עבור לתוכן

שאלה בקשר לאינטרנט בכבלים ונתב EDIMAX

Featured Replies

פורסם

היי

אני מחובר לכבלים בחיבור ללא חייגן בגלל שיש לי ראוטר ולפי מה שהבנתי יש בעיה עם ראוטרים וחייגן.

היום קראתי פה: http://www.netcheif.com/Articles/L2TPDial/L2TPDial.htm שאפשר לעשות חיבור לאינטרנט בכבלים עם חייגן עם ראוטר כמו שלי [אני לא בטוח 100% שזה השם של הראוטר שלי אבל יש לו את ההגדרות כמו במדריך אז זה לא משנה].

אם אני מבקש מהכבלים שיעבירו אותי מחיבור ללא חייגן לחיבור עם חייגן (אני רוצה IP משתנה בגלל נסיונות פריצה למחשב), איך הסידור IP יהיה?

לפי המדריך אני נותן שם וסיסמה להתחברות בהגדרות של הראוטר, מה שכנראה אומר שהראוטר יחייג ושכל מי שמחובר לראוטר יקבל את אותה כתובת IP..

אבל אני מתחבר דרך המודם ולכן אני רוצה לדעת אם אני אקבל כתובת IP שונה [זאת שרואים בwhatismyip.com למשל] מזאת שמי שמחובר לראוטר יקבל.

האם אני אוכל בכלל להתקין את החייגן אצלי ולהתחבר אל המודם ישירות דרך הUSB או שזה יפריע לחיוג של הראוטר? בגלל חיבור מ2 מקומות בו זמנית?

וגם אם יש בעיות עם חיבור כזה.. האם מי שמחובר לראוטר יצטרך להתקין חייגן על המחשב עצמו או שזה יהיה כמו עכשיו בלי החייגן?

תודה מראש.

פורסם

יש לך סלט גדול מאוד בראש, ננסה לעשות סדר:

חייגן זאת תוכנה שיוצרת חיבור בין המחשב שלך לספקית האינטרנט. חיבור ללא חייגן אומר שמחשב שלך מוגדר לקבלIP אוטומטי ישירות מספקית האינטרנט ללא צורך בזיהוי (ישירות מהתשתית).

ראוטר זה סוויץ + חייגן. הראוטר מתחבר מצד אחד למודם שלך, ומצד שני לכל המחשבים שאתה רוצה לשתף אינטרנט או לשתף אחד עם השני. זה אומר שהוא יכול להחליף את התוכנה שלך של החייגן ולחבר כמה מחשבים על אותו חיבור. כשיש לך ראוטר, הכי טוב לחבר את כל המחשבים אליו ולתת לו לנהל את כל החיוג. בכל מקרה, גם אם כרגע יש לך חיבור ללא חייגן, תוכל להגדיר את הראוטר שיעבוד גם כך (זה אפילו יותר קל, וזה לא שלהגדיר נתב זה קשה במיוחד).

כתובת הIP שלך אמורה להשאר אותו דבר, בכל מקרה הראוטר לא משנה כלום מבחינת הגדרות החיבור שלך.

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה.

עכשיו יש לי עוד שאלה: איך אני יכול לעשות שכל מחשב שמחובר לראוטר יקבל כתובת IP חיצונית שונה?

אני דיי בטוח שפעם זה היה כך בראוטר שלי אבל היום כבר לא...

מצאתי תפריט שמזכיר את מה שאני רוצה לעשות

NAT Settings

Network Address Translation (NAT) allows multiple users at your local site to access the Internet through a single Public IP Address or multiple Public IP Addresses. NAT provides Firewall protection from hacker attacks and has the flexibility to allow you to map Private IP Addresses to Public IP Addresses for key services such as the Web or FTP.

אבל חוץ מהתקציר של התפריט הזה, לא מוזכרת בשום מקום בראוטר האפשרות.

פורסם

זה כבר סיפור אחר. אצל רוב הספקיות אתה יכול לקבל רק IP אחד חיצוני לכל חשבון בכל מקרה. ומכיוון שהראוטר יוצר רק חיבור אחד ומנתב אותו לכל המחשבים, יהיה לכולם IP חיצוני זהה כי כולם בעצם חולקים אותו חיבור חיצוני. זה הקטע בNAT. חיבור אחד מנותב לחיבורי רשת פנימיים.

למה אתה צריך שיהיה להם IP חיצוני שונה בכל מקרה?

פורסם

הראוטר מתחבר מצד אחד למודם שלך, ומצד שני לכל המחשבים שאתה רוצה לשתף אינטרנט או לשתף אחד עם השני. זה אומר שהוא יכול להחליף את התוכנה שלך של החייגן ולחבר כמה מחשבים על אותו חיבור.

לא הבנתי, למה צריך גם מודם וגם ראוטר?

ראוטר הוא בעצם מודם רק שאפשר לחבר אליו כמה מחשבים לא?

פורסם

תודה על התגובה.

עכשיו יש לי עוד שאלה: איך אני יכול לעשות שכל מחשב שמחובר לראוטר יקבל כתובת IP חיצונית שונה?

אני דיי בטוח שפעם זה היה כך בראוטר שלי אבל היום כבר לא...

כל מחשב יקבל IP חיצוני שונה , אך ורק אם אתה מחובר ללא חייגן

במצב הזה חברת הכבלים תקצה למודם שלך עד 3 כתובות IP לחלק למכשירים שמחוברים אליו

הראוטר שלך לא יתפקד כראוטר, אלא כסוויצ'.

במצב של חייגן - תקבל כתובת IP חיצונית אחת בלבד, והמחשבים יקבלו כתובות פנימיות מהראוטר.

אגב, למה חשוב לך כתובת חיצונית אמיתית לכל מחשב ?

לא הבנתי, למה צריך גם מודם וגם ראוטר?

ראוטר הוא בעצם מודם רק שאפשר לחבר אליו כמה מחשבים לא?

יש ראוטרים שהם מכשיר משולב, כלומר מודם+ראוטר, בעיקר ב ADSL

אבל יש גם המון ראוטרים (אולי אפילו רובם) שהם נטו ראוטרים, ולא כוללים בתוכם מודם לתקשורת עם העולם, אלא רק חיבור למודם

וחיבורים למחשבים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים