עבור לתוכן

כונן 250GB- האם עדיף לפצל או לא?

Featured Replies

פורסם

ytoledano גודל cluster דווקא כן חשוב. כשמפרמטים כונן NTFS חדש ניתן לבחור את גודל קלסטר 1KB, 2 KB, 4 KB, 8 KB, 16 KB, 32 KB, 64 KB כך שאם אתה בוחר cluster של 64KB והעתקת לכונן רק קובץ אחד של 2k הוא עדיין יתפוס 64KB מכיוון שזה הגודל המינימלי.

אתה יכול לבחור כל קובץ על הדיסק שלך ולראות במאפיינים את גודל הקובץ נטו ואת גודל המקום שהוא תופס על הכונן.

גודל "אשכול" של NTFS ממוצע זה 4KB ,.

מה שבטוח שזה לא משנה אם שמים את הVM במחיצה אחרת , אלא אם שמים בדיסק שונה זה משנה ביצועים .

פורסם

היי,

כאמור ברשותי כונן Maxtor Diamondmax 10 250GB EIDE.

האם עדיף לפצל אותו לשנים או כמחיצה בודדת? (משיקולי ביצועים)

תודה

דרך אגב יש לך כונן קשיח מאוד טוב, בין הכי טובים כיום... :xyxthumbs:

פורסם

אז איזה גודל של cluster עדיף לקבוע.?.

ואיפה אפשר לקבוע את זה?.מדבר על התקנת וינדווס על מחשב ללא וינדווס.

פורסם

אז איזה גודל של cluster עדיף לקבוע.?.

ואיפה אפשר לקבוע את זה?.מדבר על התקנת וינדווס על מחשב ללא וינדווס.

נראה לי שמחשב שלא מכיל WIN ואתה מתקין עליו דרך ההתקנה של XP אז אתה לא יכול לקבוע שם , כיום כולם עובדים עם NTFS (4KB)שהוא תומך בדיסקים מעל 32G .

וגודל של ה"אשכול" ברירת המחדל זה 4KB , וזה תלויי בשימושים שלך , אם יש לך קבצים קטנים שזה אומר פחות מ4KB אז זה אומר שכל קובץ כזה תופס 4KB אפי' שהוא פחות ממנו , ואם קבצים גדולים מעל 4KB אז במקום שיהיה מפוזר על הרבה אשכולות אתה יכול לצמצם את הנפח אשכולות שהוא תופס ע"י הגדלת האשכול שזה מוסיף לך מעט מאד ביצועים .

פורסם

גודל הcluster כבר לא כזה רלוונטי מאז NTFS, פשוט שמים אותו על 4KB ועדין יש תמיכה במחיצות ענקיות, יחד עם ניצול יעיל של המקום, זה מה שאמרתי מקודם. זה גם ברירת המחדל בהתקנה של וינדוז.

כן כדאי לשים את קובץ הדפדוף על מחיצה שונה (אם אין עוד כונן פיסי), ככה הוא לא עובד פרגמנטציה.

פורסם

גודל הcluster כבר לא כזה רלוונטי מאז NTFS, פשוט שמים אותו על 4KB ועדין יש תמיכה במחיצות ענקיות, יחד עם ניצול יעיל של המקום, זה מה שאמרתי מקודם. זה גם ברירת המחדל בהתקנה של וינדוז.

כן כדאי לשים את קובץ הדפדוף על מחיצה שונה (אם אין עוד כונן פיסי), ככה הוא לא עובד פרגמנטציה.

WTF??

פורסם

התכוונתי להגיד עובר.

פורסם

אם יש לי רק דיסק אחד אני תמיד מחלק אותו ל-3 כמו שכתבו כאן :

C: מערכת הפעלה ותוכנות מותקנות

D: קבצים-מסמכים-מדיה וכו'

E: קבצים זמניים ו-swap

ומגדיל לעשות בכך שאני מזיז את My Documents לD, משנה את המיקום של קבצי הנתונים של Outlook לD ומשנה כל תוכנת הורדות או שיתוף קבצים גם לD (למרות שעקרונית עדיף לתת לתוכנות שיתוף מחיצה משלהן כי הן גורמות לפרגמנטציה מטורפת) וגם משנה את המיקום של כל קבצי הTEMP, הTemporary Inernet Files והSwap file לE.

ככה, גם אני מונע פרמנטציה בC כי כל הקבצים הזמניים שנכתבים ונמחקים כל הזמן והם בד"כ גם קבצים יחסית קטנים נכתבים במחיצה אחרת, גם מרכז למקום אחד את כל המסמכים והמידע החשוב שיש לי וגם במקרה שצריך לפרמט את מערכת ההפעלה, הדבר היחיד שאני צריך לגבות זה הFeavorites של אקספלורר/פיירפוקס.

הגודל של C תלוי במה אתה מתקין שם, אני לא משחק במשחקים ולא מתקין יותר מידי תוכנות גדולות כך ש15-20 גיגה מספיקים לי.

אני מכיר אנשים שגם 40 גיגה לא מספיקים להם, ככה שהכל תלוי בשימושים שיש לך למחשב.

לE דרך אגב לא צריך לתת יותר מ4-6 גיגה, תלוי בכמות הזיכרון במחשב שלך (יותר זיכרון = swap file יותר גדול).

לגבי גודל הcluster אם אין לך סיבה מיוחדת אל תשנה את הגודל שלו, ולו רק בגלל שאתה לא מבין בדיוק מה זה אומר.

הסיבה היחידה שאני מכיר לשחק עם הגודל של הcluster היא המלצה של יצרני כרטיסי לכידת וידאו (או כרטיסי PVR למיניהם) ליצור מחיצה מיוחדת לקבצי וידאו ולפרמט אותה עם גודל cluster של 64K כי זה משפר ביצועי קריאה וכתיבה (פחות חלקים לכל קובץ) וחוץ מזה קבצי וידאו הם בד"כ גדולים מאד כך שלא יהיה לך אובדן מידע גדול מידי עם גודל כזה של cluster.

פורסם

זה סידור נוח. כשאתה מחלק גדלים אל תשכח שסה"כ יש לך רק 233 ג'יגה (בערך).

הגודל של קובץ הדפדוף יכול להיות מקסימום 4 ג'יגה פחות הגודל של הזיכרון הפיסי שלך, אתה לא צריך להקצות מחיצה יותר גדולה מזה. (אם מותקן אצלך ג'יגה RAM, הגודל של קובץ הדפדוף לא יכול לעבור את ה3 ג'יגה, אם אתה משתמש בחלונות 32 ביט).

אם אתה משתמש הרבה בwinrar, תשקול לשנות את התקייה הזמנית שלה לאחת שנמצאת בכונן שאליו אתה פותח דברים מכווצים. אם התקייה הזאת בכונן נפרד אז קודם הקבצים יפתחו לכונן אחד ואז יגזרו לכונן אחר.

פורסם

אם יש לי רק דיסק אחד אני תמיד מחלק אותו ל-3 כמו שכתבו כאן :

C: מערכת הפעלה ותוכנות מותקנות

D: קבצים-מסמכים-מדיה וכו'

E: קבצים זמניים ו-swap

ומגדיל לעשות בכך שאני מזיז את My Documents לD, משנה את המיקום של קבצי הנתונים של Outlook לD ומשנה כל תוכנת הורדות או שיתוף קבצים גם לD (למרות שעקרונית עדיף לתת לתוכנות שיתוף מחיצה משלהן כי הן גורמות לפרגמנטציה מטורפת) וגם משנה את המיקום של כל קבצי הTEMP, הTemporary Inernet Files והSwap file לE.

ככה, גם אני מונע פרמנטציה בC כי כל הקבצים הזמניים שנכתבים ונמחקים כל הזמן והם בד"כ גם קבצים יחסית קטנים נכתבים במחיצה אחרת, גם מרכז למקום אחד את כל המסמכים והמידע החשוב שיש לי וגם במקרה שצריך לפרמט את מערכת ההפעלה, הדבר היחיד שאני צריך לגבות זה הFeavorites של אקספלורר/פיירפוקס.

הגודל של C תלוי במה אתה מתקין שם, אני לא משחק במשחקים ולא מתקין יותר מידי תוכנות גדולות כך ש15-20 גיגה מספיקים לי.

אני מכיר אנשים שגם 40 גיגה לא מספיקים להם, ככה שהכל תלוי בשימושים שיש לך למחשב.

לE דרך אגב לא צריך לתת יותר מ4-6 גיגה, תלוי בכמות הזיכרון במחשב שלך (יותר זיכרון = swap file יותר גדול).

לגבי גודל הcluster אם אין לך סיבה מיוחדת אל תשנה את הגודל שלו, ולו רק בגלל שאתה לא מבין בדיוק מה זה אומר.

הסיבה היחידה שאני מכיר לשחק עם הגודל של הcluster היא המלצה של יצרני כרטיסי לכידת וידאו (או כרטיסי PVR למיניהם) ליצור מחיצה מיוחדת לקבצי וידאו ולפרמט אותה עם גודל cluster של 64K כי זה משפר ביצועי קריאה וכתיבה (פחות חלקים לכל קובץ) וחוץ מזה קבצי וידאו הם בד"כ גדולים מאד כך שלא יהיה לך אובדן מידע גדול מידי עם גודל כזה של cluster.

מעולה .

סיכמת את כל מה שאמרו ב3 דפים . :xyxthumbs:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים