עבור לתוכן

X-Fi Xtreme Music - בדיקה, בקשות מיוחדות?

Featured Replies

פורסם

לחברי הפורום שלום,

לפני מספר ימים הזמנתי לעצמי כרטיס X-FI מהדגם הבסיסי, וזאת מפעת העניין בלבד. ברצוני לבדוק את הכרטיס בבדיקות אובייקטיביות וסובייקטיביות ולגבש דעה בנוגע לכרטיס, דעה שתהייה מבוססת על ניסיון אישי ולא על גבי קריאה מרשת האינטרנט. כמובן שכל התהליך יסוכם בסופו של דבר ויפורסם פה בפורום למענכם, חברי הפורום.

הבדיקות שאני מתכוון לבצע נכון לרגע זה (כאשר אתם מוזמנים להוסיף רעיונות לבדיקות אחרות):

RMAA - מדידות - X-Fi לבד בדיקה ראשונה. X-Fi מחובר ל-EMU 1212M בדיקה שנייה. הרעיון של הבדיקה הראשונה היא למדוד את הגבול של הכרטיס, הבדיקה השנייה למדוד את הגבול של היציאה של הכרטיס בלבד שהיא מה שמגביל את רוב האנשים שרוכשים כרטיס זה.

האזנה - הכרטיס יחובר למערכת הסטריאו שלי (סטריאו בלבד, לא קולנוע ביתי. כרגע אין לי מערכת קולנוע ביתי, וכמובן שכשמדובר בי, קולנוע ביתי גם ממש לא מעניין אותי :)) והכניסות יוחלפו באקראיות בינו לבין ה-EMU שלי, וזאת בכדי לבדוק כיצד ה-X-FI יתמודד מול כרטיס חצי מקצועי משכמו ומעלה.

Crystalizer - מדידות של הכרטיס עם RMAA כאשר אפשרות זו מופעלת. המטרה? לבדוק על הנייר מה הוא עושה (ממה שידוע לי עד כה, מדובר על אקולייזר עם קצת "ניחושים").

Crystalizer - האזנות. שוב, אותה המערכת, הכרטיס עם האפשרות דלוקה אל מול הכרטיס עם האפשרות כבויה. לאחר מכן, האזנה לכרטיס עם האפשרות דלוקה כאשר ישנה חריגה של 3db מטה בעוצמה. המטרה? לבדוק מה האפשרות הזו עושה מעבר להוספת עוצמה (אשר על פי מחקרי פסיכואקוסטיקה משפיעה רבות על תפיסת הצליל שלנו).

משחקים - מדידה של הכרטיס אל מול כרטיס OB סטנדרטי (בעיקר בכדי להדגיש לאנשים עד כמה חשובה השקעה בכרטיס קול איכותי למחשב משחקים אמיתי) בעזרת 3DMARK, ומשחקים נוספים (אשמח להמלצות למשחקים שאפשר להריץ בהם באנצ'ים לכרטיס קול).

Anatoli.

• תגובות 67
  • צפיות 4.5k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה

משתתפים בולטים בדיון

פורסם

טוב אין מה להוסיף

קנית את הכרטיס רק בשביל הבדיקה יעני יש לך כרטיס אחי מה תעשה עם הכרטיס הזה אחר כך?

פורסם
  • מחבר

אמכור אותו, אני לא חושב שתהייה לי בעיה למכור כרטיס שכל מה שהוא עשה זה שימש לבדיקות במשך שבועיים/שלושה עם אריזה וכל התכולה המקורית. :)

כמובן שההזמנה נעשתה מארה"ב (גם שירות טוב יותר מכל חנות בארץ), ולכן אני אוכל למכור במחיר דומה לזה שאני משלם עליו ועדיין להציע מחיר שיהיה משתלם לעומת המחיר של כרטיס דומה בארץ.

Anatoli.

פורסם

אנטולי - מה זה בדיוק RMAA ואיך הוא עוזר לך בבדיקות?

פורסם
  • מחבר

RMAA:

http://audio.rightmark.org/products/rmaa.shtml

תוכנה שמשתמשים בה הרבה למדידות של כרטיסי קול. תוכל לראות לא מעט דיונים בפורום שבהם עשיתי שימוש בתוכנה הזו במדידות של כרטיסים שונים, כמו האודיג'י ZS וה-EMU.

Anatoli.

פורסם

כמובן שההזמנה נעשתה מארה"ב (גם שירות טוב יותר מכל חנות בארץ), ולכן אני אוכל למכור במחיר דומה לזה שאני משלם עליו ועדיין להציע מחיר שיהיה משתלם

Anatoli.

אני חייב שתסביר לי את המשפט הזה , איך השירות יכול להיות טוב אם הזמנת מחו"ל , לא חכם במיוחד , אלא אם יש לך אחריות בין לאומית

ויש איזו שהיא מעבדה שתתקן לך את הכרטיס במקרה של תקלה, ושלא נדבר על העובדה שכשתנסה למכור אותו , ותגיד לבן אדם

"הכרטיס הוזמן מחו"ל" ישר יתחליו להידלק הנורות האדומות , אז בבקשה אם תוכל להסביר

חוץ מזה , יוזמה מבורכת מטעמך.

עמילו.

פורסם
  • מחבר

אהלן עמילו,

לא יודע מה חכם במיוחד מבחינתך, אבל מבחינתי לקנות מוצר שיסופק לי בזמן שהובטח (ובדר"כ לפני כן) במחיר פייר, עם מענה מהיר לכל שאלה, עם אחריות מלאה לכרטיס (נכון, יש עלויות שילוח, אבל זה עדיין זול יותר, וההחלפה מהירה יותר בלי שאלות), כשאני בטוח שאני מקבל מוצר תקין, כשאני יודע שאני אקבל מה ששילמתי עליו, כשאני יודע שהמוצר שאני מקבל הוא במצב שהובטח לי ולא מחודש/נאטם מחדש כמו שאנשים בארץ עושים, וכל זה עם מענה מהיר לשאלות, בצורה ברורה, גם אם אני אשאל את אותה השאלה מליון פעם זו הבחירה הנבונה הרבה יותר מכל קנייה טיפשית בארץ. שלא לדבר על המחירים, עם שירות לקוחות כמו בארץ, אני פשוט לא מעז להרים טלפון לחנויות לבצע הזמנה.

וד"א, בינינו אני זה שיש לו ניסיון במחירה של ציוד שהובא מחו"ל, כמו גם בקנייה של ציוד שכזה. מכרתי כבר לא פעם ציוד שהובא מחו"ל (לאחרונה כרטיס של חבר שהובא מחו"ל לפני כמה ימים סך הכל) וכל פעם מכרתי את הציוד במהירות, והלקוח היה תמיד מרוצה. אני לא משקר אף אחד, ולא מחביא את העובדה שהכרטיס מחו"ל. ברגע שאני מציע למישהו כרטיס (אפילו בלי אחריות) באריזה המקורית, במצב מצויין, עם כל הציוד המקורי, ונותן לו מחיר פייר, ועונה לו על כל שאלה, ומביא לו להגיע ולבדוק את הכרטיס לפני שהוא מתחייב לקנייה כלשהי, אני לא חושב שהעובדה שהכרטיס נרכש במקור בחו"ל תפריע. אז כל עוד אין לך ניסיון עם רכישה מחו"ל ומכירה בארץ, וקנייה בארץ של מוצר שנרכש במקור בחו"ל, תעשה טובה, אל תטעה אנשים, ואל תאמר דברים חסרי בסיס.

ולמקרה שחשבת אחרת, כבר עכשיו, עוד לפני שבכלל פרסמתי את הכרטיס למכירה, יש כמה שהתעניינו ואפילו ביקשו להודיע להם ברגע שהכרטיס יעמוד למכירה בכדי שהם יוכלו לרכוש אותו.

Anatoli.

פורסם

וואלה , "אין חכם כבעל נסיון אומר" כך אומר הפתגם.

אני טוען אמנם שהזמנה מחו"ל היא דבר הרבה יותר מסורבל ובדרך כלל פחות משתלם,

לפחות לישראלי הממוצע , לך אמנם יש יותר נסיון אבל לרב הישראלים אין זמן וסבלנות לזה.

אם הולך לך עם זה, אז שיבושם לך.

אגב:

וד"א, בינינו אני זה שיש לו ניסיון במחירה של ציוד שהובא מחו"ל, כמו גם בקנייה של ציוד שכזה. מכרתי כבר לא פעם ציוד שהובא מחו"ל (לאחרונה כרטיס של חבר

Anatoli.

עשה טובה ואל תקבע כמה נסיון יש לי באיזה שהוא תחום על סמך ההיכרות הקצרצרה שלנו(נאמר בנימה חיובית)

עמילו.

פורסם
  • מחבר
אני טוען אמנם שהזמנה מחו"ל היא דבר הרבה יותר מסורבל ובדרך כלל פחות משתלם,

הזמנה מחו"ל דרך האינטרנט מסובכת לכל היותר כמו הזמנה בארץ דרך האינטרנט. הדר"כ אפילו פחות. מבחינת משתלם, מאיפה אתה ממציא את השטות שזה פחות משתלם בדר"כ? כרטיס קול שעולה בארץ 1650 שקלים עולה שם 900. רמקולים שעולים בארץ 5000 שקלים עולים שם 400$, והרשימה נמשכת. גם עם עלויות שילוח יוצא ב-30-60 אחוז יותר זול ברוב המוצרים. אז מבחינת מה משתלם, זו בכלל לא שאלה.

עשה טובה ואל תקבע כמה נסיון יש לי באיזה שהוא תחום על סמך ההיכרות הקצרצרה שלנו(נאמר בנימה חיובית)

אין בעיה, אבל ממה שרשמת, ברור שאין לך שום ניסיון אמיתי בנושא, אחרת לא היית רושם את הדברים האילו (נאמר בנימה חיובית גם כן).

Anatoli.

פורסם

שלא נתחיל לדבר על מחירים בחו"ל בהשוואה למחירים בארץ , נושא כאוב במיוחד.

אם אתה אומר לי בלב שלם שלהזמין מחו"ל יוצר לך יותר משתלם אז...sign me in

כי לפי מה שאני מבין ההבדלים לא יכולים להיות יותר מ300 שקל שמבחינתי , עם האחריות והשירות שאני יקבל

בארץ , שלא אצטרך לשלוח את המוצר שקניתי במיטב כספי ל: Sibil St. XXXX LA

אני אשלם עוד 300 שקל.

אחרי הכל , למי יש סבלנות?.

פורסם

מוצרים איכותיים בדר"כ לא מתקלקלים אז אם אתה קונה משהו איכותי זה לא יתקלקל לך ולפעמים יש הפרשים של כפול 2 מהארץ אז גם אם ידפק לך תזמין עוד אחד

פורסם

אתה תיקח את הסיכון , אחרי שעבדת קשה לקנות מוצר מסוים , היית רוצה לקנות אותו בידיעה שהוא

ימות טרם הגיע זמנו? Hell no , ואגב הבנתי למה אתה מתכון וזו לא חשיבה נכונה.

פורסם
  • מחבר

בוא נגיד שעם כל הכסף שחסכתי בקנייה של מוצרים מחו"ל, אני כבר יכול לרכוש לעצמי חתיכת מערכת. וכל זה עם 0% מוצרים פגומים. גם אם קורה שמוצר נדפק, שולחים לתיקון/החלפת. העלויות יהיו לא יותר מכמה עשרות דולרים. לעומת המאות הרבות שחסכתי (אם לא יותר) כמה עשרות דולרים הם כלום. מה גם, בארה"ב לא שואלים כלום, פשוט מחליפים. בארץ, יתאבדו לפני שיחליפו לך מוצר (ברוב המוחלט של המקרים).

Anatoli.

פורסם

אבל מה אתה מזמין מחו"ל ,איזה סוג של מוצרים?

רק רכיבי שמע ודברים בסגנון? או מכשירי אלקטרוניקה , ורכיבים רגישים אחרים?

פורסם

ובאותו הקשר - אתה משתמש ב-mustop או שאתה מזמין מהם ישירות לארץ? ואם ישירות לארץ, איזה אתרים טובים אתה מכיר שמאפשרים את זה?

אני אישית השתמשתי ב-mustop להזמין משחקי מחשב מ-amazon ואני מאוד מרוצה, מבחינת המחיר שיצא לי בסוף :)

מבחינת אמינות, משחק מחשב הוא משהו שפחות מתקלקל, אז לא נראה לי שזה רלוונטי (הקטע של לשלוח חזרה רכיב מקולקל).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים