עבור לתוכן

צה"ל לא הרג את המשפחה בעזה

Featured Replies

פורסם

כמובן שכשהתקשורת, בארץ ובעולם, נוטה להעדיף את הצד הפלשתינאי, גם בגלל שהם הצד החלש בעימות וגם בגלל חוסר האהדה שלהם לנו, המצב רק הופך קשה יותר מבחינתנו.

אני חושב שהסיבה המרכזית לזה היא, שיש מהגרים ערבים בהמוניהם בכל מני מקומות - שמדברים בשנאת ישראל ובאהדת הפלסטינים.

תחשבו רגע, כמה מוסלמים יש בעולם (או כמה ערבים, לא חשוב) ?

כמה יהודים ?

אז לא צריך ישר לתקוף את ההסברה הישראלית - זה הרבה יותר מורכב מזה.

• תגובות 34
  • צפיות 2.9k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אני חושב שהסיבה המרכזית לזה היא, שיש מהגרים ערבים בהמוניהם בכל מני מקומות - שמדברים בשנאת ישראל ובאהדת הפלסטינים.

תחשבו רגע, כמה מוסלמים יש בעולם (או כמה ערבים, לא חשוב) ?

כמה יהודים ?

אז לא צריך ישר לתקוף את ההסברה הישראלית - זה הרבה יותר מורכב מזה.

למה אתה הולך רחוק?

(דבר אחר לא כל ערבי הוא מוסלמי.... לכן זה כן חשוב)

בא נגיד ככה... 45% מהעולם הוא אנטישמי?

(אולי הגזמתי....)

אבל אף אחד לא יהיה לטובתינו סתם.

פורסם

יש לי שאלה, איך אפשר למחוק הודע שנשלחה בטעות?

פורסם

אתה מבקש...

פורסם

איפה כתבתי את זה?

להפך, אני אומר שרוב הסיכולים (לא כולם, רוב) הם אולי הדבר היחידי שלא קובע את מספר ההרוגים הישראלים...

רגע, אני רואה שהבנתי אותך לא נכון - דיברת על מספר האזרחים הפלשתינאים שנהרגים בסיכולים ממוקדים, אני חשבתי שאתה מדבר על אזרחים ישראליים שנהרגים בעקבות סיכולים ממוקדים.

אז בנוגע לאפשרות השניה, אי אפשר לדעת, מאחר שכפי שגם אתה מסכים, הסיכולים אינם הגורם היחיד שקובע כמה אזרחים ישראליים יהרגו. כדי להיות בטוחים, אנחנו צריכים לדאוג לכך שכל שאר התנאים ישארו שווים ואז לנסות עם ובלי סיכולים, ואת זה אי אפשר לעשות. מה שאנחנו כן יכולים לדעת זה שהן החמאס והן הרש"פ ביקשו הפסקות אש בעקבות מבצעי סיכולים של צה"ל - כנראה שבכל זאת יש להם השפעה על כמות הטרור הפלשתינאי.

בנוגע לאפשרות הראשונה, שוב אתה טועה: ראיתי את ממוצע האזרחים ההרוגים לסיכול והוא בהחלט יורד משנה לשנה. אני לא מצליח למצוא את זה עכשיו, אבל הנה מה שכתב זאב שיף לפני שנה בהארץ:

החזקים אינם מתייסרים בלבטים מוסריים רבים בעת מלחמה, כנראה משום שאינם חשים שהם צריכים לרכוש לגיטימיות בקרב דעת הקהל הבינלאומית. בישראל התעורר ויכוח חריף בעקבות הריגתם של 15 אזרחים מפצצה שהטיל חיל האוויר במטרה לחסל את רב המרצחים סאלח שחאדה, שהיה אחראי למותם של ישראלים רבים. מקרה שחאדה נהפך לאירוע מעצב בצה"ל ובמיוחד בחיל האוויר. בעקבותיו ננקטו פעולות טכניות ונוהליות רבות. גברה ההכרה שזו אינה מלחמת העולם השנייה ולא מלחמת העצמאות; שמדינת ישראל זקוקה ללגיטימציה, גם בדעת הקהל הישראלית, לפעולותיה הצבאיות אפילו כשהיא חשה שמדובר במלחמת קיום.

החיפוש השקט אחרי לגיטימציה הוא שמביא, למשל, את התעשיות הביטחוניות בישראל לפתח ראשי קרב מיוחדים לטילים הנורים ממסוקים (לרוב ב"סיכול ממוקד") הגורמים למינימום נזק סביבתי מחוץ לכלי הרכב. ברשימת הסטטיסטיקות של חיל האוויר בולטת טבלה המצביעה על ירידה מתמשכת בנפגעים שאינם מעורבים בטרור. ואכן, רוב הפלשתינאים שנפגעו בתקופה האחרונה הם כאלה שנקלעו לאש של כוחות היבשה. בישראל לפחות מנסים לתקן ולא מטיפים מוסר לאחרים כיצד להתנהג בשדה הקרב.

האם הטענה שלך מבוססת על משהו? אם כן, תן אסמכתה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים