עבור לתוכן

מחסום ווטש - מוסר או שנאה?

Featured Replies

פורסם

הבעת תמיכה בדעה של מישהו זה לא מעשה שיכול לפגוע ריאלית בביטחון המדינה,מותר לכל אחד להביע דעת בכל נושא עד שהוא פוגע ריאלית בזכויות אחרות :nixweiss:כמו שכתבתי למלאה וגם מי משלם להם משכורת? המדינה? :lol: האזרחים משלמים להם את המשכורות! ומי בחר אותם? האזרחים :nixweiss:

לא :P

כי כל מה שהם עשו אמרו לא פוגע ריאלית במדינה!

ומה עם מלון דוד ?

א. לא מדובר כאן על עבירה מסוג פשע (שבה אתה מעניש מישהו על פגיעה), אלא על דמוקרטיה מתגוננת. מוכר לך?

ב. זה שחשין חשב אחרת זה לא אומר שהוא צודק.

ג. מי כתוב בתלוש המשכורת שלהם כמעסיק? אזרחי מדינת ישראל? בולשיט

כמו כל עסק, זה שיש לך הכנסות ומהם אתה משלם משכורת לא אומר שהלקוחות שלך משלמים את המשכורת לעובדים שלך

ד. במלון דוד קיבלו התראה, ועדיין אני צודק, במלון דוד הייתה מפקדה של הצבא הבריטי

אהה קורא לחשין שמאלני קיצוני?

ואיך אתה מציע להפריד אותם? מבחינתי גם טיבי וגם מרזל לא צריכים להיות זכאים להתמודד על מקום כחבר כנסת. הבעיה ששניהם חכמים ויודעים איפה הגבולות המשפטיים ושוקלים את דבריהם כך שלא יתנגשו. מבחינתי פסילה של מועמד לכנסת הוא דבר חמור מאד.

אני לא רוצה להיות מדינה כמו איראן שמועצת חכמים צריכה לתת אישור למועמד הבובה שירצו לבחירות ה"דמוקרטיות".

אין לי בעיה לעומת זאת אם יעלו את אחוזה החסימה ל20 מנדטים למשל.

להיפגש עם החמאס ולתמוך בהם זה הרבה הרבה מעבר לגבול המשפטי

• תגובות 148
  • צפיות 9.8k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

באמת?

מי מקרה חמור יותר רצח בן אדם רגיל או רצח 50 בני אדם רגילים?! לדעתך זה אותו דבר? :-\אתה רוצה להגיד לי שתאונות דרכים זה כלום והקסאם הכל יכול בעיה גדולה יותר?

כן, בהרבה, לא טטפל בפיגועים הם רק יחמירו עד למצב של מלחמה אם לא טטפל בדרכים אז ימותו שנה הבאה עוד 500 איש, זה נורא וכואב אבל זאת המציאות. אם לא טטפל בצבא כמו שצריך וכן תקנה מטוסים טנקים ותחמושת שתקציב שיכל להפוך אותנו לשוויץ מבחינה חברתית אתה תהיה חשוף לגמרי לאיום שיכל למחוק אותנו מהמפה, זה עם כל הכבוד לתאונות הדרכים חשוב יותר בכל מצב וכל דרך שתראה את זה.

:nono:

ומה עם מלון דוד ?

הוא היה מפקדה צבאית של הבריטים, זה מותר במלחמה.

פורסם

ואני שואל את עצמי: למה אתם בכלל טורחים ::)

פורסם

לא קראתי כלום מהתראד פשוט פתאום זה קפץ לי לעין ואני חייב לספר משהו שקרה לי היום

איפה שאני עובד יש לנו בערך 30 עובדים פלשתינים שבאים כל יום כולם בשני רכבים מאותו הכפר

אותם פועלים באותו רכב עם אותו נהג עוברים באותו מחסום כל בוקר בשלוש שנים האחרונות

(אני לא אספר לכם על השטויות שהם עוברים ועיכובים סתם כי זה באמת "נורמלי" וכבר רגילים לזה

אבל היום בבוקר הורידו את אחד הפועלים מהאוטו ומאז נעלמו עיקבותיו

המנהל עבודה בכלל שכח להודיע לי כי " מה לעשות אני רגיל שהצבא מעלים אנשים " (ציטוט שלו)

בשעה שש אמא של העובד מתקשרת לשאול למה הוא לא חזר מהעבודה ....

אני מתקשר לצבא הם לא מוכנים לספר כלום. (ניסיתי לשכנע את הקצינה להתקשר בעצמה לאמא שלו ולהסביר לה את זה אבל היא אמרה לי שזה עבודה שלי)

לפחות תגידו הבן אדם מחבל לקחנו אותו.....

ועכשיו מה שאני רוצה לשאול הוא כזה.....

נגיד ואח\אמא\אחות\אבא שלכם היו יוצאים לעבודה בבוקר . ואיזה שוטר היה מעלים אותם

מה הייתם עושים ? כי אני אישית הייתי הולך לפרק מישהו....

סתם נקודה למחשבה

(ולמען הסר ספק......אני אומנם מחשיב עצמי בן אדם הומני אבל אני ימני בדעותי הפוליטיות)

פורסם

זה הסיכון שהוא צריך לקחת כשהוא בא לעבוד במדינה עויינת(או יותר נכון בא לעבוד ממדינה עויינת)

יש הרבה סיפורים על ישראלים שטיילו בעולם במדינותך שלא ממש ידידות שלנו, ובמקרה הטוב השתילו להם סמים או כדורים בתיק והעלו אותם למשפט ולכלא.

זה הסיכון שלוקחים...

פורסם

אם ישראלי יכנס לשטח עויין סביר להניח שהוא לא ישאר בחיים (הלינץ' ברמאללה, מישהו?).

אם פעיל טרור מבוקש נכנס לשטח ישראל ונעצר ע"י הצבא, כל הזין..

פורסם

קשה להאמין. אבל ברגע שרואים את התמונה המלאה הכול מובן.

בשבוע שעבר הייתי בירושלים עם כל השכבה שלי (בטיול).

בזמן שחיכינו לאוטובוס מחוץ לרחבת הכותל, ראינו איזה ערבי מתווכח עם מגבניק ושוטר רגיל.

בהתחלה לא שמנו לב אליהם, שמענו את הערבי אומר לשוטר שהוא לא היה בסדר. אני לא יודע מה קרה בדיוק, אבל הערבי היה ממש נסער.

המגבניק לא התלהב, והוא פשוט ניסה להתעלם מהערבי.

הערבי לא וויתר, והמשיך להגיד למגבניק שהוא לא היה בסדר.

הערבי כעס אבל לא כאילו הוא רוצה לפגוע בו, הערבי פחד מהשוטר והמגבניק אבל הוא היה נורא נסער.

המגבניק המשיך להתעלם, ואז הערבי נדחף קצת יותר לתוף הפנים של המגבניק.

המגבניק נכנס ללחץ, ופירש את זה כצעד אחד לפני שהערבי תוקף אותו, אז המגבניק החליט לדחוף אותו.

הערבי חזר שוב אל מול המגבניק כדי להמשיך לדבר איתו, ואז המגבניק כבר ממש נלחץ. הוא שיחק אותה עצבני ומסוכן, אבל אנחנו ידענו שהוא נלחץ חזק.

הוא שם יד על הצוואר של הערבי ודחף אותו אל איזה קיר של איזה מכולת שם.

בשלב הזה הערבי כבר נכנס לפניקה. הוא רצה לתקוף אבל ידע שלא כדאי לו.

השוטר שליד המגבניק רק רצה להרביץ לערבי, אז הוא מייד המשיך לדחוף את הערבי מבלי שהוא עשה כלום,

עד אז גם השוטר וגם המגבניק נכנסו ללחץ והתחילו להתחרפן על הערבי.

השוטר הזמין תגבורת, והמגבניק שלא היה קרוב לערבי כמו השוטר, הוציא את האלה שלו, והתחיל למצוא לו תנוחה שממנה הוא יוכל להרביץ לערבי.

תגבורת של שני שוטרים הגיעה בריצה, ואז עד המגבניק כבר הספיק להרביץ לערבי עם האלה בראש - לא בגלל שהוא היה צריך, רק בגלל שהוא

כל כך פחד והוא כל כך נכנס ללחץ שהוא היה חייב לעשות משהו.

הערבי בכלל לא התנגד כל הזמן, ותוך דקה הוא היה על הרצפה עם אזיקים. מופתע ופגוע. כאילו הוא רצה לבכות כל רגע ולא הבין למה הרביצו לו.

כל הילדים מהשכבה שלי שהיו שם היו בתדהמה. גם בגלל שהם אף פעם לא ראו ארוע כזה מתפתח מול העיניים שלהם (אנחנו ממש לא קרובים לשטחים),

אבל בעיקר בגלל המצב המוזר הזה שהיה שם.

המגבניק רק רצה שהערבי ילך, והערבי רק רצה שמישהו ידבר איתו, הוא רק רצה ללכת בכבוד.

הסיבה היחידה שבגגלה הערבי לא הלך משם, הייתה בגלל שלא היה לו מוצא. באמנות המלחמה יש חוק שאומר תמיד תן ליריב שלך דרך מוצא שדרכה הוא יוכל לסגת.

לערבי לא הייתה בררה, הוא לא יכל פשוט ללכת משם, והמגבניק רק רצה שהערבי יתרחק ממנו. אף אחד לא רצה ללכת מכות שם,

ושניהם פחדו בטירוף, ובסופו של דבר אף אחד לא יצא נשכר. הערבי נעצר, והמגבניק עבר חוויה מפחידה שהוא לא רצה לעבור.

באותה נקודה הבנתי כמה הממשלה ומי שקובע את ההחלטות מנותק מהמציאות.

אם רק היה פרוטוקול נכון יותר שלא יגרום לערבי לצאת בלי כבוד מהמצב כל הארועים האלו היו נפתרים.

פורסם

מזה הקישקוש הזה שאמרת עכשיו?? :nixweiss:

הסיבה היחידה שבגגלה הערבי לא הלך משם, הייתה בגלל שלא היה לו מוצא. באמנות המלחמה יש חוק שאומר תמיד תן ליריב שלך דרך מוצא שדרכה הוא יוכל לסגת.

לערבי לא הייתה בררה, הוא לא יכל פשוט ללכת משם

מזתומרת לא הייתה לו ברירה??

מזתומרת הוא לא יכל פשוט ללכת משם??

איזה מוצא בדיוק הוא רוצה??

שיבוא הליקופטר לחלץ אותו??

נשמע לי סיפור מונפץ

ובכל מקרה המג"בניק צדק

פורסם

מזה הקישקוש הזה שאמרת עכשיו?? :nixweiss:

"נפגע לו הכבוד" ? ממש מסכן... :'(

למה מי הוא בכלל שהוא יצעק על חייל שלא נתן לו לעבור או whatever? מגיע לו!

אם מישהו היה מגיע אליי עצבני במרחק נגיעה - הייתי יורה בו.

רק שזה כנראה בכלל לא היה מגיע למצב הזה, כי הייתי דורך עליו את הנשק הרבה הרבה לפני שהוא יגיע למרחק נגיעה..

וזאת, אגב, הטעות של החייל. שהוא בכלל הגיע למצב של ויכוח עם האידיוט הזה ממרחק אפס. צריך להיות קו סטרילי וברור שאסור להם בשום אופן לעבור.

אה, כן,

ילד חמוד, אני לא יודע מה ראית בסרטים - אבל כשיש צמוד אליך מחבל בפוטנציה. זה מלחיץ. את הדמגוגיה בשקל שלך ("ראו עליו שהוא היה לחוץ בטירוף!!!11") תשמור למישהו אחר.. אולי לתקשורת השמאלנית, היא תאהב את הסיפור שלך..

פורסם

אולי לא הבהרתי את עצמי כראוי.

המגבניק עשה משהו שכנראה הסעיר את הערבי מאוד.

לא כאילו הוא לקח לו ארגז ירקות, אלא יותר כמו שהמגבניק עצר את הילד שלו או משהו.

הערבי היה ממש נסער.

הנקודה שלי היא שאנחנו שולחים את החיילים שלנו למקומות מסוימים עם הנחיות לא להיות הוגנים בכלל,

אנחנו נכנסים לחיים שלהם כאילו אנחנו כבשנו את המקום ועכשיו אנחנו באים לאנוס ולבזוז,

לא פלא שהסכסוך מתמשך, אנחנו לא רק נראים כאילו אנחנו מתנהגים כמו מניאקים, אנחנו באמת מתנהגים כמו מניאקים.

והכוחות בשטח לא יכולים לעשות כלום.

פורסם

אולי לא הבהרתי את עצמי כראוי.

המגבניק עשה משהו שכנראה הסעיר את הערבי מאוד.

לא כאילו הוא לקח לו ארגז ירקות, אלא יותר כמו שהמגבניק עצר את הילד שלו או משהו.

הערבי היה ממש נסער.

בעיה שלו.

פורסם

א. לא מדובר כאן על עבירה מסוג פשע (שבה אתה מעניש מישהו על פגיעה), אלא על דמוקרטיה מתגוננת. מוכר לך?

ב. זה שחשין חשב אחרת זה לא אומר שהוא צודק.

ג. מי כתוב בתלוש המשכורת שלהם כמעסיק? אזרחי מדינת ישראל? בולשיט

כמו כל עסק, זה שיש לך הכנסות ומהם אתה משלם משכורת לא אומר שהלקוחות שלך משלמים את המשכורת לעובדים שלך

ד. במלון דוד קיבלו התראה, ועדיין אני צודק, במלון דוד הייתה מפקדה של הצבא הבריטי

להיפגש עם החמאס ולתמוך בהם זה הרבה הרבה מעבר לגבול המשפטי

א. תמיכה אדיאולוגית במדינה אחרת אויינת או לא זאת ממש לא איום ריאלי על מדינה :nixweiss:

ב.אני לא מדבר על אף שחשינים !

ג."מדינת דמוקרטית קמה ע"י העם ולמענו","האזרחים מנהלים את ענייני המדינה בעזרת נציגים שבחרו בבחירות דמוקרטיות כדי לייצג אותם,את רצונם ואת דעתם"מוכר לך?

ד.

קצת חומר למחשבה:

בראשית שנות השמונים התארגנה קבוצת מתנחלים, שכונתה המחתרת היהודית, אשר התארגנה לפגוע בערבים וחלק מפעולותיה היו טרוריסטיות.

בשנת 2002 נעצרו מספר מתנחלים שהשתייכו למחתרת בת עין והתכוונו להפעיל טרור נגד ערבים. במהלך אינתיפאדת אל אקצה בוצעו מספר מקרי ירי נגד רכבים של ערבים ומהם נהרגו שבעה ערבים. הנשק ששימש את היורים נמצא במהלך מעצר חברי מחתרת בת עין, ועל כן ההנחה היא שהירי בוצע בידי קבוצת טרור יהודי. עם זאת, מעשי הרצח לא פוענחו.

התארגנו במדינת ישראל קבוצות יהודיות קטנות אשר בקשו להיאבק בערבים באופן עצמאי וחלקן הפעילו טרור נגד אוכלוסייה אזרחית.

פלאי ויקפדיה :smile1:

במלון דוד הייתה מפקדה אבל גם המשפחות של המפקדים ובריטים שונים חיו שם!

יש הרבה סיפורים על ישראלים שטיילו בעולם במדינותך שלא ממש ידידות שלנו, ובמקרה הטוב השתילו להם סמים או כדורים בתיק והעלו אותם למשפט ולכלא.

זה הסיכון שלוקחים...

והממשלה חטפה אותם נכון? :P

פורסם

ג."מדינת דמוקרטית קמה ע"י העם ולמענו","האזרחים מנהלים את ענייני המדינה בעזרת נציגים שבחרו בבחירות דמוקרטיות כדי לייצג אותם,את רצונם ואת דעתם"מוכר לך?

אתה חיי בסרט(או יותר נכון בתוך ספר אזרחות)

פורסם

ואתה כנראה מתחת לאבן ::)

פורסם

תבין לבד אתה חייב בלי כסף,בלי עתיד,בלי תיקווה ותחת שילטון זר שמדכא אותך מה הייתה עושה אילו איראן הייתה משטלת על המדינה שלנו? כנראה הייתה עושה הכל כדי שהיא תעוף מכאן נכון? אז תחשוב שזה מה שהם מנסים לעשות ומי שלא עשוה אז מקווה לכך :-\

ושוב אנשים מתעקשים להפגין את בורותם ברבים. לא חראם? כשאינתיפאדת אל אקצא פרצה, היה לפלשתינאים כסף, עתיד, תקווה והם היו צריכים ללכת לחפש חייל ישראלי אם הם רצו להרגיש תחת שלטון זר. היום אין להם כסף, אין להם עתיד וכו'. אתה מבלבל את הסיבה והתוצאה.

לדיעתך ברוב מדינות העולם לישאל קוראים פלסטינה(AKA המדינה של אלו שיושבים עכשיו בעזה) ::)

מה פתאום? ברוב העולם קוראים לישראל "ישראל". ושוב, המצב הפוך: לא קוראים ארץ פלשתין על שם הפלשתינאים, קוראים להם פלשתינאים על שם הארץ, פלשתין.

-תקרא מה שכתבתי לפני זה,היו נותנים להם נמל(אפילו עם בקרה של UN או שלנו)היו נותנים להם מעבר חופשי לכל מקום(כמובן אחרי בדיקות בטחוניות כמו שכולנו עוברים) :nixweiss:

תן להם נמל והם ישתמשו בו להברחת נשק. פיקוח? הם לא מסכימים לפיקוח שלנו... המקסימום שהצלחנו לקבל זה פקחים בינלאומיים שאין להם סמכות - אם הם רואים משהו לא תקין, הם לא יכלים לעצור אותו! ואפילו את זה לא קיבלנו, הפלשתינאים כבר סילקו אותם מהעמדות שלהם כמה פעמים. אז נמל? בשום פנים ואופן לא.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים