עבור לתוכן

האם בתקופה הקרובה יש מצב למעבדים שעובדים ב128 ביט ומעלה?

Featured Replies

פורסם

האם יש מצב לזה שחברות המעבדים אינטל וAMD יעשו מעבדים ב128 ביט ויותר ???או לא?

ואם כן האם יתנו להם למכור אותם "ארצות הברית"! כי מה שאני יודע זה הם עשו בעיות לAMD עם ה64BIT

פורסם

לא יהיו מעבדי 128 ביט בעשרים שנה הקרובות ככה"נ...

פורסם

אנחנו עוד לא עברנו ל-64 ביט, אז אתה רוצה שנעבור ל-128 ביט?

אני מאמין שהמעבר ל-128 ביט יתרחש איפה שהוא באיזור השנים 2022-2024....

רוב היתרון שיש ל-64 ביט מעל ל-32 ביט זה בעקבות התמיכה העצומה שיש לו בזכרון.

32 ביט יכול לתמוך עד ל-4 ג'יגה זכרון, ואילו ה-64 ביט יכול לתמוך עד ל-256 ג'יגה זכרון (תקנו אותי אם אני טועה כי אני ממש לא בטוח במספר....).

בטח ה-128 ביט יתמוך ב-36 טרה בייט.... :silly:

בקיצור, אף אחד לבנתיים לא חושב לעבור ל-128 ביט, ואתה יכול להירגע.

פורסם

32 ביט יכול לתמוך עד ל-4 ג'יגה זכרון, ואילו ה-64 ביט יכול לתמוך עד ל-256 ג'יגה זכרון (תקנו אותי אם אני טועה כי אני ממש לא בטוח במספר....).

כל הודעה שניה שלך זה טעות

פורסם

אנחנו לא מגדת עתידות

פורסם

כל הודעה שניה שלך זה טעות

תודה רבה, גם אני אוהב אותך...

אולי עכשיו אפשר הסברים?

פורסם

מעבד 64 ביט אופטימלי יכול לגשת ל 2 בחזקת 64 בתים (byte - 8bit).

תחלק את זה ב-1024 כדי לקבל את זה בקילו-ביט ותחלק שוב פעם ב1024 כדי לקבל את זה במגה ביט

ועוד פעם ב 1024 כדי לקבל את זה בגיגה בייט וזה עדיין מספר אסטרונומי לחלוטים (17 מיליארד גיגה-בייט... ועודף)

(מעבדי 64 ביט של היום תומכים בגישה מעשית לזכרון של 42-48 ביט... נתון מהזכרון שלי יכול להיות טיפה שונה)

אני לא יודע מה יהיה הטריגר למעבר ל128 ביט... אבל לא בטוח בכלל שהבעיה תהיה גישה לזכרון.

יכול להיות סתם הרצון לעשות חישובי 128 ביט (שלמים) במכה אחת... דבר אשר יאפשר לכל יחידת חישוב שלמה לבצע

גם חישובים עשרוניים מדויקים - (בדומה ליחידת SSE2 או x87).

פורסם

מעבד 64 ביט אופטימלי יכול לגשת ל 2 בחזקת 64 בתים (byte - 8bit).

תחלק את זה ב-1024 כדי לקבל את זה בקילו-ביט ותחלק שוב פעם ב1024 כדי לקבל את זה במגה ביט

ועוד פעם ב 1024 כדי לקבל את זה בגיגה בייט וזה עדיין מספר אסטרונומי לחלוטים (17 מיליארד גיגה-בייט... ועודף)

(מעבדי 64 ביט של היום תומכים בגישה מעשית לזכרון של 42-48 ביט... נתון מהזכרון שלי יכול להיות טיפה שונה)

וכמה זה נותן ביצועים בשטח?

20% גג!!!!! (קראתי ביקורת במגזין בשם "PC פלוס" והם היו מאוד מאוכזבים מהביצועים של XP 64BIt עם יסומים שהם בדקו שגם הם היו 64Bit).

וזה רק אם התוכנה תוכנתה ל-64 ביט, שלא יצא לי לפגוש הרבה כאלה.

(אני דברתי על הזכרון הטיאורטי... ברור שבעשי זה אחרת)

פורסם

וכמה זה נותן ביצועים בשטח?

20% גג!!!!! (קראתי ביקורת במגזין בשם "PC פלוס" והם היו מאוד מאוכזבים מהביצועים של XP 64BIt עם יסומים שהם בדקו שגם הם היו 64Bit).

וזה רק אם התוכנה תוכנתה ל-64 ביט, שלא יצא לי לפגוש הרבה כלאה.

(אני דברתי על הזכרון הטיאורטי... ברור שבעשי זה אחרת)

אני דיברתי על שניהם... ובכל מקרה טעית.

ואין קשר בין גישה לזכרון לביצועים פרט לכך שכשיש לך גישה של 64 ביט לזכרון כל מצביע לזכרון שוקל 64 ביט ולכן נפח הקוד עולה דבר הגורם לירידה בביצועים.

השיפורים בביצועים שנובעים מהמעבר ל-64 ביט הוא שכל יחידת עיבוד אריתמטית שלמה במעבד יכולה לבצע חישובי 64 ביט בסיבוב שעון יחיד דבר הנדרש לעיתים רחוקות האמתי ורק באפליקציות מסויימות מאוד. דבר נוסף הוא שכחלק מישום 64 ביט על x86 אינטל וAMD הכפילו את מספר הרגיסטרים (אלו יחידות האחסון הבסיסיות שהמעבד מבצע עליהם פעולות) הקטן מאוד שיש בx86 המקורי דבר המאפשר שיפור מסויים בביצועים כשהו מנוצל.

פורסם

אני דיברתי על שניהם... ובכל מקרה טעית.

אם אתה מדבר על הזיכרון אז כנס לפה:

http://hwzone.co.il/articles/win64-launch/

ציטוט:

"לכל אלה וליישומים נוספים מציעה מערכת ההפעלה שיפור משמעותי בביצועים המבוסס על גידול של מאות עד אלפי אחוזים בזיכרון התומך בעיבוד הנתונים לעומת מערכת ההפעלה הנוכחית של 32 ביט. בין היתר גדל הזיכרון הווירטואלי האפשרי עד פי 1,000 (ל-16 TB‏) והזיכרון הפיזי האפשרי גדל עד פי 32 (ל-128 GB‏‏)."

אפשר להרחיב את הזיכרון עד ל-128 ג'יגה, אני אמרתי 256 טעיתי במכפלה אחת של 2.

ואין קשר בין גישה לזכרון לביצועים פרט לכך שכשיש לך גישה של 64 ביט לזכרון כל מצביע לזכרון שוקל 64 ביט ולכן נפח הקוד עולה דבר הגורם לירידה בביצועים.

אתה קראתה את הגובה שלי בכלל?

אני דברתי על יתרון, לא על שיפור בביצועים!!!!

יש אנשים בעולם שהיו מעוניינים שיהיה להם 6 או 7 ג'יגה... ועם הזמן זה רק גובר.

השיפורים בביצועים שנובעים מהמעבר ל-64 ביט הוא שכל יחידת עיבוד אריתמטית שלמה במעבד יכולה לבצע חישובי 64 ביט בסיבוב שעון יחיד דבר הנדרש לעיתים רחוקות האמתי ורק באפליקציות מסויימות מאוד. דבר נוסף הוא שכחלק מישום 64 ביט על x86 אינטל וAMD הכפילו את מספר הרגיסטרים (אלו יחידות האחסון הבסיסיות שהמעבד מבצע עליהם פעולות) הקטן מאוד שיש בx86 המקורי דבר המאפשר שיפור מסויים בביצועים כשהו מנוצל.

נכון, אבל לבנתיים זה נותן רק 20%.... זהו.

פורסם

אני לא מבין בנושא הדיון כך שאני לא יכול לענות על זה.

20% תוספת למשהו זה אף פעם לא מעט זה אני הייתי חיב לציין.

פורסם

האם יש מצב לזה שחברות המעבדים אינטל וAMD יעשו מעבדים ב128 ביט ויותר ???או לא?

ואם כן האם יתנו להם למכור אותם "ארצות הברית"! כי מה שאני יודע זה הם עשו בעיות לAMD עם ה64BIT

כן יש מצב! אם כי לא ידוע מתי.

לא יהיו מעבדי 128 ביט בעשרים שנה הקרובות ככה"נ...

אני במקומך לא היתי מתחייב על תאריך. הרבה בכירים בענף המחשוב זרקו אמרות דומות שהופרכו. (ראה ערך ביל גייטס, ו Thomas J. Watson מ IBM).

כשיגיעו למצב בו טכנולוגית ה 64 תנוצל ויהיה שיפור משמעותי במעבר ל 128 ביט זה יקרה.

IBM כבר השתמשו ברגיסטרים של 128 ביט זמן רב (370 IBM) לצורך חישובים של נקודה צפה.

יש יתרון מסויים לעבודה עם מילה ארוכה כמו היכולת לבצע חישובי נקודה צפה בפעולה אחת, או לתמוך לדוגמא בכתובות IPV6 שהם באורך 128 ביט, אבל בינתיים אין לכך כנראה הצדקה מסחרית.

פורסם

תמיכה במרחב כתובות פיסי מעל 64 ביט כנראה לא תדרש לעולם. בשלב כלשהו מגיעים למספר האטומים בכדה"א...

חישוב מקבילי של הרבה ביטים במקביל (SIMD) קיים כיום. הסטנדרט כיום הוא 128. יש מכונות 512 ביט פיסי עבור SIMD רחב. בטח עם יש יותר.

נתונים 128 ביט:

integer - אין שום צורך, ולא יהיה גם.

floating point - יש מערכות שצריכות דיוק של long double, קרי של 30 ספרות אחרי הנקודה במקום 15.

יישומים מדעיים. אל תצפו לכך בבית.

finance - יש צורך אדיר בסוג משתנה פיננסי (כזה שמחזיר "כסף") בגודל 128 ביט. השפה הראשונה לכלול כזה היא C#,

הכוללת משתנה מסוג decimal שהינו 128 ביט.

פורסם

הרחבות ה-SSE, בייחוד SSE2 ו-SSE3 מכילות רגיסטרים של 128 ביט.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים