עבור לתוכן

רשת דרך הקיר

Featured Replies

פורסם

יש לי שני מחשבים בבית עכשיו יש בינהם רשת רגילה עם כבל רשת רגיל בינהם... אני עומד להעביר אחד מהמחשבים לקומה למטה... ובגלל שאני לא רוצה שיעבור לי כבל על חצי מהבית אני רוצה למצוא דרך אחרת לעשות את הרשת... חשבתי בהתחלה על רשת אלחוטית אבל אני לא חושב שזה יעבוד כי אני מעביר את המחשב לממד... אז חשבתי לעישות את הרשת דרך הקיר, כאילו עם שקע כזה כמו הכבלים או הטלפון... אני יודע שזה אפשרי... השאלה היא איפה אפשר לקנות שקעים כאלה? ואני יכול לעשות את זה לבד או שעדיף להזמין מישהו? אני יצתרך לוותר על השקע של הטלוויזיה בשביל זה או שיש מספיק מקום להעביר את שניהם? כמה זה בכלל אמור לעלות?

ואולי בכל זאת אפשרי לעשות רשת אלחוטית? למרות שזה די יקר...

פורסם

בעקרון אתה צריך להשחיל כבל בין הקומות ממחשב למחשב.

אכן הפתרון של רשת חוטית הוא טוב ויעיל מרשת אלחוטית.

אתה יכול לנסות לבצע את זה לבד אם יש לך הכשרה והבנה ברשת החשמל הביתית אחרת זה מסוכן ועדיף לקרוא לחשמלאי שיבצע את זה אם ניתן דרך צנרת קיימת בבית.

לגבי הנקודות בקיר (השקע) יש כל מיני שקעים משולבים אז מאוד יתכן שיש גם אחד עם טלוויזיה ואתרנט. אם לא אז אפשר להתקין על הקיר אם זה לא מפריע או לעשות נקודה נוספת - מה שיעלה קצת את המחיר וגם את כמות הלכלוך אבל בסך הכל לא נורא.

בקיצור - שווה לך להביא חשמלאי ולשאול במה הענין כרוך.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על התשובה שלך...

חבר שלי עשה את זה דרך הקיר אני ישאל אותו מאיפה הוא קנה את השקעים... הבעיה היא שהם הוציאו מהקיר את הכבל של הטלוויזיה והחליפו אותו בכבל של הרשת... לדעתך יהיה מקום בתוך הקיר לשניהם ביחד? השקע כבר זה בעיה יותר פשוטה כי מקסימום זה יראה מגעיל... השאלה היא יש מקום שם בקיר לשני כבלים בכלל?

ועוד שאלה היא איך אני אמור לדעת כמה אורך של חוט לקנות... חבר שלי (יש לו בית זהה לשלי...) קנה 20 מטר וזה הספיק לו אבל הוא עשה את הכל באותה קומה...

פורסם

זה תלוי בסוג של הצינור ששמו לכם בקיר.

בד"כ בצינור פלסטיק של 1/2" נראה לי שאפשר להעביר שני כבלים, אם זה של הכבלים לא עבה מדי.

כדי להעביר את הכבל אתה צריך "סטלבנד" או איך שלא יקראו לזה. אם תצליח להשחיל את הסטלבנד מצד לצד גם תדע את הנתיב הנכון וגם תוכל לדעת מה האורך שאתה צריך בדיוק.

פורסם

חייבים סטלבנד... עולה בסביבות ה-50 ש"ח.

וכמו שאמרו פה, חכה עם הכבלים וכל הציוד. קודם תבדוק שהסטלבנד עובר לך בתעלות, כי אם הוא לא עובר, אז אין סיכוי שכבל רשת יעבור.

פורסם
  • מחבר

איפה אפשר לקנות את הדבר הזה? וכמה יעלה פשוט לקרוא לחשמלאי?

פורסם

הום סנטר/אופיס דיפו, או כל חנות טמבור שכונתית.

לקרוא לחשמלאי יעלה עלות קריאה שזה בערך 150-200 שקל, וכמובן עוד תוספת כסף על כל עבודה שיבצע.

פורסם

מה זה "סטלבנד" :s05:

פורסם

זה מין כבל פלסטיק גמיש וקשיח שמעבירים בעזרתו כבלים בתעלות תשתית של חשמל, טלפון וכבלים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים