עבור לתוכן

בעיה בקישור בתוך רשת LAN

Featured Replies

פורסם

אהלן,

יש לי בבית רשת LAN עם ראוטר של EDIMAX המחברת בין שני מחשבים: הראשון, מחשב שולחני רגיל שמחובר עם כבל לראוטר. השני, לפטופ המחובר עם WIFI (הרשת האלחוטית מוגנת על ידי סינון MAC-ים).

אני מנסה לגשת ממחשב אחד למחשב השני (וזה לא משנה מי האחד ומי השני במקרה הזה) ואני לא מצליח אפילו להעביר פינגים בינהם או להתחבר עם NET-BIOS.

כשאני עושה פינג מהלפטופ למחשב השולחני, אני מקבל הודעות של SYN_SENT ב-netstat ובכלים של בקרת רשת שהורדתי מהאינטרנט, אני רואה שנכנסת תקשורת מהמחשב השני אבל לא נוצר קשר בפועל. ניסיתי לבדוק אם יש איזה פיירוול עליהם אבל חוץ מזה של מיקרוסופט (ויכול להיות סקיור-קליינט של Checkpoint), לא מצאתי כלום. כששני ה-FW מכובים, אני עדיין לא מצליח ליצור שום קשר בין המחשבים. חוץ מהבעיה הזו, המחשבים עובדים בצורה טובה מאוד ברשת ואין בעיה לגלוש איתם באינטרנט.

למישהו יש רעיון מה יכולה להיות הבעיה או איך לסדר אותה?

פורסם

מה הכתובת IP שמקבל הנייח ומה מקבל הנייד? (יש נתבים שנותנים לWIFI ולSwitch כתובות שונות ללא Route).

ניסית לחבר את הנייד בכבל לנתב ולראות אם יש תקשורת בין 2 המחשבים?

פורסם

בעיה מסתורית שגם אני לא הצלחתי לפתור

אצלי מדובר בנתב אלחוטי של Conceptronics (נייח בחיבור חוטי, נייד באלחוטי)

-איפוס נתב לא עוזר.

-בחילוק DHCP מקבלים IP מאותו סאבנט - לא עובד, הגדרה ידנית של IP מאותו סאבנט גם לא עוזרת.

-אין תוכנות FW בשני המחשבים.

-אפילו עם ניסיון הכי קיצוני, התקנה חדשה של חלונות בשני המחשבים לא עזרה.

-האינטרנט עובד בשני המחשבים ונראים על ידי הנתב, הבעיה היא אותה בעיה כמו של realmagic.

נשמח להצעות.

פורסם

נסו לערוך את הקובץ הבא:

C:\WINDOWS\system32\drivers\etc\hosts

הוסיפו שם את הכתובות של המחשבים וגם את שמם.

פורסם

יש מצב שזה חיבור כבלים ללא חייגן ?

איזה IP יש לכל מחשב ? של רשת פנימית, או אינטרנטי ?

פורסם
  • מחבר

מה הכתובת IP שמקבל הנייח ומה מקבל הנייד? (יש נתבים שנותנים לWIFI ולSwitch כתובות שונות ללא Route).

ניסית לחבר את הנייד בכבל לנתב ולראות אם יש תקשורת בין 2 המחשבים?

הכתובת שאני מקבל בנייד היא 192.168.2.100.

הכתובת במחשב הנייח היא 192.168.2.101.

לא ניסיתי לחבר בינהם מכוון שאין לי כבל רשת מוצלב - אני צריך להביא אחד ולבדוק את זה.

נסו לערוך את הקובץ הבא:

C:\WINDOWS\system32\drivers\etc\hosts

הוסיפו שם את הכתובות של המחשבים וגם את שמם.

למקרה שלא הייתי ברור - את הפינג עשיתי רק באמצעות כתוב. קובץ HOST ממפה מחדש שם של מחשב לכתובת. אני לא מצליח לגשת לכתובת בכלל.

ד"א, כאשר הייתי מחובר עם הלפטופ ברשת אחרת (של חברים), יכולתי לגשת למחשבים אחרים בלי בעיה כך שכנראה שהבעיה היא לא בנייד - אולי בנייח ואולי בנתב.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים