עבור לתוכן

כמה שאלות על PhysX(יש לי אופציה לרכישה בארה"ב)

Featured Replies

פורסם

אבל אם לי יש את הכרטיס ולבנאדם אחר אין את הכרטיס

אז איך זה יכול להיות?

• תגובות 32
  • צפיות 2.1k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

הא ואם אתה וחבר שלך משחקים במולטי פלייר והמחשב שלו חלש יותר אתה מוגבל לקצב FPS שלו? ::)

פורסם

לא לא

איך בכלל זה יזיז את החביות וכל זה לשחקן אחד ולשחקן אחר לא?

אולי כרטיס פיזיקה לשרת עצמו?

פורסם

כל הדבר הזה של כרטיס פיזיקה... זה נורא!! התקציב שצריך היום בשביל מחשב טוב מגיע כבר ל-8K למשחקים חדשים...

פשוט מוצאים דרך לרוקן את הכיסים שלנו...

למרות כל הסקפטיזם הזה, תוך שלוש ארבע שנים זה יהפוך לסטנדרט. כמו שהיה עם כרטיסי המסך בהתחלה (כולם זלזלו.).

ועוד 7 שנים נראה SLI לכרטיסי פיזיקה...

לדעתי היכולות של nvidia ושל ATI יכולות להספיק להיום, אבל לא לטווח הרחוק.

פורסם

תיראו אני עוקב אחרי הנושא של כרטיס פיזיקלי כבר הרבה זמן

ואני חושב שדווקה ככל שהזמן עובר הוא ניהיה מיותר מיכמה סיבות-

1-מעבדי הדור הבא הם כפולי ליבה ומרובי ליבות ככה שאפשר לנצל את אחת מהליבות לפיזיקה בלי ליפגוע משמעותית בביצועים

2-ATI והנוידה גם מתכננות לשלב בין כרטיס מסך לפיזיקלי

3-כח החישוב במחשבים כל הזמן גודל וככל שיעבור הזמן בימקום כרטיס פיזיקלי יעודי ניצתרך רק תוכנה טובה שתידע לנצל את כח החישוב

הקים ולפי מה שהבנתי הDXD10 יתמוך בפיזיקה טובה גם בלי כרטיס פיזיקלי

בנוסף לזה אני רוצה להגיד ש-

הכרטיס כרגע זה דור ראשון של הטכנולוגיה והוא עדין מגיעה על הPCI הישן

וגם התמיכה שלו כרגע מאוד מוגבלת וביגלל זה אני חושב שזה לא הזמן הנכון ליקנות כרטיס פיזיקלי

פורסם

דוז פואה.

מחזק.

:xyxthumbs:

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

יש להבהיר ש....

אחד היתרונות בכרטיס שמתעסק עם פיזיקה זה כן מקל על המחשב ..כאשר לא מפעליים את כל הפיצרים

חלקים שמקלים על המחשב :

א) גלאי התנגשות בין גופים כאשר יש הרבה גופים שיותר מורכבים ממרובעים, מחשב מתקשה מאוד לגלות התנגשות זה חישוב ארוך לבדוק כל פעם מחדש את כל המצולעים.

ב) ריבוי עצמים עם חוקים פשוטים כגון קיביות מתנגשות אחד עם השנייה ..עצמים סביב מרכז כוח משיכה..תנועות הרמוניות(דורש המון חישובים)

ג) מספר רב של נקודות של תאורה.

החיסרון ....שכרטיסי הגרפיקה לא יכולים לעמוד בעוד תוספת של אוביקטים חדשים על המסך

והחיסרון הנוסף ....שלמרות היופי .כרטיס הפיזיקלי -לא מדבר ישירות עם כרטיס הגרפי ,ולכן בעצם המעבד משתתף בהעברת הנתונים ותרגומם לפורמט שכרטיס המסך יבין.

כמה חבל...אני אוהב לראות בינינים שלמים קורסים יש בזה קסם......

(אני לא יודע עם חלק ממכם יודע אבל ניתן ממש לתכנת את הכרטיס מסך שיעשה חלק גדול מהחישובים (יש C\ASM לכרטיס מסך))

פורסם

fighter זאת נקודה מענינת.

באמת לא יהיה אפשר להשתמש בו במולטי פלייר, אלא אם כן זה שרת מיוחד עם כרטיס מספיק חזק.

אני נגד לקנות, אף פעם אין סיבה לקנות מוצר לפני שיש לו תחרות, בשום תחום.

פורסם

כן אגב שהיה בהצלחה הכי חשוב ..

פורסם

לדעתי לא שווה קניה גם עם היה עולה פה בארץ 1000ש"ח

1. בינתיים יש בקושי משחק אחד, שיודע להשתמש בו

2. כשתיהיה דרישה רחבה יותר לכרטיס(מצד רוב משחקים ותוכנות) אז סביר להניח שיצאו כרטיסים יותר טובים בממשק יותר טוב(לא בPCI המיושן) ובטח יהיו עוד שיפורים נוספים.

3. כרגע יש מספר בודד של יצרנים ודגמים של הכרטיס שעולה כמעט 2K

4. לך תדע האם המעבד הפיזיקלי הזה לא ישולב בחלקים קיימים(לוחות אם, כ.מסך או אולי בתור כמה סטים של פקודות נוספים במעבדים, כמו SSE)

לסיכום

אין טעם לרוץ לפני הרכבת

פורסם

אני מניח שבמולטיפלייר "החלש מנצח" - כלומר, אם לאחד אין את הכרטיס, כולם ישחקו ברמה ירודה, בלי תוספת פיסיקלית.

לגבי ריבוי נקודות תאורה - זה לא קשור יותר לכרטיס מסך? או שאתה מדבר על נקודות פליטת חום וכאלה...?

פורסם

נראה לי שבקרוב הוא יתחיל להיות onboard בלוחות אם החדשים,דיי בטוח ש asus יתחילו עם זה

פורסם

? או שאתה מדבר על נקודות פליטת חום וכאלה...?

איך מרגיש חום במשחק מחשב?

פורסם

חום לא מורגש באופן ישיר. אבל אולי הוא משנה תכונות של חומרים מסויימים. זה כל הרעיון של הכרטיס הפיסיקלי לא?

למשל, אם יש לך אזור שעשוי רובו מקרח, ולידו משהו התפוצץ ונוצרה אש, החום יתיך את הקרח...

פורסם

אובייקט קרח שמתחיל להתכלות ולהינמס לאט לאט בגלל חום

אפשרי?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים