עבור לתוכן

מתכנן לעשות רשת וצריך את עזרתכם

Featured Replies

פורסם

כרגע יש לי בבית שתי עמדות מחשב, האחת היא זאת ועוד אחת שאיננה מחוברת לאינטרנט...

אני מתכנן לעשות רשת אלחוטית בין החדר הזה לבין החדר השני שהוא בעצם חדר ממ"ד...(החדרים סמוכים אחד לשני אך אין בינהם קו ישר).

האם תיהיה בעיית קליטה בחדר הממ"ד?

אם כן, יהיו הפרעות קטנות או שממש לא יהיה אפשר להסתדר עם זה?

אילו פתרונות אחרים אתם יכולים להציע(לא יקרים מדי)?

פורסם

אף אחד לא יכול לענות לך אם יהיו בעיות כי ממ"ד זה חדר עם קירות עבים. ואי אפשר לדעת.

הדרך הכי טובה לדעתי זה פשוט להביא פטישון ולעשות חור. ולהעביר כבל.

יותר זול יותר מאובטח ויותר מהיר.

לא מדובר בנייד שאתה צריך את החופש תנועה.

אבל אם אתה עדיין רוצה אלחוטי פשוט תשאיל מחבר ותנסה לבדוק קליטה.

פורסם

כן, בלי צל של ספק, תהיה לך בעיית קליטה

כבל (לא משנה אם בין המחשבים, או מכל מחשב לנתב) יהיה פתרון מצויין, אם יש לך אפשרות כזו.

אם לא, הייתי מנסה למקם את הנתב האלחוטי , כמה שיותר קרוב לכניסה לממ"ד (אבל עדיין בחוץ) כך שהתהיה קליטה למחשב שבפנים, וגם לזה שבחוץ.

אתה יכול לשקול גם להתקין רשת על גבי שקעי החשמל בבית .

(יש כאלה דברים, זה מין מכשיר שאתה מחבר לשקע החשמל בכל חדר, והוא מעביר את הרשת על גבי החיווט החשמלי שכבר קיים בבית)

תנסה לחפש על זה מידע בפורומים, ולבדוק ולשאול אנשים שיש להם כזו רשת, לראות אם זה אמין ויציב ולא עושה בעיות.

לפי דעתי זה הפתרון הכי טוב בשבילך (בלי לקדוח בממ"ד חור לכבל, פשוט להשתמש בתשתית החשמלית הקיימת בבית)

פורסם

אצלי ניסיתי לעשות רשת אלחוטית ולא הלך בממד...

תקשיב לי, אולי אל תעשה אלחוטי, תעשה חוטי אבל עם ראוטר אלחוטי זה אחלה דבר הראוטרים האלחוטיים הם מעולים! :bash: :bash: :bash: :bash:

פורסם

אם הוא לא הולך לעבוד עם רשת אלחוטית אין שום סיבה ללכת על ראוטר אלחוטי שעולה יותר מראוטר רגיל.

יש המון דגמים של ראוטרים רגילים ללא אלחוט שהם פשוט מצויינים.

פורסם

אם החדרים ממש צמודים, לא אמורה להיות בעיה רצינית.... במקרה הכי גרוע, תקלוט ב-70% במקום ב100%.

אם אם לא אכפת לך לחורר את הממ"ד, יהיה עדיף (וגם יותר זול) להעביר כבל.

רשת על תשתית החשמל עולה הרבה כסף... אני הייתי נמנע מהאופציה הזו.

פורסם

אני עבדתי עם נתב אלחוטי של 3COM בממ"ד והנייד שלי קלט עד הסלון של הדירה בלי בעיה.

לצערי מחשב נייד שני בעל כרטיס הרחבה של רשת אלחוטית לא פעל במרחק של הסלון (10 מטר מהממ"ד)

הסיבה לכך לדעתי היא לא הנתב אלא הנייד עם הכרטיס הרחבה שלא מוסגל לשדר מספיק חזק חזרה לנתב.

לעומתו מחשב נייד עם אלחוטי בפנים(Built In) כשכל החזית של המחשב משמשת כאנטנה יקלוט וישדר בלי בעיה.

בקצרה לא צריכה להיות לך בעיה לחבר את המחשב באלחוטי אם החדרים צמודים רק תוודא שאתה הולך על נתב

אלחוטי טוב ושאתה מגדיר את ההגדרות אבטחה נכון (פשוט תנעל אותו לכתובת MAC של המחשב שלך).

פורסם

תעשה את הדבר הפשוט ביותר

תקנה במזומן ותבדוק את זה

ואם לא יעבוד

תחזיר ותקבל את הכסף בחזרה .

אבל תבדוק קודם את מדיניות ההחזרה של אותה חנות ברוב החנויות אתה תקבל כסף

בחזרה .

פורסם

i live in a old arabic house with 20 - 30 inch wide walls, and im using a wireless router with no problems at all.

ps : sorry for writing in english, this isnt my computer and it dosent have easy to use hebrew acces...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים