עבור לתוכן

הנגיד קרא להעלות משמעותית את שכר הלימוד

Featured Replies

פורסם

אובק אני חושב ש8K דולר שם זה בערך כמו 12 אלף שקל פה , אולי 15 , אל תשכח שמה שאנחנו עושים בשקלים הם עושים בדולרים(פחות או יותר).

ממש לא נכון. המשכורת מינימום שלהם גדולה באולי 10-15%.

אין לי סטטיסטיקה בקשר לשכר ממוצע שם, אבל זה לא פי 4.

אני יודע שבשכר של מהנדס אמריקאי אפשר להעסיק 3 מהנדסים הודים. נראה לי שבארץ רמת החיים יותר קרובה לארה"ב מאשר להודו. אז יש לך חסם עליון של פי 3 אבל פרקטית הוא יותר נמוך.

בכל מקרה, באוניברסיטאות יוקרתיות בארה"ב שכר הלימוד הוא מעל מאה אלף שקל לשנה. בארץ זה אפילו לא 10,000. אתה לא מנסה לשאוף להפוך את האוניברסיטאות לקומיונטי קולג', אתה רוצה להפוך אותם לסטאנפורד או MIT או קרנגי מלון. ושם זה השכר לימוד.

שוב - תואר ראשון גם מכללות יכולות לספק. אוניברסיטאות צריכות לספק גם תואר שני ושלישי.

אני לא אומר שהנטל צריך ליפול על הסטודנטים, אבל אני אומר שהוא כן צריך ליפול על מישהו...

• תגובות 51
  • צפיות 3.1k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

כמובן השמחיר הוא המחיר לאונ' בלבד

שכר דירה אני בונה על זה שרוב ההורים יתנו לילדים שלהם להמשיך לחיות בבית בזמן הלימודים או לפחות יעזרו בקטע הזה.

בילויים אם אין לך כסף אל תבלה אין מה לעשות לא כולם יכולים להרשות לעצמם לצאת כל שבוע.

ספרים זה באמת בזיון אבל זה ככה בכל מקום גם בישראל וגם בארה"ב ספרים זה טירוף.

גם בארץ אם תוסיף את השכר דירה ספרים וכו' תגיע לסכום הרבה יותר גבוה מה8 עד 12 אלף שעולה שכר לימוד באונ' בישראל

אני לא חושב שהבנת כל כך מה התכוונתי לגבי קולג' ואונ'

community college זה מוסד שאפשר ללמות בו שנתיים ראשונות של אונ' (בארה"ב תואר ראשון זה 4 שנים) ומשם לעבור לאונ' (קולג' של 4 שנים) להמשיך את השנתיים ולסיים תואר.

אם אתה רוצה להכנס לדיוק אז בארה"ב אונ' זה תואר שני ודוקטורט וקולג' נחשב תואר ראשון. אבל הכוונה שלי היתה להתחיל במוסדר שנותן לך ללמוד שנתיים ומשם להמשיך למוסד של 4 שנים לסיים את התואר. דרך רגב לcommunity college אין כמעט דרישות קבלה ככה שגם אם לא סיימת תיכון אתה בהחלט יכול להתחיל שם ולעבור משם ולסיים תואר. (צעד יפה לדעתי שפותח אפשרויות לעוד הרבה אנשים)

אין בעיה להכנס קולג' 4 שנים זה שנותן לך תואר בסוף השנים האלו ישר מהתיכון אם גמרת תיכון ועשית את המבחני SAT (הפסיכו האמריקאי)

לגבי השורה האחרונה - דיברת על תיכונים בארץ?

כי עד כמה שידוע לי זה נכון(עם הסתייגות קטנה כמובן כתלות במוסד המדובר) וגם יש מבחן נוסף מיוחד שבודק את האנגלית שלך

פורסם

no university in america cost 100k a year (not yet anyway) not for BS degree

expensive university will cost around the 60k a year , yes it's EXPENSIVE. BUT!!! almost all the students in universities like Harvard and Yale and such get many scholarships that take down the price a lot.

just for example from a place i happen to know some statistics, Ohio state university (columbus, ohio) is a university in the top 20 universities for business major, and top 60 universities in america overall,

aprox 80% of the students there get some sort of finaincial aid, federal or private scolarships, or payment plan or special loans from the gov. The price for out of state students( dorms and meal plan as well) is aprox 35k a year for citizens of the state take aprox 10-12k a year off that price.

and no i don't say you need to turn israeli universities to community college style just gave an example that the cost of university in america can be a very reasonable cost unlike many in here said.

פורסם

שכר באוניברסיטת IVY LEAGUE הוא ~30 אלף דולר שזה הרבה מעל 100,000 שקל.

אני חושב שבארץ גם צריך להכניס את הקטע של המלגות. עדיף שהמדינה תסבסד סטודנטים מאשר ממסד.

וכשאתה אומר 35K אתה מתכוון בדולרים?! אתה מבין שהשכר הזה הוא גבוה משהו כמו פי 15 משכר הלימוד בארץ!?!?!

המעונות זה כמעט לא הוצאה (הבניין נתרם ע"י תורמים, מה שמשאיר להם חשמל ומים וארנונה - כמה זה כבר יחד עם האוכל נגזים ונגיד 3000$ דולר זה עדיין יוצא 32K).

קשה מאד לאוניברסיטאות בארץ להתחרות בתנאים של אוניברסיטאות כאלה.

פורסם

ושוב זה מחזיר אותנו לאותו יחס בלתי אפשרי לבין לשכר שאותו מקבלים סטודנטים והמחירים במשק (לא רק שכ"ל, אלא שכ"ד, תשתית, מזון, נסיעות וכו') וכמה קשה לעבוד בזמן הלימודים - לפרוס את התואר ל-6 במקום 4 שנים, לבוא עייף ולא מוכן להרצאות, לעשות עבודות בצורה חפוזה ומרושלת... זאת לא דרך ללמוד.

פורסם

המון עושים את זה.. למשל לומד איתי מישהו בן 36 כבר... הוא נאלף לפרוס את התואר ל6 שנים בגלל שיש לו עוד ילדים להאכיל בנוסף.

פורסם

סליחה לא שמתי לב שאמרו 100 אלף שקל ולא דולרים

וכל הסכומים שאני כתבתי הכוונה היא לדולרים.

מעונות זה ממש לא 3000 דולר בשנה זה יותר לכיוון ה10 אלף תלוי באונ' ותלוי בחבילת מזון שאתה בוחר

לא תמיד יוצא כדאי כלכלית לגור במעונות, יש מקומות שלשכור דירה באזור של האונ' יוצא יותר זול מהמעונות, אמנם זה כמובן לא המצב בניורק לוס אנגלס או כל עיר בסדר גודל הזה , אבל יש המון אונ' שהם דווקא מחוץ לערים בערך חצי שעה נסיעה וזה מן עיירת אונ' כזאת.

אני לא משווה בין ארה"ב לישראל כשאני אומר ש30 אלף דולר זה לא הרבה כי ברור לישראלי שעובד בארץ וצריך לממן כזה סכום זה סכום עצום. אני מקשר את זה לזה שלאנשים במעמד הבניים בארה"ב בהחלט יש אפשרות ללכת לאונ' טובה בלי לפשוט רגל (דרך אגב ivy league ממש לא אומר שזה יותר טוב מאונ' אחרות , זה אומר שהאונ' ברמה מסוימת אבל הקטע שהם יותר עשו את זה בשביל מעמד ופרסום , יש מספיק אונ' לא פחות טובות במיוחד כשזה תואר ראשון ולא תואר מתקדם) כמו שיש מספיק state university טובות ucla, penn state, washington state רק דוגמא קטנה.

בארה"ב גם בניגוד לישראל (לפחות מה שאני יודע) אנשים חוסכים לקולג' מאז שהילד נולד ובארץ זה עדיין לא המצב לא באותה כמות לפחות. בהחלט יש מקום לעשות בארץ מלגות של המדינה שהבנאדם צריך להחזיר אותם רק אחרי שהוא גמר ללמוד (בארה"ב חייבים להתחיל להחזיר מהחודש השישי אחרי סיום הלימודים) מה שכן אני לא מסכים כמו שהיה כתוב בכמה עיתונים ישאלים שאם הבנאדם לא מוצא עבודה או לא מרוויח מספיק לוותר לו, בארה"ב אתה מחזיר את כל הסכום שקבלת אמנם אתה יכול לבקש פריסה ליותר שנים אבל אף אחד לא יוותר לך על הסכום אלא אם זה משהו קיצוני (עברת תאונה ונשארת משותק והאפשרות לעבודה ולהחזרת הסכום פתאום נעלם או משהו כזה).

עוד נקודה היא שבארה"ב אתה יכול לעבור ללמוד באזור שיוקר המחיה לא יקר כמו באזורים אחרים (לדוגמא דירת שני חדרים באזור אונ' בלוס אנג'לס עולה 1600 דולר לפחות) ועוד בדלאוור אפשר למצוא ב800 דולר או 900 דולר דירת שני חדרים שבהחלט מספיקה לסטודנטים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים