עבור לתוכן

חיבורי חשמל בדיסק קשיח SATA

Featured Replies

פורסם

בדיסקים הקשיחים של SATA יש שני אפשרויות לחיבור חשמל ,החיבור הרגיל (לבן עם ארבעה פינים בתוכו) וכן חיבור SATA שנמצא ליד כבל חיבור הנתונים של הדיסק הקשיח ,השאלה על איזו אפשרות עדיף ללכת ומה ההבדלים בין שני האפשריות :s05:

פורסם

לך על החיבור הגדול...

אני לא יודע מה עושה הקטן..

הכונן דיסקטים מחובר בעזרת הקטן שהוא צורך קצת חשמל קיצר אני לא יודע אבל תחבר כמו כולם עם החיבור של ה4 פינים הגדול

פורסם

אני לא יודע מה ההבדל אבל באתר כתוב להשתמש בקטן

נ.ב. זה לא של דיסקטים זה מיוחד לSATA

פורסם

אתה בטח מדבר על החיבור של ההארד ללוח שזה הקטן אבל בהארד SATA יש לך 2 אפשרויות חיבור לספק אחד קטן ואחד גדול..

פורסם
  • מחבר

רגע לעשות קצת סדר ,יש את החיבור הקטן זהו חיבור הנתונים שמתחבר ללוח ,לא על זה אני מדבר ,ויש עוד שני חיבורים לחשמל ,הרגיל ,והמיוחד לדיסקים קשיחים של SATA שלא נמצא ב - דיסקים קשיחים שהם לא SATA ,על שני אלה אני מדבר !

מה ההבדל בינהם ומה עדיף לחבר ?

פורסם

מה זה משנה ?? :kopfpatsch:

זה כולה ח-ש-מ-ל !!

פורסם
  • מחבר

ידוע שזה חשמל :bash: ,השאלה מה עדיף ומה ההבדלים ,עובדה שיש שניים ,אם זה היה רק חשמל אז מדוע יש שני אפשרויות בטוח שיש הבדלים בינהם וזוהי השאלה !

פורסם

אני חושב שעשו ככה את הכוננים מכוון שכשהוציאו את התקן (SATA), היו הרבה ספקים שעדיין לא תמכו בחיבור החשמל של ה SATA.

עקרונית, מה שמחובר לתקע החשמל הזה הוא בדיוק אותם 4 חוטים. אני לא חושב שיש סיבה לא להשתמש בהם.

פורסם
  • מחבר

אוקי את זה אני מבין ואולי נמצא סוף סוף תשובה של מישהו שיודע את התשובה :silly:

פורסם

החיבור הרגיל (מולקס , 4 פינים) הוא בשביל נוחות ותאימות לספקי כוח , החיבור השני (שטוח ושחור ) תוכנן על מנת לבצע hot swap לדיסקים קשיחים

בזמן שהמחשב דלוק.

פורסם
  • מחבר

מזה hot swap :s05:

והאם זהו ההבדל היחידי ? ומה כדי לחבר ?

פורסם

אבל זה לא משנה....

זה בדיוק אותו חשמל שעובר בתקע אחר

פורסם

בגדול אין הבדל ביניהם זה עדיין חיבור לחשמל סה"כ , hot swap מאפשר לנתק פיזית כונן קשיח ממחשב בזמן שהוא דולק (בדומה להתקן usb) ,

בכל אופן זה לא ממש משנה לאן תחבר זה לא ישפיע על ביצועים , רק אל תחבר את שניהם בו זמנית זה יכול להרוס את הדיסק

פורסם
  • מחבר

תאמין לי את זה אני יודע על בשרי חיברתי לפני כחודש חיבור חיצוני של דיסק קשיח לשני החיבורים וכך חיסלתי ספק ,וזאת למרות שידעתי שאני עושה משהו דפוק ,אך הייתי חייב לנסות :smile1:

פורסם

תחבר את הקטן וזהו

תשמור את המולקסים למאווררים או משהו.....

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים