עבור לתוכן

יש פה שחקני MADDEN?

Featured Replies

פורסם

אם בפורום פה יש שחקני מאדן אז תגיבו פה שנוכל לארגן משחקים ביננו מדי פעם, ואם יהיו הרבה אולי גם לעשות ליגה (תלוי בהיענות כמובן).

אני בכל מקרה משחק מאדן מ- 2004. כרגע בעונה שלישית עם האטלנטה פלקונס במאדן 2006.

עונה ראשונה: זכייה בסופרבול

עונה שניה: מקום שני ב- NFL (הפסדתי לאינדיאנפוליס קולטס)

כרגע ב- off season של העונה השלישית וקצת בפיגור תקציבי... ;D

פורסם

זה לא המשחק פוטבול הזה??? היה לי אותו ומחקתי אחרי יומיים, לא הבנתי איך משחקים, אמרו לי שחלק גדול מהמשחק הוא ליצור טקטיקה, התקפות ותרגילים כאלה.

אם תעביר לי "שיעור מזורז" למשחק הזה אני אשמח לשחק איתך. אבל רק שתדע, יש לי את המשחק של 2004.

פורסם

זה לא המשחק פוטבול הזה??? היה לי אותו ומחקתי אחרי יומיים, לא הבנתי איך משחקים, אמרו לי שחלק גדול מהמשחק הוא ליצור טקטיקה, התקפות ותרגילים כאלה.

אם תעביר לי "שיעור מזורז" למשחק הזה אני אשמח לשחק איתך. אבל רק שתדע, יש לי את המשחק של 2004.

מצטרף אליך בכל מילה.. גם הכפתורים קשים לקליטה @@

לי היה את 2002 או 2003 במחשב הקודם["קניתי" בארץ הריפים]

פורסם

יש לי 2006 אבל אני לא משחק בו כרגע אבל הוא מותקן

למרות זאת אין לי שירות אונלייו אני חושב

פורסם

MADDEN זה אחד המשחקים החזקים

אני משחק מ2002

אבל משום מה זה התחיל להימעס ולא קניתי עוד פעם 2004 +

פורסם

מישהו יכול לתת הסבר פשוט על החוקים והניקוד?

אף פעם לא הבנתי איך משחקים פוטבול ואיך הניקוד אולך

פורסם
  • מחבר

אני אנסה לתת הסבר תמציתי, אפשר לכתוב ספרים שלמים על המשחק הזה (כמו שאפשר לכתוב ספרים על המשחק האמיתי).

כפתורים:

במסירה:

S/W/E/R/F מסירה לשחקן המתאים (האות מופיע מעל לראשו של השחקן)

לחיצה קצרה: מסירה גבוהה. לחיצה ארוכה: מסירה מהירה ושטוחה.

D ריצה (מעביר למצב ריצה ולאחר מכן לחיצה מתמשכת עליו תתן ספרינט)

G הטעיה של מסירה. יותר משומש למשהו אחר אליו אדבר בהמשך (QB Vision)

A לזרוק את הכדור החוצה (אם אתה מקבל סאק עוד שניה)

במהלך ריצה:

D - ספרינט

S - צלילה

F - סיבוב הגוף (הטעיה)

W/R - סטרייף קטן לאחד הצדדים (ימינה/שמאלה)

A/G - שליחת זרוע לאחד הצדדים (ימינה/שמאלה)

E - הגנה על הכדור (לא יעיל במיוחד)

SHIFT - מה שקוראים לו במשחק Truck Stick קיצר נסיון להעיף שחקני הגנה שבאים לקראתך.

אם החלטתם משום מה להשתלט על השחקן שמקבל את המסירה (ה- Wide Reciever) אז:

F - בחירת השחקן הקרוב ביותר לכדור

E - תפיסת הכדור

S - צלילה (נסיון התאבדות על הכדור)

בהגנה:

D/F - בחירת שחקני הגנה לפני המהלך (קדימה/אחורה)

D - ספרינט/דחיפה

E - נסיון לתפוס את הכדור (אל תדאגו לרוב החטיפות יתבצעו ע"י המחשב)

W - לחסום את הכדור מלהגיע לתופס

R - סטרייפינג (יענו ללכת במקביל לקווי הרוחב של המגרש)

A/G - נסיון לחטוף את הכדור משחקן (בדר"כ fumbles קורים לבד)

עכשיו כשסקרנו בקצרה את הכפתורים (ויש עוד הרבה דברים שקשורים לטקטיקה עם כפתורים) נדבר קצת על חוקי המשחק עצמו, למי שלא מכיר:

שתי קבוצות, 11 על 11 (כן כמו במשחק ההוא שלא משחקים בו בארה"ב כ"כ).

המטרה הסופית של הקבוצה התוקפת היא להגיע עם הכדור לצד המגרש של היריבה (ה- end zone).

כמובן לא עושים את זה בבת אחת אלא בסדרה של מהלכים.

בכל מהלך המטרה היא לצבור 10 יארד (בערך 9 מטר), ויש לכך 4 נסיונות.

לדוגמא: "2nd and 7" משמעו: ההתקפה כעת בנסיונה השני, ויש לה עוד 7 יארד לעבור.

ברגע ששחקן עובר, עם הכדור, את קו המטרה ומבוצע עליו תיקול (=אחת הברכיים שלו נוגעת בקרקע, או התחת/ירך במצב של נפילה על הגב) אז יש 1st and 10 במהלך הבא, מהמקום בו הברך נגעה בקרקע.

אם ב4 נסיונות ההתקפה לא הצליחה לעבור 10 יארד או להבקיע טאצ'דאון הכדור עובר לקבוצה היריבה מהנקודה שבה הכדור היה במהלך האחרון. בגלל זה בדרך כלל במצב של 4th down יש מה שנקרה punt kick שזו בעיטה שמטרתה להרחיק את הכדור כמה שיותר רחוק מהאנד זון שלך ואיפה שנעצר הכדור עם השחקן שם יחודש המשחק, עם הקבוצה השניה בהתקפה כעת.

יש גם מה שנקרה בעיטות שדה (Field Goal). בדרך כלל כאשר הכדור מגיע ל- 30 ומטה בחצי של היריבה ויש 4th down אז יש אפשרות לבצע גול שדה שמביא 3 נקודות לקבוצה. (אפשר כמובן לבעוט מכל מצב ומכל טווח, אבל מה שציינתי הרגע הוא המקרה השכיח).

אגב, טאצ'דאון לבדו שווה 6 נקודות. לאחר כל טאצ'דאון יש אפשרות לבעיטת בונוס קצרה בשביל עוד נקודה או ל- 2pt conversion שזה נסיון ריצה קצר ויחיד לקבלת 2 נקודות (במידה ואתה צריך אותן, או חש הרפתקני).

עמדות:

QB - Quarterback

השחקן המרכזי במשחק, הוא קובע את המהלך ומבצע מסירות (לעתים גם ריצות, במקרה של Michael Vick לדוגמא).

HB - Half Back

בחור זריז ואטלטי שמבצע מהלכי ריצות. ידוע גם בתור RB - Running Back

FB - Full Back

בחור גדול, איטי ושמן שמגן לך על הQB.

WR - Wide Reciever

שחקנים מהירים שיודעים לתפוס כדורים, בקיצור שחקני מטרה למסירות.

TE - Tight End

השחקן הכי ורסטילי במשחק הפוטבול האמריקאי. מתפקד גם בתור חוסם בקו וגם תופס כדורים (יש לו אפשרות לברוח מהקו וכך להתפנות למסירה).

K - Kicker

בועט שערי שדה

P - Punter

בועט פאנטים...

C - Center

שחקן קו התקפה שיש לו בעצם עוד תפקיד - לבצע את ה- snap לQB (המסירה של הכדור אחורה לQB להתחלת המהלך).

חוץ מאלה יש את שחקני:

קו התקפה (Center, Offensive Guards and Offensive Tackles)

קו הגנה קדמי (Defensive Tackles and Defensive Ends)

קו הגנה אחורי (Offensive Line Backers)

קו הגנה רחוק (Free Safety and Strong Safety)

מגני מסירות (Cornerbacks)

וזה הכל בקשר לעמדות אני חושב....

QUARTERBACK VISION

הוסיפו פיצ'ר חדש לMadden 2006 שנקרה QB Vision שהוא בעצם קובע של- QB בכל זמן קבוע יש שדה ראיה לכיוון אחד.

מה זה אומר?

זה אומר שאם תמסרו לשחקן כאשר ה- QB Vision נמצע עליו, המסירה תהיה מדוייקת. ואם תמסרו לשחקן שלא נמצע בשדה הראייה, יש סיכוי שהכדור ילך החוצה, או יותר גרוע, לידי הקבוצה היריבה.

איך קובעים לאן הQB יסתכל?

פשוט מאד. המשפט הבא נכון גם לגבי המצב לפני תחילת המהלך וגם אחריו.

מחזיקים את הכפתור G אשר נותן ראייה כוללת של הרסיברים והמסלולים שלהם ולוחצים על האות של הרסיבר המתאים. ה- QB Vision כעת על השחקן שבחרנו!

כפי שאמרתי, זה גם עובד תוך כדי המהלך. אם באמצע המהלך גיליתם שעדיף למסור לשחקן שלחלוטין לא תכננתם למסור לו, תחזיקו את G, לחצו על האות שלו, שחררו את G ואז תמסרו (ע"י לחיצה על האות של השחקן כמובן).

אם במקום על אות של רסיבר לוחצים על D, ה- QB Vision מתבטל. זה גורם לכך שלא יהיה מיקוד על שחקן ספציפי אחד.

יש עוד המון המון דברים במשחק הזה ואני מצפה ממי שמתעניין שילך לשחק, וילמד תוך כדי. אני בעצמי אוסיף פה מדי פעם מידע (4 לפנות בוקר בכל זאת, הבן אדם צריך לישון קצת :smile1:).

ואם יש לכם שאלה, כל שאלה, תשאלו ואני אשמח לענות!

:hi:

עריכה: תיקנתי והוספתי קצת מידע לגבי העמדות.

פורסם

דאבל פוסט, למחוק בבקשה.

פורסם

בקרוב אמורה לצאת גרסת 2007 לא? אני אחכה ל2007 :)

פורסם

אני מצדיע לך על ההשקעה :yelclap::xyxthumbs::yelclap:

אבל המקשים הם אותו דבר גם ב-2004???

ותגיד, איך אתה מחליף ממסירה לריצה או להגנה. כי למשל שניסיתי לשחק קצת ושהייתי בהתקפה, אז ישר העבירו אליי את הכדור ואני לא הצלחתי למסור לא משנה באיזה כפתור לחצתי, רק יכולתי לרוץ, תעזור לי בבקשה :smile1:

פורסם

DXT תודה על ההסבר :xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

אמור לצאת 2007 בקרוב נכון? אני אשחק ב2007 :)

יש עוד כמה חודשים טובים ל-2007 לPC.

ותגיד, איך אתה מחליף ממסירה לריצה או להגנה. כי למשל שניסיתי לשחק קצת ושהייתי בהתקפה, אז ישר העבירו אליי את הכדור ואני לא הצלחתי למסור לא משנה באיזה כפתור לחצתי, רק יכולתי לרוץ, תעזור לי בבקשה :smile1:

זה אומר שבחרת במהלך ריצה (אפשר לראות עפ"י החיצים שרץ אחורי הוא זה שיקבל את הכדור) ולא במהלך מסירה (שיש מספר קווים כתומים מהרסיברים בצדדים לכל מיני כיוונים). ברגע שזה מהלך ריצה זה ריצה, אין אפשרות להחליף למסירה (חוץ ממהלך אחד ספציפי שבו ה-HB מוסר, אבל זה יוצא מן הכלל).

תודה על התגובות, אני מקווה לפרסם מדריך קצת יותר מסודר ומושקע בזמן הקרוב.

פורסם
  • מחבר

אמור לצאת 2007 בקרוב נכון? אני אשחק ב2007 :)

יש עוד כמה חודשים טובים ל-2007 לPC.

זה אומר שבחרת במהלך ריצה (אפשר לראות עפ"י החיצים שרץ אחורי הוא זה שיקבל את הכדור) ולא במהלך מסירה (שיש מספר קווים כתומים מהרסיברים בצדדים לכל מיני כיוונים). ברגע שזה מהלך ריצה זה ריצה, אין אפשרות להחליף למסירה (חוץ ממהלך אחד ספציפי שבו ה-HB מוסר, אבל זה יוצא מן הכלל).

תודה על התגובות, אני מקווה לפרסם מדריך קצת יותר מסודר ומושקע בזמן הקרוב.

פורסם

טוב, אני מת שתעשה את זה, כי המשחק נראה מגניב ואני לא מבין אך משחקים וזה מבאס!!!

פורסם
  • מחבר

תתחיל בלשחק ב- mini-camp, זה ילמד אותך את הכפתורים וקצת על האלמנטים במשחק.

לגבי המדריך, תצטרכו לחכות שבוע-שבועיים (צבא).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים