עבור לתוכן

שלוש שאלות בסיסיות על כרטיסי מסך

Featured Replies

פורסם

שלום.

אז יש לי שאלה אחת קטנה ועוד שאלה קצת יותר מורכבת והן:

1-מה אומר מספר התושבת של הכרטיס מסך. לדוגמה: geforce7900gtx pci-e x4. כלומר מה נותן ה-4 הזה, ובה הוא שונה מ-8 או 16?.

2-שאלה נוספת שלי היא: מה התפקיד של הכרטיס מסך. כלומר אני יודע שהוא צריך לעבד טקסטורות וכל זה אבל אני לא מצליח לקשר בינו ובין העבודה של הזיכרון הפיסי או המעבד, או הדיסק הקשיח. אז אם מישהוא יוכל לקשר לי קצת בין הדברים אני אודה לו מאד.

3-ושאלתי האחרונה היא למה כרטיסי המסך מגיעעים למחירים כאלו מופקעים?. כלומר 3000 שקל!, אפשר היום לקנות מחשב שלם בסכום הזה (אומנם לא איכותי אך כולל הכל).

אז אם מישהוא יוכל לתת לי הסבר מושקע וברור אני יודה לו מאד.

בתודה מראש : :)

פורסם

1.זה האפיק של הכרטיס. קיימים רק PCIE (שזה התקן החדש, X16) ו AGP (שזה התקן הישן, X8).

זה קצב התקשורת בין כרטיס המסך לבין המערכת כולה.

2.כרטיס המסך תפקידו לעבד ולהציד גראפיקה. מה אתה לא מצליח לקשר?

3.למה? בגלל שהם מספקים יותר ביצועים מכרטיסים זולים יותר.

זה כמו שתשאל למה מחירי דירות יכולות להגיע למחירים גבוהים כמו 450K$ ויותר :screwy:

פורסם

שלום.

אז יש לי שאלה אחת קטנה ועוד שאלה קצת יותר מורכבת והן:

1-מה אומר מספר התושבת של הכרטיס מסך. לדוגמה: geforce7900gtx pci-e x4. כלומר מה נותן ה-4 הזה, ובה הוא שונה מ-8 או 16?.

2-שאלה נוספת שלי היא: מה התפקיד של הכרטיס מסך. כלומר אני יודע שהוא צריך לעבד טקסטורות וכל זה אבל אני לא מצליח לקשר בינו ובין העבודה של הזיכרון הפיסי או המעבד, או הדיסק הקשיח. אז אם מישהוא יוכל לקשר לי קצת בין הדברים אני אודה לו מאד.

3-ושאלתי האחרונה היא למה כרטיסי המסך מגיעעים למחירים כאלו מופקעים?. כלומר 3000 שקל!, אפשר היום לקנות מחשב שלם בסכום הזה (אומנם לא איכותי אך כולל הכל).

אז אם מישהוא יוכל לתת לי הסבר מושקע וברור אני יודה לו מאד.

בתודה מראש : :)

1- המיספר אומר את המהירות גישה מהכרטיס ללוח אם

בעיקרון כמה שהמיספר יותר גבוה יותר טוב אבל אין כרגע כרטיסים שמנצלים מהירות כמו 16

2-הכרטיס כמו השם מעבד נתונים שקשורים לגרפיקה ובעצם לועס תמידע למעבד

ושהמידע מגיעה למעבד המעבד צריך לעבוד הרבה פחות קשה

3-המחירים תלוים ביכולות של הכרטיס

רוב הגימרים(חובבי מישחקי מחשב) יסתפקו גם בכרטיס של 1500-2000 שקל

וזה המחיר המומלץ לכרטיסי מינסטרים של גימרים

גימרים כבדים קונים כרטיסים יותר יקרים

ברמת העיקרון(לא תמיד מדויק)כרטיס יותר יקר נותן לך אפשרות לשחק מישחקים בגרפיקה יותר איכותית

והיום כרטיסי מסך יקרים נועדו בעיקר לקהל הגימרים

לצרכים רגילים כמו אופיס אניטרנט ואפילו סרטים יש כרטיסים הרבה יותר זולים

פורסם

אני חושב שענו לך יפה.

רק תשנה את הכותרת למשהו יותר אינפורמטיבי, שאנשים יבינו על מה אתה מדבר.

תודה.

פורסם
  • מחבר

תודה.

אין בעיה אני משנה את הכותרת עכשיו

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים