עבור לתוכן

הקמת רשת משרדית + כמה שאלות על שרת

Featured Replies

פורסם

שלום אני בדיוק מכין רשת משרדית למשרד של אבא שלי.

עכשיו ברצוני לדעת מה דרישות החומרה שצריך שרת לרשת בת 6 מחשבים?

ויש לי WINDOWS 2000 server sp4 האם זה מסובך להתקין אותו ולסדר את ההגדרות?

וזה אומר שאם אני מתקין תוכנה על השרת אז כל המחשבים יכולים להשתמש בה?

תודה רבה

פורסם

איזה שרת?

יש שרת קבצים, שרת הדפסות, שרת WEB, שרת exchange. אולי הכל ביחד?

באמת תלוי מה אתה רוצה, כעקרון 6 משתמשים זה קצת ולא נראה לי שחומרה זאת הבעיה כאן.

בכל מקרה הדרישות הבסיסיות מאוד נמוכות וכל מחשב מודרני יספיק מעל ומעבר.

http://www.dewassoc.com/support/win2000/require.htm

פורסם
  • מחבר

מצטער על הבורות אבל אם אני לא ישאל אני לא ילמד.. :silly:

מזה בדיוק כל שרת? אם תוכל להסביר לי מזה בדיוק כל שרת ומה הוא עושה ומה בכלל windows 2000 server נותנת לי?

תודה רבה

פורסם

לי אישית אין נסיון בהתקנת שרתים אז אולי נחכה למישהו שכן עובד בזה.

אבל לדעתי שרת ל 6 אנשים לא ממש יהיה עמוס. ולכן כל מחשב סביר ב 5K יעשה את העבודה מעל ומעבר.

windows 2000 server יתן לך אפשרות ל WEB Server, SMTP mail server, FTP server. עבור אופציות דואר מתקדמות יותר כמו POP ו IMAP תצטרך להשתמש בתוכנה אחרת שנקראת Exchange SErver.

שאלת מה זה עושה?

mail server יאפשר למשתמשים לפתוח חשבונות דואר בדומיין שלך ולנהל את תעבורת הדואר בארגון.

WEB Server נותן לך אפשרות לנהל אתר אינטראנט (פנימי לארגון) או אינטרנט (גלוי מחוץ לארגון).

FTP SERVER אפשרות להעלאות והורדות של קבצים מהשרת. למרות שניתן גם לוותר על זה וליצור כונני רשת שיותר פשוט למשתמשים להשתמש בהם.

פורסם

Server 2000 נותנת לך להקים שרת, יש לה כל מיני כלים שעוזרים לאחזקת שרת.

אתה צריך לבדוק איזה שרת אתה צריך, shlomon עבר על רובם.

חוץ ממה שהוא אמר יש עוד שרת:

Remote Access Server- שרת לאנשים שרוצים לעבוד מחוץ למשרד עם השרת של המשרד. (כדי לקחת/לשמור/לצפות/לערוך קבצים)

ל-6 אנשים מחשבים רגילים יספיקו, אלא אם אתה מתכוון להכניס בו כמה אופציות כמו שרת FTP, Exchange ו-Web.

מבחינה פיזית הכל מוכן? אם כן, על איזה טופוגרפיה מדובר?

פורסם
  • מחבר

מפחינה פזית הכל מוכן כן. זאת אומרת עשיתי חיבורים והכל מחובר לסוויץ הכל עובד כמו שצריל ברך ה'

אבל מה שאני צריך זה שתוכנות יעבדו בסינכרון אחד עם השניה(כמה תוכנות של הנהלת חשבונות וראיית חשבון) אני צריך רק לשתף אותם?

ואם כן איך אני משתף? כי ממה שראיתי אפשר לשתף רק מחיצות אז אני כאילו משתף מחיצה ודרכה נכנס לתוכנה?

תודה

פורסם

כדי לשתף אותם הם צריכות לעבוד על אותו הדטה בייס

אז איפה שנמצא data או המחשב הראשי או השרת כל התוכנות צריכות ל"שאוב" משם את הנתונים

ההגדרות נעשות דרך התוכנה וכמובן תלוי אם התוכנה תומכרת בזה

פורסם
  • מחבר

אז מה שאתה אומר בעצם זה. התוכנה עצמה זה לא משנה אלא אני צריך להגדיר בתוך התוכנה שאת הנתונים תביא מהמחשב המשתף?

אין אפשרות לשתף את התוכנה וככה בכאל מקרא שאני פותח את התוכנה דרך הרשת כה הוא ישאב את הנתונים מהמחשב המשתף?

פורסם

אצלי יש את 2 האופציות

1 תוכנה משותפת ב 2 מחשבים שכנים-אי אפשר לעבוד במקביל

2 אותה התוכנה מותקנת ב 2 מחשבים אחרים אבל אותו הדטה בייס

המשני שואב את המידע מהמחשב העיקרי(זה רק ענין של החלטה מה עיקרי מה משני) במצב כזה 99% מהפעולות מתעדכנות בזמן אמת

ואין בעיה לעבוד במקביל

ה 1% הנותר לא מאפשר גיבוי כש 2 התוכנות פתוחות במקביל ככה שצריך לסגור אחת מהן

פורסם

או להשתמש במחשב שלישי כשרת קבצים.

פורסם
  • מחבר

אוקי אז נגיד שהתוכנה מותקנת על כל המחשבים אבל אני רוצה לשתף דטה בייס איך אני עושה זאת?

פורסם

בחר את אחד המחשבים בו מותקנת התוכנה

ובמאפיינים של התוכנה תגדיר לה את אותה התקייה ממנה שואבים את הדאטה

חפש איפה התקייה שדרכה התוכנה עובדת ותגדיר את כל שאר התוכנות משאר המחשבים לעבוד לפי אותה התקייה -דרך הרשת כמובן

הגדרות ספציפיות תלויות בתוכנה עצמה אבל העיקרון הוא כמו הנ"ל

פורסם
  • מחבר

אוקי אי ינסה .

אני יעדכן אותכם אם הצלחתי

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים