עבור לתוכן

מה קורה ל ?virtual reality

Featured Replies

פורסם

כל גיימר בעולם רוצה לשחק בHL2 או FAR CRY או DOOM3 עם מישקפי virtual reality שיתנו לו להרגיש במשחק, נכון?

אז למה אף חברה לא מפתחת את הטכנולוגייה? למה לוג'יטק חבראות כאלה לא מנסות אפילו להיכנס לתחום.

אני יודע שיש כמה דגמים של VR היום.

http://www.vrealities.com/main.html

אבל למה אף אחד לא קונה את זה (אני יודע שהמחיר בשמיים, אבל זה בגלל שאין תחרות)?

מישהו יודע מה הבעיות של הטכנולוגייה הזאת?

פורסם

כבדות,קצב רענון איטי,צבעים לא ריאליסטים לפי מה ששמעתי,אי תמיכה,קרינה,גורם לכאבי ראש וכאלה..

אבל אני לא מתחייב על שום דבר שכתבתי,את הכל שמעתי וקראתי באתרים לא ממש מיוחסים..

בכל מקרה יש גם מסכים מיוחדים שבאים עם משקפיים שנותנים לזה מין אפקט תלת מימד..

פורסם

אין מה להשוות את זה למסך תלת מימד אמיתי - כלומר כזה ש"יושב" על העיניים ופונה כאשר הראש פונה...

ממה שאני יודע הסיבה המרכזית היא כאבי ראש...

פורסם
  • מחבר

קצב ריענון וצבעים לא נשמע לי הגיוני ממש, זה מסך LCD אחרי הכל...

גם חוסר תמיכה לא כי הם תומכים בכל ישום DX \OPENGL.

אבל כאב ראש יכל להיות שזאת בעיה באמת... מישהו פעם ניסה VR?

פורסם

[ltr]I did when I was like 8 or 10, the whole scene had like 50 pollys (it was back in 94 or something like that) and it was 256 colors. but it really looked cool. it was like 20 nis for 10 minutes.

the head gear was fucking heavy.[/ltr]

פורסם

לצערי לא ניסיתי. אבל זה באמת סוג של חלום. כלומר, להיות ממש בתוך עולם, להסתכל מסביב - נראה לי כמו משהו מדהים :)

ואין מה לדבר על ההולודק :smile1:

פורסם

[ltr]it's not the looking around part that's cool, it's that you hold the gun in you hand like a real gun and aim and shoot like a real gun.[/ltr]

פורסם

איך בדיוק אפשר לעשות סביבה, עם אקדח ויריות, מ-50 פוליגונים? :nixweiss:

בכל מקרה, ברור שהחוויה האינטראקטיבית מאוד משפיעה - אבל עצם היכולת לראות בתלת מימד מלא את הסביבה שלך, וממש להסתכל מסביב...

זה נשמע מדהים :)

פורסם

כאבי הראש הם בעיה אחת, הבעיה השניה זה שאנשים נרתעים מציוד חיצוני שכזה, שיש ללבוש

הפיתרון- מפתחים מסכים עם היכולת הזו, נכון שזה לא יהיה כמו המסיכה המאלה שמגיבה לתנועות הראש והכל אבל זה צעד בכיוון

פורסם
  • מחבר

להסתובב עם אקדח זה כבר בעיה כי בשביל זה צריך לעמוד ולהסתובב ב 360 מעלות בחדר, זה לא ממש פרקטי ויראה ממש דבילי, ומה ישלוט על שאר הדברים (הליכה קפיצה וכאלה אם אתה עומד ומחזיק אקדח?).

אבל אפשר להשתמש בזה עם מקלדת כך שהשליטה תהיה כמו במשחק רגיל אבל תהיה אופציה להזיז את הראש (180 מעלות בערך אפשר להזיז את הראש בלי לזוז מהמקום שזה זווית של איזה 250 מעלות ראיה).

פורסם

הVR שהיו בשנות ה90 היו מסריחים והרבה מהבעיות ניפתרו

אבל לפתח מישחקים לזה +קסדות טובות מאוד יקר היום ועושים בזה שימוש ברפואה ודברים דומים

אני מאמין שיום אחד זה יחזור שיצליחו לפתח קסדות זולות וטובות וציוד עזר נוסף

דברים כמו ההי טוי והנונצקו הם צעד קטן בכיוון

אבל מה שיהיה יותר טוב לפי דעתי זה אולוגרמות אבל זה הרבה יותר רחוק

פורסם

[ltr]you had a button on the gun for walking, but except from that everything you did in RL was done in the game. turning ducking and looking. really cool shit...

and about how can you make anything with only 50 polys? well they had to, back then computers had the power of last year mobile phones...

as far as just tracking your head movement, there's trackIR, the flagshit model/package cost 120$ (now they got a new flagship at 180$) and there's about 50 games that support it. (mostly driving and flying games, where it's useful).

http://www.naturalpoint.com/trackir/[/ltr]

פורסם

אני לא רואה מניעה מלבנות מכשיר שאתה מכניס פנימה את הרגליים שלך, וכשאתה הולך אתה מזיז אותו, וכן הלאה. אתה לא באמת מתקדם, אבל הוא גורם לך להרגיש כאילו כן (לפחות קצת).

פורסם

אני בעד חדר 4 קירות, כל קיר 4מטר על כל קיר מסך LCD בגודל של הקיר אתה עם M16 הריצפה היא הליכון שרק שרוצים ללכת הוא זז.........

פורסם

זה נשמע לי הרבה יותר מסובך.

מה גם שזה לא יהיה תלת מימד (וגם אם זה יהיה עם משקפי תלת מימד, עדיין זה יהיה תלת מימד מעוות כי זה 4 קירות, ולא רציף).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים