עבור לתוכן

צה"ל לא הרג את המשפחה בעזה

Featured Replies

פורסם

ישראלים טובים שלי

זה ממש לא מענין

תמיד אבל תמיד מבחינת העולם

אנחנו אשמים

• תגובות 34
  • צפיות 2.9k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

לחלוטין לא רלוונטי. במלחמה אנשים נהרגים. אם המלחמה מתנהלת בשטח בו נמצאים אזרחים, אזרחים יהרגו. ישנן שתי דרכים בלבד למנוע את זה: להעביר את המלחמה לאזור בו אין אזרחים או להפסיק את המלחמה. שתי האפשרויות נמצאות באחריותו של הצד השני בלבד.

איפה אתם רואים מלחמה?

ההגדרה של מלחמה זה צבא מול צבא.

אני לא רואה פה מלחמה, יש אירגונים של טרור שפוגעים באזרחים תמימים ומהצד השני יש צבא שמנסה להגן על האזרחים התמימים.

כל הקטע של האנשי אירגוני הטרור זה להסתובב ליד אזרחים פלסטינים ככה שאנחנו לא נוכל לפגוע בהם (זה ניקרא מגן אנושי).

הם חושבים שהם גיבורים בזה שהם פוגעים באזרחים תמימים אבל אחר כך הם מתחבאים מסביב לאנשים כמו נמושות, אני לא מבין את זה....

Deddy, אני דברתי רק על שנים קודמות... לפני שצה"ל היה יוצא לפעולות, אבל המקורות שאתה הבאתה הם כוללים את כל השנים.

תמיד אבל תמיד מבחינת העולם

אנחנו אשמים

צודק ב-100%.

פורסם
  • מחבר

איפה אתם רואים מלחמה?

אני לא רואה פה מלחמה

אז תוציא את הראש מהאדמה ותעיף את המשקפיים הורודים.

פורסם

אז תוציא את הראש מהאדמה ותעיף את המשקפיים הורודים.

למה אתה לא מתיחס לשאר הדברים שכתבתי?

כניראה לא הבנתה את מה שניסיתי להבהיר....

לא נורא. :-\

מה שניסיתי להגיד זה שהרבה אנשים לא בעולם מכנים את הדבר הזה מלחמה וחושבים שאנחנו והפלסטינים במלחמה, מה שלא נכון!!!!!!!

אנחנו לא נגד הפלסטינים אנחנו נגד אירגוני טרור!!!!

אנחנו לא רוצים לכבוש את עזה, אנחנו רוצים להגן על תושבי ירושלים!!!

שלא תחשוב שאני יושב לי במגדל השן שלי ולא יודע מה קורה בעולם, אני יודע ואני מבין, רק ניסיתי להבהיר משהו, וכניראה משהו התפקשש לי בהסבר.

פורסם

אתם מפספסים את הנקודה העיקרית פה

גם אם צה"ל היה הורג להם 50 משפחות... אי אפשר שלא להעריץ את יכולות ההסברה שלהם. אילו היתה להם הסברה צולעת כמו שלנו לעולם בקושי היה אכפת.

אבל אנחנו עם התקשורת הפרו-ערבית המביישת כל אומה שפויה רק מחזקים את ההסברה המעולה שלהם.

פורסם

למה אתה לא מתיחס לשאר הדברים שכתבתי?

כניראה לא הבנתה את מה שניסיתי להבהיר....

לא נורא. :-\

מה שניסיתי להגיד זה שהרבה אנשים לא בעולם מכנים את הדבר הזה מלחמה וחושבים שאנחנו והפלסטינים במלחמה, מה שלא נכון!!!!!!!

אנחנו לא נגד הפלסטינים אנחנו נגד אירגוני טרור!!!!

אנחנו לא רוצים לכבוש את עזה, אנחנו רוצים להגן על תושבי ירושלים!!!

שלא תחשוב שאני יושב לי במגדל השן שלי ולא יודע מה קורה בעולם, אני יודע ואני מבין, רק ניסיתי להבהיר משהו, וכניראה משהו התפקשש לי בהסבר.

לא משנה אם העולם חושב שאנחנו במלחמה או לא -רוב האנשים בעדנו.

דבר שני: כל פלסיטני מקבל חינוך לשנוא את ישראל- להפוך למתאבד,טרוריסט .

פורסם

וכל ישראלי מקבל חינוך לשנוא ערבים, אז?

ומי זה רוב האנשים? אירופה נגדנו.

למזלנו ארצות הברית בעדנו, לא בגלל שהיא רוצה בגלל שהיא צריכה.

פורסם

Deddy, אני דברתי רק על שנים קודמות... לפני שצה"ל היה יוצא לפעולות, אבל המקורות שאתה הבאתה הם כוללים את כל השנים.

2000-2004 זה לא שנים קודמות? איזה שנים אתה רוצה?

פורסם

למה לא רלוונטי?

תקרא שוב את ההודעה שלי, הסברתי למה זה לא רלוונטי.

שניכם מסכימים, אבל אתה מתוכח אותו? :screwy:

אני אומר שהטענה שלו לא רלוונטית ואתה חושב שאני מסכים איתו?

אתם מפספסים את הנקודה העיקרית פה

גם אם צה"ל היה הורג להם 50 משפחות... אי אפשר שלא להעריץ את יכולות ההסברה שלהם. אילו היתה להם הסברה צולעת כמו שלנו לעולם בקושי היה אכפת.

אבל אנחנו עם התקשורת הפרו-ערבית המביישת כל אומה שפויה רק מחזקים את ההסברה המעולה שלהם.

החיים של הפלשתינאים קלים יותר במובן הזה: אנחנו מחפשים את האמת, הם מתעניינים אך ורק בנראטיב. האמת לוקחת יותר זמן, בסה"כ צריך לבדוק האם נורו פגזים לאותו אזור באותו זמן או לא לפני שאפשר להכריז שאנחנו לא אחראים לפגיעה. בינתיים הנראטיב שלהם משתלט.

כמובן שכשהתקשורת, בארץ ובעולם, נוטה להעדיף את הצד הפלשתינאי, גם בגלל שהם הצד החלש בעימות וגם בגלל חוסר האהדה שלהם לנו, המצב רק הופך קשה יותר מבחינתנו.

פורסם

מי זה כל ישראלי?

אני לא מקבל חינוך לשנוא ערבים, אתה כן?

אתה פשוט לא מבין.... הילדים בני שש בעזה כבר עושים הצגות בפומבי על איך הם משמידים את היהודים (ראיתי את זה בטלויזיה בערוץ 2).

הם מתחנכים לשנוא את היהודים בבית-ספר, בגן, בתיכון, בית, בעבודה, ברחוב, בכל מקום שהם רק הולכים.

הממשלה שלהם מטיפה להם לשנוא את היהודים, מה עוד נישאר?

לעומת זאת.... פה אתה מקבל חינוך לשנוא ערבים בית-ספר?

הממשלה מטיפה לך לשנוא ערבים?

אתה פשוט לא מבין מה הולך שמה.... ילדים בני 10 יורים ברובים וצועקים "יטבח אל יהוד" (אני חושב שזה להרוג את היהודים....).

הם יוצאים להפגנות נגד היהודים, שמים את המחבלים שאנחנו הרגנו על אלונקה ומסתובבים ברחובות, כל מחבל אצלהם זה כמו אלוקים.

שלא נדבר על איך שהם פיתאום משנים את כל הדת שלהם.... לפי מה שאני יודע לא מוזכר בקוראן שום דבר על ירושלים, אני יודע שמכה זו העיר הכי קדושה אצלם ואז יש את "מדינה" שהיא העיר השניה הקדושה אצלם, ואחר כך יש את ירושלים במקום השלישי.

לא כתוב בקוראן שום דבר על זה שמחכים להם 70 בתולות בגן עדן אם הם יתאבדו עלינו.

כל השינאה שלהם היא ממוסדת, בכלל אין מה להשוות!!!!!!

ומי זה רוב האנשים? אירופה נגדנו.

למזלנו ארצות הברית בעדנו, לא בגלל שהיא רוצה בגלל שהיא צריכה.

רק אירופה נגדנו?

מה עם רוסיה? מה עם ארצות ערב? ותאמין לי שיש עוד מקומות שאתה פשוט לא יודע ששונאים אותך.

פורסם

לחלוטין לא רלוונטי. במלחמה אנשים נהרגים. אם המלחמה מתנהלת בשטח בו נמצאים אזרחים, אזרחים יהרגו. ישנן שתי דרכים בלבד למנוע את זה: להעביר את המלחמה לאזור בו אין אזרחים או להפסיק את המלחמה. שתי האפשרויות נמצאות באחריותו של הצד השני בלבד.

העובדה הפשוטה היא שמספר הקורבנות האזרחיים הממוצע לסיכול ממוקד הולך ויורד עם השנים. לו לישראל לא היה אכפת, זה לא היה קורה: למה לשגר טיל עם רש"ק קטן יותר לעבר רכבו של הטרוריסט ולהגדיל את הסיכוי שיצליח לצאת בחיים, אם לא כדי למנוע קורבנות אזרחיים שבמקרה עברו ליד הרכב?

בחייך.

בטח שרלוונטי. אם במבחן התוצאה פגעת בטעות ב-100 אזרחים פלסטינאים ולא הצלחת להציל אפילו ישראלי אחד - אז בטח שזה רלוונטי.

מספר הקורבנות האזרחיים הממוצע לסיכול ממוקד הולך ויורד עם השנים? שוב, דווקא אתה יכול לבדוק את זה, ואתה הרי יודע שזה לא נכון.

באינטיפאדה הראשונה היו פותחים בחקירה של קצין על כל אזרח נפגע (לא הרוג, נפגע), עכשיו אלא אם יש 10 חפים מפשע שני מטר בתוך האדמה זה לא מזיז לאף אזרח פה.

ישראל צריכה להשתדל להקטין ככל האפשר את מספר הקורבנות האזרחיים בצד הפלשתינאי, אבל לא במחיר סיכון ביטחון אזרחיה.

זה נכון. והשאלה אם זה קורה או לא, לצערי פתוחה לויכוח.

שוב, תרים את הכפפה. תביא מספרים.

כמה אזרחים ישראלים נהרגו השנה וכמה פלסטינאים?

פורסם

אתה מניח שהסיכולים הם הדבר היחיד שקובע את מספר ההרוגים הישראליים, וזו הנחה שבבירור אין לה קשר למציאות.

פורסם

איפה כתבתי את זה?

להפך, אני אומר שרוב הסיכולים (לא כולם, רוב) הם אולי הדבר היחידי שלא קובע את מספר ההרוגים הישראלים...

פורסם

רק אירופה נגדנו?

מה עם רוסיה? מה עם ארצות ערב? ותאמין לי שיש עוד מקומות שאתה פשוט לא יודע ששונאים אותך.

זה מה שאמרתי.

פורסם

מאיפה בדיוק אתה מביא את השטויות האלה שאתה פולט?

על מה אתה מדבר? התקשורת ובג"ץ הם פרו ערבים. רוב המדינה שמאלנית.

מלמדים אותנו לשנוא את ה"כתומים"

איפה אתה חיי??

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים