עבור לתוכן

מה יכול לגרום לדיסק קשיח להפסיק לעבוד?

Featured Replies

פורסם

אתמול פירקתי את הדיסק הקשיח מהמחשב שלי והלכתי לחבר עם בעיה במחשב שם הרכבתי את הדיסק הקשיח מחדש.

אני לא יודע מה בדיוק הבעיה עם המחשב של החבר אבל יש סיכוי סביר שהיא אולי קשורה לחשמל.

בכל אופן, כשניסיתי להרכיב את הדיסק הקשיח בחזרה למקומם במחשב שלי, המחשב פשוט לא מזהה אותו.

אני לא מתכוון למערכת ההפעלה שלא מזהה אלא לזיהוי באתחול.

רעיונות על מה יכול היה להשתבש ואיך אני מוודא שהדיסק באמת אבוד לפני שאני משליך אותו?

פורסם

ג'מפר...?

תנסה לחבר רק אותו..(ותנתק את כול הכוננים האחרים כולל CD וכו)...

תנסה חיבור אחר...

כבל אחר...

פורסם
  • מחבר

כל זה נעשה, כולל לנסות לג'מפר אותו כSlave.

פורסם

אתה בטוח שחיברת אילו תחשמל..??

ואתה בטוח שבביוס הוא לא מזוהה...??

פורסם
  • מחבר

ואם כבר יש אשכול אני אנצל אותו לעוד שאלה.

הדיסק הקשיח של החבר הובא אלי הביתה, התקנתי עליו חלונות והכל היה בסדר אחרי כמה איתחולים.

החבר לקח את הדיסק אליו הביתה ושוב, כלום לא עובד.

כולל זה שלפעמים המחשב לא מתחיל את הpost.

מבחינת הודעות שגיאה, לפעמים מתקבלת הודעה שboot device has been changed וצריך להכנס לbios.

כשהדיסק היה אצלי הוא נתן הודעת שגיאה אחרי שכבר התחלתי להתקין ווינדוס (אחרי האתחול הראשון) שcannot load operating system או משהו מאוד דומה (לא הודעה על boot failure כמו שיש לרוב אם אין מערכת הפעלה).

פורסם
  • מחבר

אתה בטוח שחיברת אילו תחשמל..??

ואתה בטוח שבביוס הוא לא מזוהה...??

את החשמל חיברתי.

או שהביוס מזהה או שלא.

אין כאן הרבה מקום לטעויות וחזרתי על כל דבר שעשיתי כמה פעמים כדי לוודא שאני לא מפספס כלום.

פורסם

ואם כבר יש אשכול אני אנצל אותו לעוד שאלה.

הדיסק הקשיח של החבר הובא אלי הביתה, התקנתי עליו חלונות והכל היה בסדר אחרי כמה איתחולים.

החבר לקח את הדיסק אליו הביתה ושוב, כלום לא עובד.

כולל זה שלפעמים המחשב לא מתחיל את הpost.

מבחינת הודעות שגיאה, לפעמים מתקבלת הודעה שboot device has been changed וצריך להכנס לbios.

כשהדיסק היה אצלי הוא נתן הודעת שגיאה אחרי שכבר התחלתי להתקין ווינדוס (אחרי האתחול הראשון) שcannot load operating system או משהו מאוד דומה (לא הודעה על boot failure כמו שיש לרוב אם אין מערכת הפעלה).

לא מתקינים ווינדוס על מערכת אחת ועבריים אותו למערכת אחרת...

ברגע שהתקנת תווינדוס הוא מותאם לרכיבים שלך (הציפסט..וכו) ברגע שהעברת אותו למערכת אחרת אז הכל משתנה...ולכן הו אלא יפעל כמו שצריך (אם בכלל) ויהיו קריסות וכו..

ולבעיה הראשונה...

תבדוק עם HD אחר אם הוא מזוהה...

פורסם
  • מחבר

בקשר לווינדוס, חשבתי על זה ופעם עשיתי דברים כאלה וזה עבד לגמרי לא רע.

אני זוכר שראיתי כל מיני הודעות עדכון שקשורות לחומרה כשעברתי בין מחשבים, אבל עבר הרבה זמן מאז.

יכול להיות שעם הxp זה כבר אחרת.

אני לינוקסאי כבר די רבה שנים והידע שלי בווינדוס מצומצם.

בקשר לחבר עוד דיסק.

מחובר ועובד.

בכל אופן, תודה על העזרה, אבל אני חושב שבינתיים אני אוותר על הדיסק הקשיח.

מקסימום נפתח ארנק ונקנה חדש ואת החבר אני אשלח לטכנאי שישבור את הראש:)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים