עבור לתוכן

שאלה על ממשקים שונים לכרטיסי המסך

Featured Replies

פורסם

שלום.

אני רוצה לוודא אם המידע שנימצא ברשותי הוא נכון או לא. הנושא שאליו אני כותב הוא ממשקים שונים לכרטיסי מסך. אז זה מה שאני הבנתי, מהפורום:

ממשק AGP: מיועד לכרטיסי מסך,נמצא בלוחות היותר חדשים, (שמתחילים להיות ישנים אם כניסת חריץ ה-PCI EXPRESS לשוק) שתוכנן במיוחד עבור הדרישות הגבוהות (וההולכות וגוברות) להעברת גרפיקה תלת מימדית.

נ.ב. יש לו ערוץ גישה, המוקדש לו במיוחד, לזכרון הפנימי של המחשב!

אפיק PCI-X: קיצור של PCI-EXTENDED, הוא בעצם הרחבה (שדרוג) לאפיק ה-PCI הישן ומטרתו היא לספק הרבה יותר רוחב פס (אפיק ה-PCI הישן יכול להעביר 133MB/S בעוד PCI-X מספק 1GB/S ויותר) ובאותו זמן להיות תואם באופן מלא לכרטיסי ה-PCI הישנים..כרגע הוא נמצא אך ורק בלוחות לשרתים והומצא על מנת לספק עוד רוחב להתקנים בעלי מהירות גבוהה כגון GIGABIT ETHERNET,FIBER CHANNEL,SCASI CARDS וכדומה

אפיק PCI-EXPRESS: טכנולוגיה חדישה, המבוססת על מערכת ה-PCI הקיימת, ששני היתרונות הבולטים ביותר שלה הוא היכולת לספק רוחב פס רחב מאוד (עד 8GB/S) ושכל רכיב, המותקן במערכת, מקבל ערוץ גישה המוקדש במיוחד בשבילו (רוחב פס ענק לכל רכיב!) בעוד שבמערכת ה-PCI הרגילה כל הרכיבים נמצאים כולם על ערוץ אחד קטן... הטכנולוגיה זאת תחליף את ה-PCI,PCI-X ו-AGP באופן הדרגתי במשך השנים.. כרגע מציגים את הטכנולוגיה זאת כתחליף ל-AGP8X בצורת PCI EXPRESS 16X...

אז אני אשמח אם מישהוא יגיד לי אם זה לא נכון, ואם יש דברים אחרים שניתן להוסיף להם.

פורסם

1. AGP כבר ממזמן לא נחשב חדיש... כמעט כל המחשבים הנמכרים כיום הם בעלי חיבור PCIe.

2. יש לו (לPCIe) גישה לזכרון של המחשב כי ערוץ העלייה והירידה הם סימטריים בניגוד לAGP שרובו או אפילו כולו מוקדש להעלאה.

3. ישנם כרטיסי PCIe שכבר באים במקום PCI רגילים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים