עבור לתוכן

כונן 250GB- האם עדיף לפצל או לא?

Featured Replies

פורסם

היי,

כאמור ברשותי כונן Maxtor Diamondmax 10 250GB EIDE.

האם עדיף לפצל אותו לשנים או כמחיצה בודדת? (משיקולי ביצועים)

תודה

פורסם

זה לא ישנה את הביצועים, לפי דעתי כדי לך לפצל כדי שמתי שתרצה לפרמט תוכל לגבות את מה שאתה צריך על המחיצה השניה.

פורסם

אם אתה הולך להתקין עליו מערכת הפעלה אז תפצל אותו..

אם לא ואתה הולך ל"דחוף" בו את כול הסרטים וכו אז אל תפצל...

פורסם
  • מחבר

אם אתה הולך להתקין עליו מערכת הפעלה אז תפצל אותו..

אם לא ואתה הולך ל"דחוף" בו את כול הסרטים וכו אז אל תפצל...

זה הכונן היחיד שלי.

מהם היתרונות של פיצול מלבד נוחות בזמן פירמוט?

פורסם

בעיקרון זה הכול...אין איזה יתרון משמעותי בפיצול...

אבל גם אין ממש חיסרון ככה שעדיף לפצל כונן למערכת הפעלה....

פורסם

שניה שאלה...

בכונן מפוצל שאתה עושה לקובץ העתק הדבק (מכונן לכונן: C לD)...זה לוקח הרבה זמן לא..?

לא כמו העתק הדבק באותו כונן...נכון?

פורסם

בגדול כן אבל זה לא משהו משמעותי שתרגיש בו..

פורסם

תראה מה תעשה

תעשה מחיצה אחת C שהיא תיהיה 20GB, עליה יהיה את החלונות

ומחיצה D והיא תיהיה 230GB ועליה יהיה המישחקים השירים תוכנות והכול...

וככה שאם תרצה לפרמט את הווינדווס לא תצתרך לפרמט את כול המחשב שלך

פורסם

לדעתי יש הבדל בין חלוקה להשארת הדיסק כפרטישן אחד.

אם אתה לא מחלק, ושם להוריד כמו חולירע, אתה יכול לגלות שנגמר המקום למערכת הפעלה, לא כיף.

אני אישית חילקתי את ה250 שלי ל:50 דיסק סיסטם, 150 מידע + הורדות, ו50 ספייר שאפשר להוסיף אח"כ למחיצה שאני ארצה, או אם אני ארצה להתקין לינוקס, אז יהיה לי מקום לקחת ממנו.

פורסם

היי,

כאמור ברשותי כונן Maxtor Diamondmax 10 250GB EIDE.

האם עדיף לפצל אותו לשנים או כמחיצה בודדת? (משיקולי ביצועים)

תודה

חשבתי שהכוננים האלה הם SATA ?!

פורסם

יש גם וגם...

פורסם

המהדרין מפצלים לשלוש מחיצות: מערכת הפעלה, קבצים וקובץ דפדוף. הסיבה למחיצה נפרדת לקובץ דפדוף זה כדי שהוא לא יעבור פרגמטציה.

אני פיצלתי את הדיסק 300 שלי ל 30 ג'יגה ול250 ולדעתי היה עדיף לתת קצת יותר למערכת ההפעלה...

פורסם

לפי הזכור לי לפיצור יש משמעות בניצול המקום על הדיסק.

כאשר מפצלים את הכונן נוצרים בלוקים יותר קטנים כך שאם מעתיקים הרבה קבצים קטנים יש בזבוז מקום גדול יותר.

פורסם

אתה מבלבל בין כמה דברים.

הבלוקים שאתה מדבר עליהם נקראים clusters. כל קובץ לוקח מינימום של cluster אחד ואין cluster שמכיל חתיכות מיותר מקובץ אחד. מה שזה אומר זה שאם הגודל של הcluster הוא גדול ועל הדיסק יש הרבה קבצים קטנים אז יש בזבוז של מקום.

הגודל של הcluster היה בעייתי פעם עם מחיצות גדולות ומע' ניהול קבצים מיושנות. מע' ניהול הקבצים לא תמכו בגודל cluster קטן אם המחיצה הייתה מעל גודל מסויים. 4KB הוא הגודל הממוצע לcluster. מע' הניהול NTFS תומכת בו עבור מחיצות מאוד גדולות, FAT32 פחות.

נכון שגודל cluster קטן יכול לגרום לפגיע בביצועים, ויש כאלה שאומרים שאם המחיצה היא בשביל קבצים גדולים שווה להגדיל את הגודל של הcluster, אבל ההבדל הוא מינימאלי ביותר.

פורסם

ytoledano גודל cluster דווקא כן חשוב. כשמפרמטים כונן NTFS חדש ניתן לבחור את גודל קלסטר 1KB, 2 KB, 4 KB, 8 KB, 16 KB, 32 KB, 64 KB כך שאם אתה בוחר cluster של 64KB והעתקת לכונן רק קובץ אחד של 2k הוא עדיין יתפוס 64KB מכיוון שזה הגודל המינימלי.

אתה יכול לבחור כל קובץ על הדיסק שלך ולראות במאפיינים את גודל הקובץ נטו ואת גודל המקום שהוא תופס על הכונן.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים