עבור לתוכן

מאוורר ל GF4 Ti4200

Featured Replies

פורסם

יש לי כרטיס מסך בן שנתיים בערך, GF4 Ti4200 של Leadtek (אני חושב שהדגם הוא A250).

המאוורר המקורי שהיה עליו הפסיק לפעול לפני כשנה. המאוורר הוא זה:

leadtekorig9as.th.jpg

זמן מה אח"כ לקחתי את המחשב לטכנאי שלא יכל למצוא אחד מתאים ולכן ניסה להתאים מאורר סטנדרטי של nvidia:

leadtekrplc6mv.th.jpg

למיטב זכרוני הוא היה צריך לחתוך את הלשוניות בצדדים כדי שיתאים למבנה.

אתמול שמתי לב שהמאוורר שוב לא עובד. אני מניח שזה כך כבר זמן מה.

מה ניתן לעשות? אני מבין שזה מאוורר לא כ"כ סטנדרטי, היכן אוכל למצוא אחד מתאים? עד כמה בכלל חשוב המאוורר בכרטיס מסך כזה?

עריכה: מצאתי גם תמונה של הכרטיס מסך כולו

פורסם

תנסה לשמן אותו בעיקר זה הבעיה שגורמת למאוורר לא להסתובב

קצת שמן והוא מסודר עקרונית עם הוא לא נשרף

אתה יכול לנסות להרכיב מאוורר אחר או ללכת לחנות מחשבים ולבקש מאוורר דומה כי זה כרטיס ישן בטוח יש להם במלאי הזבל חחח

פורסם

יותר טוב שתחליף כרטיס מסך ל6200 ולמעלה :xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

תנסה לשמן אותו בעיקר זה הבעיה שגורמת למאוורר לא להסתובב

קצת שמן והוא מסודר עקרונית עם הוא לא נשרף

הוא עושה סיבוב או שניים כשמפעילים את המחשב ומפסיק. שימון יעזור?

יותר טוב שתחליף כרטיס מסך ל6200 ולמעלה :xyxthumbs:

6200 ומעלה?

זה כרטיס שהיה top of the line בזמנו, עלה כ 1500 ש"ח. אתם חושבים שכרטיס low end של היום עדיף עליו?

או שבעצם באמת עבר הרבה זמן מאז, בדקתי את תאריך הרכישה וזה כנראה לפני למעלה מ 3 שנים (ולא שנתיים כפי שחשבתי).

הוא די מספק את הצרכים שלי, אבל בשנים האחרונות אני כמעט ולא משתמש ביכולות התלת מימד שלו. ה feature היחודי שלו הוא ה video in שאין בכרטיסים הזולים, ובו אני כן משתמש מדי פעם.

פורסם

לדעתי קודם כל אם אין לך צורך בכרטיס חדש אז חבל לקנות סתם...ובטח לא בגלל בעיות אם המאוורר.

בכל מקרה אישית הייתי ממליץ לך לנסות לפרק את המאוורר כי לפי מה שאתה מספר זו אכן בעיה של מאורר מלוכלך(אם הוא מצליח לעשות כמה סיבובים ונתקע).

יש מדריכים טובים באתר לניקוי ושימון המאווררים וכדאי לך להעזר בהם. בגדול מה שצריך לעשות הוא לפרק את המאוורר מהכרטיס(דורש קצת עבודה וידע טכני) לנקות אותו ידנית או עדיף עם לחץ אוויר למצוא את המדבקה שמסתירה את הציר של המנוע חשמלי,להוריד אותה ולשמן את הציר עם wd40 ,לנקות את השמן,להדביק את המדבקה,לסובב קצת ידנית את המאוורר על מנת שחומר הסיכה ישפיע,ולהחזיר את המאוורר למקום.

מקווה שעזרתי ,בהצלחה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים