עבור לתוכן

אם אני יקנה עוד ג'גה זיכרון וישפר תכרטיס מסך שלי זה יכול לעזור לעלות תfps

Featured Replies

פורסם

במשחקים חדשים שיצאו לפחות בשנה\שנה וחצי הבאות?

יש לי

p4 2.4B

512mb daul ddr 2700

לוח אם:Gigabyte GA-8SQ800

ATI Radeon 9500 pro 128mb

ספק:enermax 350W

עכשיו השאלה היא אם אני קונה עוד ג'יגה זיכרון ומחליף תכרטיס מסך לכרטיס חזק יחסית (לא לשכוח שהלוח שלי תומך רק בagp x8 ואין לו pci-e) הביצועים של המחשב ישתפרו בהרבה? כאילו במשחקים כמו ghost recon advanced warfighter יהיה אפשר לשחק ב50 fps ככה לפחות? ואני יוכל להפעיל משחקים שיצאו בשנה\שנה וחצי הבאות בהגדרות גבוהות?

ואם כן איזה זיכררונות הכי יתאימו ללוח שלי? כי אני רוצה לקנות זיכרונות מהירים אבל הקטע שיש לי את הזכרונות הנוכחיים שהם ישנים ואיטיים יחסית (מהירות 2700 נראה לי שזה 333 לא זוכר)..אז אני יוכל להוסיף עוד זיכרון מהיר יותר או שאני יהיה חייב להוסיף זיכרון בעל אותה מהירות כמו של הזיכרון שיש לי עכשיו?

ועוד שאלה אחרונה...הספק שלי מספיק חזק לכרטיסים חזקים? או שגם אותו אני אהיה חייב להחליף?

נ.ב.

יש לי בעיית תאימות עם הradeon והלוח או הזיכרונות...יש לי ארטיפקטים במשחקים..וזה לא בגלל בעיות חום או חומרה..זה בעיות תאימות כי החלפתי כמה פעמים תכרטיס וזה המשיך..למישו יש מושג אם הבעיות תאאימות האלה ימשיכו גם עם כרטיסים חדשים של ati?

תודה לעוזרים :xyxthumbs:

פורסם

עקרונית כן

אבל לא כדאי לך בגלל המעבד...לי יש 2.4C והוא על 3 ג'יגה קבוע.

שלך עגלה בלי הייפר ת'רדינג נדמה לי,קיצר לא שווה,תחליף את הכל.

פורסם
  • מחבר

ואיי דווקא חשבתי שהדבר האחרון שידפוק לי זה המעבד :\ אפשר אבל לעשות oc או משו?

וחוצמזה בטוח שהמעבד יהרוס למה המעבד הכי פחות חשוב במשחקים..מה שחשוב זה הכרטיס מסך והזכרונות לא?

פורסם

לא לשנה וחצי הקרובות,המעבד שלך חלש מאוד,אין לו הייפר ת'רדינג אין לו פוטנציאל לאובר,יש לו באס 533,קיצר דרעק....

פורסם

כעיקרון לא צריכה להיות בעיה המעבד שלך לא מהווה בעיה כלל "הפקק" במשחקים הוא בדרך כלל הכרטיס מסך והזיכרון ובסך הכל יש לך מעבד סביר.

תחליף כרטיס מסך למשהו איכותי ולא חסר כאלה גם לתושב AGP אם כי יקרים לעיתים מתושבת הPCI E ונופלים מהם בכוחם

וזיכרונות במידה והלוח שלך תואם DDR 400MHZ אז תחליף ל512*2

השאלה האם זה כדאי לך מבחינה כלכלית לקנות כרטיס מסך AGP יקר (כ750-1500)

ולהיתקע איתו כשתרצה לשדרג את המחשב בעוד שנה לדוגמה חבל......

פורסם

אם תוסיף חצי גיגה זיכרון ותחליף כרטיס מסך תראה שיפור משמעותי.

אם זה יחזיק למשחקים של עוד שנה-שנה וחצי קשה לי להאמין, כי המעבד כבר יהיה די חלש אז

במקומך הייתי בודק מה האוברקלוק המקסימלי שאתה יכול לעשות ככה בלי להוסיף שום קירור, אם אתה יכול להגיע עד משהו כמו 2.8 תקנה זיכרון וכרטיס מסך. אני חושב שאתה צריך להחליט מהר כי מתישהו יפסיקו לעשות כרטיסי AGP ואז ייכפה עליך שדרוג שיעלה הרבה יותר כסף.

מי שאומרים שהמעבד שלך "דרעק", חלש מאוד וכד' פשוט לא יודעים על מה הם מדברים. תבדוק בעצמך מה הדרישה המומלצת למעבד בכל מיני משחקים כיום.

פורסם

המעבד שלו כן בוטלנק.

פורסם

וכמעט שכחתי בנוגע לספק זה תלוי איזה כרטיס מסך תקנה תברר את זה כשתתעניין בכרטיס מסך תשאל את המוכר או שתקרא באתר של החברה אמור להיות כתוב מה המינמום דרישה של הספק

פורסם

יש אפשרות של שדרוג ה9500 פרו לכמעט 9800 - תברר!

פורסם

אגב, בקשר לארטיפקטים שאתה מדבר עליהם, יש מצב שזה מחימום יתר של הצ'יפסט. אני מכיר את הלוח הזה. תבדוק את המאוור הקטן שיושב שם, יש לו נטייה להתקע\לעשות רעש. אם לא יעזור ואתה באמת מתכוון לשדרג, תיקח כרטיס של nvidia הפעם :)

פורסם

בדקתי לך את הלוח אם הוא תומך בDDR 400 MHZ

פורסם

בדקתי לך את הלוח אם הוא תומך בDDR 400 MHZ

לא מדוייק. אני מכיר את הלוח הזה באופן אישי. הצ'יפסט שלו זה SIS655 שתומך רשמית עד DDR333. בפועל הוא תומך עד DDR400 ובעבר בעמוד של הלוח באתר של גיגהבייט היה מצויין שהוא תומך DDR400 לדגמים מסויימים של זכרונות. באיזשהו שלב הם הורידו את הטבלה וכתבו שהתמיכה היא עד DDR333. תשלח להם אימייל ותשאל אותם איזה זכרונות עובדים טוב עם הלוח הזה. לוקח להם קצת זמן אבל הם עונים.

המעבד שלו כן בוטלנק.

הבוטלנק שלו זה כרטיס המסך, אחריו זיכרון ובסוף מעבד.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על כל התגובות :)

בקשר לארטיפקטים...אני יודע המאורר של הצי'פסט באמת דפוק אבל דווקא פתחתי פעם את המארז במיוחד בשביל לסדר אותו ועכשיו הוא לא מרעיש כי שיחררתי קצת אותו וכתוצאה מזה הוא כבר לא מרעיש...נראה לי שזאת בעייה של תאימות כי כשאני מוריד לagpx4 בדרייברים אז אין ארטיפקטים גם בשיא המאמץ..

בקשר לזיכרונות...אממ אני יודע שמה שיש לי עכשיו זה זכרונות של 2700...אני לא זוכר אבל אם 2700 זה 333mhz או פחות? ואם הלוח שלי תומך רק ב333 איזה זכרונות הכי כדאי?

בקשר למעבד...עכשיו כשאני חושב על זה בגלל שהפזיקה במשחקים כל פעם משתפרת וכבר ש כרטיס פיזיקלי והכול אני חושב שהוא באמת קצת בעייתי השאלה היא עד כמה אפשר בערך לעשות לו אוברקלוק בלי שהוא תחמם יותר מדיי? כי גם ככה הקירור שלי בכלל לא משו במחשב..הטמפ' שלי במאמץ מסוגלות להגיע ל48-50..

והספק..בטוח שלכרטיסים החזקים יחסית של היום יספיק ספק של 350W? אמנם הוא איכותי אבל עדיין....

ושאלה אחרונה...מישהו יכול לשאר בערך כמה יעלה לי השדרוג הזה? והאם זה באמת כדאי מבחינה כלכלית

פורסם

1. אין ארטיפקטים ב-agpx4 לדעתי כי הצ'יפסט פולט פחות חום במצב הזה. אני לא בטוח, ואם אמרו לך שזו בעיה של תאימות יש מצב, כי לסדרה הזאת של הלוחות היתה בעיה עם r9800pro או r9700pro. בכל מקרה בכרטיס שיש לך כרגע אין הבדל בין x4 ו-x8.

2. pc2700=ddr333. אם תשים זוג של 333 וזוג של 400 כל הארבעה יעבדו ב-333. כשאתה עושה אוברקלוק תבדוק עד כמה הזכרונות יכולים לעבור memtest כרגע, ולפי זה תחליט מה עדיף לך, עוד זוג של 333 או זוג של 400 שיעבוד טיפה יותר לאט (במהירות המקסימלית שתגיע אליהם עם הזכרונות הישנים). אני חושב ש-333 ו-400 עולים אותו דבר היום ככה שזה לא משנה. אם תשים 400 על לוח תומך 333 הם פשוט יעבדו יותר לאט

הלוח שלך די טוב לאוברקלוק. זה צ'יפסט לא רע בכלל. תעלה fsb ותנסה. אני חושב שיש לו dual bios למקרה שהוא לא עולה כי עשית אובר יותר מידי, אבל אני לא בטוח 100%, תבדוק בחוברת של הלוח.

3. ספק 350W לא מספיק לכרטיסים חזקים היום. אני חושב שהמינימום הוא 400W

בקשר ליעילות, תיכנס לחנוויות ותשווה. לדעתי כרטיס מסך חזק יד שנייה + זיכרון יתנו לך מחשב שיחזיק עוד שנה בכיף, ובעלות די זניחה. לשיקולך :xyxthumbs:

פורסם

לגבי כרטיס מסך, אתה יכול לנסות להשיג 9800pro ב-ebay במחירים מצחיקים, ככה שאם כרגע אין לך תקציב לשדרוג מערכת שלמה, לפחות לא תצטרך למכור את התחתונים בשביל כרטיס מסך.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים