • מחבר

תודה לכולם, נראה לי שבעתיד הקרוב אני פשוט יוסיף חצי גיגה זיכרון.

בקשר להמהרה, כבר הגעתי להישגים מטורפים עם המעבד הזה, איזה 2400 מגהרץ עם לא יותר, (גיגהרץ המהרה!)

וגם באס של 205 ויותר.. (אני לא זוכר)

אבל פעם היה לי קירור במחשב, היום כבר לא. חוץ מעל הcpu, כלום. ואין לי כוח להתעסק עם בדיקות יציבות ותקיעות ושטויות...

אני יחפש ת'תמונות wcpuid שהוצאתי

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים