עבור לתוכן

האם ניתן להשתמש בצורב DVD ככונן לכל דבר?

Featured Replies

פורסם

הכוונה היא שרק הוא יהיה מותקן במערכת..

ללא DVD-ROM.. או CD-ROM..

פורסם

בהחלט.

פורסם
  • מחבר

הסיבה שאני שואל את זה היא.. פעם אמרו לי (כנראה שטות) שיש איזהשהו בלאי יותר גדול על הכונן כי הוא משמש לכל דבר..

קריאה/כתיבה.. ripping וכד'... זה נכון?

כי הרי לכל מוצר יש "אורך חיים" מסויים..

בכל מקרה.. תוכלו להמליץ לי על כונן DVD-ROM טוב? עם ביקורות טובות?

עדיפות לצבע שחור..

ניסיתי לחפש PX-130A שחור אבל לא מצאתי.. יש עליו ביקורת מעולה מ-CDRInfo..

תודה.

פורסם

פעם, כשצורבי ה-DVD היו ממש יקרים (ממש בתחילת דרכם במערכות ביתיות) היה פשוט חבל "לבזבז" מכשיר שעלה אז כ-1000 ש"ח בפעולה שיכול לבצע מכשיר שעלה אז 400 ש"ח...מאז עברו הרבה מים בנהר וכיום אפשר להשיג צורב DVD בפחות מ-300 ש"ח ולכן השיקול הזה כבר לא קיים.

DVD-ROM תקנה NEC או LG (למרות שההבדלים בין כל החברות בשוק הן קטנים עד לא קיימים).

פורסם

תאורטית, אם אתה משתמש בצורב ככונן CD/DVD בצורה שוטפת אתה "שוחק" אותו.

ולכן קיימת ההמלצה להפריד בין כונן שבו אתה קורא (DVD רגיל) לכונן בו אתה כותב (DVDR), אבל כמו שכתבו לפני, המחירים היום נמוכים וזה לא באמת קריטי.

כשאתה קונה צורב או כונן DVD, אחד מהשיקולים החשובים (לדעתי) הוא הקלות בה ניתן להפוך את הכונן לZone Free (אם בעזרת תוכנה או בעזרת Firmware)

אני מהסיבה הזו קונה רק את אלה של LITEON, כי זו פרוצדורה מאד פשוטה אצלם ואותה טכניקה כבר עובדת לי 4 שנים על גירסאות שונות של הכוננים שלהם.

אבל, כמובן, גם בהרבה כוננים של חברות אחרות זו פרוצדורה פשוטה.

פורסם

יש 2 אפשרויות בכדי להתגבר על מגבלת האיזורים:

1. לצרוב FIRMWARE שתוכנת מחדש בכדי שיהיה FREEZONE, אפשרות זו תלוייה כמובן בקיום גירסת קושחה כזו.

2. אחרי 5 פעמים הכונן ננעל על האיזור האחרון שהיה בשימוש, אחרי שהכונן ננעל, צורבים על הכונן את הקושחה הרישמית שניתן למצוא באתר היצרן או באתרים אחרים, אחרי הצריבה הכונן מתאפס ונותן לך עוד 5 החלפות וחוזר חלילה.

פורסם

ליתר דיוק -

המגבלה של האיזורים נמצאת ב3 רמות שונות (יכול להיות שאני לא מדייק ב100% כי מזמן לא התעסקתי עם זה, אבל בגדול זה נכון)

1. בחומרה - הקושחה של הDVD

2. במערכת ההפעלה - XP מנהל רישום של החלפת האיזורים

3. בנגן הDVD - חלק מהתוכנות גם מנהלות רישום של האיזורים.

לכן צריך לעשות את השינוי בשתי רמות -

1. רמת החומרה - בעזרת קושחה מותאמת או (כמו שזה בכוננים של LITEON) בעזרת תוכנה שדורשת הרצה חד פעמית ומבטלת את הרישום/נעילה (או במונח הטכני משנה את הכונן מRPC2 לRPC1 )

2. תוכנה שיושבת דרך קבע בזיכרון של המחשב ועוקפת את הרישום של XP ושל התוכנות.

ישנן תוכנות שמבצעות רק אחד מהשינויים (כמו Region Killer שרק מתעסק בצד של התוכנה ואני מעדיף להשתמש בו כי הוא חינם ובגלל שאני לא צריך שיתעסקו לי עם החומרה) וישנן תוכנות שמטפלות בשניהם (כמו DVDRegion and CSS Free שתומכת ברוב הכוננים שיש היום בשוק, אבל זו תוכנה מסחרית)

פורסם
  • מחבר

אוקיי תמליצו לי על כונן DVD-ROM טוב..

רצוי בצבע שחור :jump:

חשבתי על ה-PX-130A קראתי עליו ביקורות טובות

אבל אני לא מצליח למצוא אותו בשחור..

פורסם

לא יודע מה מה איתכם אבל מאז שעברתי לצורב nec שלי אף סרט לא מבקש ממני להחליף REGION למרות שהוא לא

פרוץ חשבתי שכבר ויתרו על ההגנות המטופשות האלה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים