עבור לתוכן

בג"ץ אישר את חוק האזרחות

Featured Replies

פורסם

[ltr]this law is racist and if a person can't see it than he's worst than the people who wants to cancel it.

I wish we didn't have to resort to it, but I don't see a way...[/ltr]

פורסם

אין ספק שהחוק הזה גזעני

אבל גם אין לי ספק שהחוק הזה הוא הכרח המציאות

נערך

פורסם

אני כלל לא מסכים שהחוק גזעני.

החוק מדבר על תושבי אוטונומיה זרה, ולא מתייחס למוצאם, דתם, צבע העיניים, צבע השיער או צבע העור שלהם.

למרות שאתם יכולים לקרוא לי שמאלני יפה נפש לפעמים, החוק הזה הוא כורח המציאות. בנוסף לכך מעציב אותי שהיו 5 מתנגדים מבין השופטים.

פורסם

הודעות שלא צריכות להיות קשורות למין האנושי נמחקו.

בורג, כבר נודיע לך...

אנא שמרו מעתה והלאה על תרבות דיון נאותה, או שפשוט לא תיהיו פה.

פורסם

למי שלא מעודכן, חוק האזרחות מונע קבלת אזרחות מפלסטינים שמתחתנים עם ערבים ישראלים. בקיצור, שולח אותם לחיות ביחד ב"פלסטין" במקום בישראל...

למי ששפך פה את דם בג"ץ בכל הפורום (נניח, איסתרא ;) )...

עם זאת, אני חייב לציין שמי ש"הוביל" את חמשת השופטים שהצביעו בעד החוק, הוא חשין - שפרש מבג"ץ, לצערנו... כמו כן, יש לציין כי החוק עבר ברוב של 5 מול 4 - רוב דחוק ביותר לכל הדיעות, דבר שקצת מדאיג בפני עצמו...

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3250592,00.html

עריכה:

סליחה, זה הלינק היותר מדוייק...

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3250502,00.html

שופכים את דמי! 8)

אף פעם לא אמרתי שבג"צ פועל נגד האינטרסים של מדינת ישראל או שהוא תמיד מקבל את העמדה השמאלנית ודוחה את הימנית. אני כן אמרתי שבג"צ בד"כ מעדיף את העמדה השמאלנית על פני העמדה הימנית.

זו הסיבה שבכל הדוגמאות שהבאתי היו שני מקרים דומים, אחד מימין ואחד משמאל, כדי להראות את ההטיה של בג"צ. במקרה אחד בודד אי אפשר לראות את זה.

פורסם

סתם איזה קוריוז קטן: הפלסטינים מתים לגור במדינה שהם נשבעים להרוס.

פורסם

שופכים את דמי! 8)

אף פעם לא אמרתי שבג"צ פועל נגד האינטרסים של מדינת ישראל או שהוא תמיד מקבל את העמדה השמאלנית ודוחה את הימנית. אני כן אמרתי שבג"צ בד"כ מעדיף את העמדה השמאלנית על פני העמדה הימנית.

זו הסיבה שבכל הדוגמאות שהבאתי היו שני מקרים דומים, אחד מימין ואחד משמאל, כדי להראות את ההטיה של בג"צ. במקרה אחד בודד אי אפשר לראות את זה.

אם אני לא טועה, הביטוי המעודכן הוא: "שותים את דמי".

פורסם

תגידו לפי החוק הזה הילדים של אותו זוג מקבלים אזרחות? כי לפי מה שאני יודע בישראל אם לאחד ההורים יש אזרחות אז זה מספיק כדי שלילד יהיה אזרחות לא? אז הילדים שלהם יקבלו אזרחות או לא?

פורסם
  • מחבר

שאלה טובה...

אגב, איסתרא, סורי על ההאשמות, פשוט... חששתי מגזר הדין של בג"ץ בנושא הזה - ורווח לי עד מאוד שגזן הדין היה שפוי (שוב, למרות שזה על חודו של קול אחד מתוך 11). מרוב אושר, הרגשתי צורך לשבח את בג"ץ, אז אמרתי שסתם שפכת את דמו. אבל אל תטעה, אני מסכים איתך... ;)

פורסם

תגידו לפי החוק הזה הילדים של אותו זוג מקבלים אזרחות? כי לפי מה שאני יודע בישראל אם לאחד ההורים יש אזרחות אז זה מספיק כדי שלילד יהיה אזרחות לא? אז הילדים שלהם יקבלו אזרחות או לא?

לילדים שלהם יש אזרחות ישראלית כי האמא ישראלית.

לRK.

ביטוח לאומי. הבטחת הכנסה. ביטוח רפואי. קיצבאות ילדים ומי לא יודע מה עוד אנחנו נממן לחיות אדם האלו אם החוק הזה היה מתבטל.

פורסם
  • מחבר

אז, בעצם, מבחינה דמוגרפית נטו - החוק הזה בכלל לא משנה. כי הרי, רוב הבעיה במקרה כזה, תהיה הילדים שלהם (14 בממוצע :silly: ).

אז כל הטענה שהחוק מקורו בניסיון לפתור בעיה דמוגרפית טיפשית למדיי... לא? ::)

פורסם

סתם איזה קוריוז קטן: הפלסטינים מתים לגור במדינה שהם נשבעים להרוס.

נו בטח, אם אתה יכול בינתיים למצוץ מהמדינה הזאת כסף, ואפילו לקבל ממנה ת.ז. כחולה כדי שיהיה לך קל יותר להשמיד אותה, מה רע?

אם אני לא טועה, הביטוי המעודכן הוא: "שותים את דמי".

LOL

פורסם

אני לא מבין למה אנשים מתביישים להגיד שהחוק הזה גזעני.

אתם צריכים לקום על שתי רגליים ולצעוק שהוא גזעני,

ואז להודות לאלוהים, לבג"צ, שוב לאלוהים, ושוב לבג"צ,

על שחוקקו חוק גזעני שכזה.

לא רק אנחנו רואים את הפלשתינאים כעם אחר,

גם הם רואים אותנו אנו כעם אחר.

עם רע ורשע שמעוניין לכבוש אותם ולהחריב אותם ואת מורשתם,

ומוטב שהם יהרגו אותנו קודם.

האם להם אנחנו צריכים לתת אזרחות?

לאפשר להם לגדל ולחנך ילדים מוסלמים במדינת היהודים היחידה בעולם,

על ערכי שנאה ואי-דמוקרטיה?

פורסם

אם כבר אתה מדבר על דמוקרטיה אז אנחנו לא דמוקרטים :nixweiss: :-\

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים