עבור לתוכן

מהירות הזכרונות... מה לעשות עם זה?

Featured Replies

פורסם

שלום!

בביוס שלי יש אפשרות לקבוע באיזה יחס יעבדו הזכרונות וה-FSB. האפשרויות הן 2, 2.66, ו-3.

המעבד שלי עובד על 230 FSB והזכרונות ביחס של 2, מה שנותן לי מהירות זכרון של 460MHZ.

הזכרונות שלי יכולים לעבוד במהירות 533, אך אם אני מעלה את היחס ל-2.66 הם כבר עולים מעל 600MHZ, וזהו OC גדול מדי בשבילם בהנחה שמדובר בזכרון שאינו מיועד ל-OC רציני במיוחד.

מה עדיף לי לעשות?

אני מפחד להעלות את ה-FSB כי אני אתקל בחוסר יציבות של המעבד ובטמפ' אסטרונומיות...

רעיונות?

תודה!

פורסם

איך אתה בבאס של 230 ורשום במפרט שלך שהמעבד שלך ב4.1GHZ...(עם איזה מכפלה אתה..?)...

ותפרט קצת על המחלקים (לא שמעתי על מחלק של 2 וכו היחס הוא נגיד 1:1 או 2:1 וכו)..

בקיצור משהו לא מובן תסביר קצת יותר ותפרט...

פורסם
  • מחבר

תקשיב, לא רק לך זה מוזר, אם הייתי יודע בעצמי מה זה לעזאזל לא הייתי שואל.

זה לא ממש מחלקים...

בקטע של MIT (motherboad intelligent tweaker בביוס, מתחת המקום שבו אפשר לקבוע FSB, כתוב ddr host frequency, ויש שם שלוש אפשרויות: 2, 2.66, 3. מתחת לזה יש כיתוב: ddr frequency: XXX. אם שמים את ה-host על 2, כתוב ב-freq שזה 460 (כל המספרים מעוגלים, לכן זה לא נראה לך הגיוני). אם מעלים את זה ל-2.66, זה עולה ל-619; אם מעלים את זה -3, זה עולה ל- 699. במצב רגיל (2, שזו ברירת המחדל) כתוב 466., שזה בערך 100 מגהרץ פחות מאשר הזכרון שלי אמור לעבוד (533).

פורסם
  • מחבר

פרינט סקרין מהביוס?!??!?!!???!?!?

פורסם

לא אי אפשר לעשות PS בביוס...התכוונתי למצלמה או משהו..

או קי מצאתי תמונה של הביוס שלך בגוגל..

זה ה"עמוד" שאתה מתכוון אילו..?

[attachment deleted by admin]

פורסם
  • מחבר

יא.

אז בוא נגיד שהשמות שנתתי לך היו טעות. תסתכל על זה : אני מתכוון ל-memory freq. for. ה-cpu host freq. שלי הוא 233. בכלל, כל ההגדרות פה מאוד דומות לשלי (חוץ מה-voltage)...

אז אם אני בוחר memory freq. שהוא 2, המהירות היא 466. 2.66: 619...

מה עדיף לזכרונות 533?

פורסם

תהיה בריא.. ;D

אז ככה חפרתי קצת ומצאתי ביקורות על הלוח שלך...

הלוח שלך יש בו מחלקים של 1:1 או 3:4 או 2:3..

אני יסביר לך קצת...

אתה עכשיו נמצא במחלק של 1:1...שואל למה..

הFSB שלך הוא 233 ככה שכפול 2 (כי זה DDR) זה יוצא 466MHZ לזיכרון (ביחס של 1:1)...

במחלק של 3:4

המהירות תהיה 610 (במקור זה 310 אבל בגלל שזה DDR מכפילים ב2)...

במחלק של 2:3

המהירות תהיה 466 (אפקטיבי 932MHZ)...

כול החישובים ה"ל מתיחסים לבאס של 233 אם תעלה תבאס המהירות תשתנה...

הבנת תרעיון....???

פורסם
  • מחבר

אה. עכשיו זה הגיוני.

אז איזו אפשרות מתאימה לזכרונות שלי? פשוט בדקתי ב-systool ונפח הפס של הזכרונות שלי אפסי בגלל המהירות המפוחתת...

פורסם

אם תצליח להגיע לFSB של 266 זה יהיה מושלם בשבילך...

פורסם
  • מחבר

זה ייתן לי 4.5 גיגהרץ, נראה לך שהמעבד שלי יוכל לעמוד בזה? (יש לי זלמן 9500cnps, בינתיים על וולטז' סטוק, כשיגיע הספק החדש אני אחליף ל-1.4V, (מקור 1.875) כיום מגיע ל-59 מעלות במאמץ...

נראה לך שאפשרי להגיע ל-266FSB ביציבות??

פורסם

איזה מעבד יש לך..(במפרט רשום רק 3.4 או משהו כזה..לא הכי מובן..)...??

ועם איזה מכפלה אתה...??

פורסם
  • מחבר

יש לי P4, מכפלה של 17.

פורסם

תעלה תמונה מהCPU-Z....

ושוב לגבי המחלקים אין לך הרבה מה לעשות או לעלות תFSB או להישאר עם זיכרונות בDOWNCLOCK....

פורסם
  • מחבר

הנה

[attachment deleted by admin]

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים