עבור לתוכן

נתב אלחוטי מתוך מספר אופציות מוגבל

Featured Replies

פורסם

שלום חברים

אני עומד ליפני רכישת מחשב חדש דרך פלונטר, ובכך מספר המחשבים בבית יעלה לשלושה.

החלטנו להשקיע ברשת אלחוטית (עכשיו שני המחשבים מחוברים עם כבל ישירות)...

לאחר התיעצות עם אדם מבין עניין, הוחלט ללכת על נתב הWRT54G של לינקסיס.

חיפשתי קצת המלצות בפורום אבל לא מצאתי מידע מועיל למדי בנושא, למעט העובדה שקיימת בעיה בגירסת החומרה מס' 5 של הנתב הזה....

שלחתי מייל לפלונטר בשאלה מה הגירסה הנמכרת בחנות אך הם ענו ש"אין להם מושג", מיפני שהם מביאים את זה מהיבואן לפי הזמנה ואין דרך לדעת... :nixweiss:

טוב.. בקיצר, מה אתם מייעצים? האם יש בקטלוג שלהם אפשרות יותר בטוחה (במחיר לא גבוה יותר)?

ואיזה זוג כרטיסי רשת אתם ממליצים? חשבתי ללכת על שני OVISLINK כי הTRENDNET ב88 ש"ח עובד ב .11b ולא 11.g

תודה!

פורסם

תשאל אותם אם יש להם WRT54GL. אם כן, זה מצויין.

פורסם
  • מחבר

תשאל אותם אם יש להם WRT54GL. אם כן, זה מצויין.

הסתכלתי במפרטים ברשת אבל לא הבנתי, מה ההבדל? FIREWALL?

פורסם

בכלל לא. ככה קוראים עכשיו ל WRT54G עם חומרה וקושחה של גירסה 4, לפני שכיסחו לנתב את הצורה בגירסה 5.

פורסם
  • מחבר

אוקיי עשיתי את מה שהצעת.

התשובה שלהם היא "אין בארץ".

יש עצות לנתב אחר? (וכרטיס גם אם אפשר)

תודה

פורסם

צר לי.

מלבד הנתב הזה אולי מישהו אחר יכול להמליץ על משהו אחר.

בבית של ההורים יש את הגרסה החוטית ה BR6104K, אבל אני לא מאוד מרוצה ממנו.

פורסם
  • מחבר

תודה על הניסיון בכל מיקרה :xyxthumbs:

בכלל, לפי קצת חיפוש וקריאה ברשת בנושא, אין אחידות דעין על הנתבים האלה...

על כל דגם אפשר למצוא הרבה תגובות מעורבות... :s07:

פורסם

קראתי לא מעט על ה WRT54G והנה ההסטוריה שלו -

1.

בהתחלה לינקסיס (חברת בת של סיסקו) הוציאה את הבייבי הזה עם 16MB זיכרון ו4MB זיכרון ששמור לקושחה - דבר שאיפשר הפלשה של קושחות מותאמות אישית לתוכו. הנתב הזה וגם אחיו המהיר יותר לכאורה - הWRT54GS הריצו לינוקס בקרבם.

אחרי זמן מה, ואחרי כמה גרסאות חומרה החליטה לינקסיס - כדי להוזיל את מחיר הייצור - לעבור למערכת ההפעלה VXWORKS - שמופיעה החל מגרסה 5 של הנתבים הנ"ל שלכאורה איפשרה אותו תפקוד של הראוטר עם מחצית מהזכרון שזה אומר 8MB זיכרון ו2MB זיכרון ששמור לקושחה. כתוצאה מהמעבר הראוטר פשוט סורס. חוץ מזה, הוא התחיל להיות בעייתי - ועדים יהיו הפוסטים הרבים אפילו בפורום הזה שמעידים על התפקוד הלקוי שלו....

משום שללינוקס יש FOOTPRINT יותר גדול הוא לא יכול לרוץ על 2MB בלבד. זה פשוט לא מספיק לו.

2.

זה נכון שעד לאחרונה (לדעתי מאז נובמבר 2005) לא היו נתבים מתחת לגרסה 5 בארץ. אבל היום דווקא, אחרי חיפוש באיביי מצאתי גם בחנות בארץ את גרסת GL - ומה "GL" אומר ? : משום שלינקסיס "לא רצתה לסגור את הקשר עם משתמשי הלינוקס" כמו שהם אומרים, הם מיתגו את ה WRT54G V4 ל GL. ---> הGL תואם לגרסה 4 של דגם הG.

3. ניתן להבדיל בין גרסאות דגם G ע"י המספר הסידורי שלהם, שכתוב גם על הקופסה של הנתב. המספר הסידורי של גרסה 5 מתחיל באותיות CDFB. המספר הסידורי של גרסה 4 לדוג' מתחיל לדוגמה באותיות CDFA.

פותח הת'ראד, האדם שאיתו דיברת מבין ענין, אבל כמו שבדקת, וכמו שנמסיס אמר - כדאי מאוד להתרחק מגרסה 5.

עוד הערה -

כמה קושחות מותאמות אישית לדגם WRT54G מתחת לגרסה 5 , ו WRT54GL הן לדוג': dd-wrt, sveasoft firmware, open wrt, wi-fi_box . יש עוד כמה כאלה.

הקושחות הנ"ל מוסיפות פונקציות רבות לנתב והופכות אותו למכשיר שלא משתווה כלל וכלל לנתבים האחרים בקבוצת המחיר שלו.

DD-WRT הוציאה לאחרונה קושחת MINI - קושחה שבה יש רק חלק מהתכונות של קושחת DD-WRT מלאה שמתאימה לנתב WRT54G מגרסה 5, אמנם הדרך להתקין אותה מסובכת וכוללת פתיחה של הנתב, חיבור כבל אליו ועבודה בפרוטוקול TFTP כדי להעביר את הקושחה החדשה אליו. מומלץ שלא לנסות את זה עד שתצא גרסה יותר מותאמת לנתב הזה.

פורסם
  • מחבר

לפי מיטב הבנתי ניתן להתגבר על בעיות נתב כאלו ע"י עידכוני קושחה 3rd party שלא נתמכים אצל הייצרן, העניין שבגירסה 5 לינקסיס

חסמו את האפשרות לבצע עדכונים לא רשמיים...

מה שכן הם הוציאו עדכון בטא 1.00.7, עושה רושם שהוא מוצלח אבל מוקדם לדעת...

כל זאת ועוד מצאתי בפורום הזה: http://www.dslreports.com/forum/remark,15967571

יובל,

ה 3Com 3CRWE554G72T בסדר גמור וניתן גם לקניה ב Plonter

תואם ל ADSL וכבלים מנסיון.

תודה.

אבל בנתיים גיליתי את האתר NetCheif ופורום רשתות בתפוז, הוא מעוד פעיל יחסית לכאן (לא שיש לי מילה רעה על הפורומים כמובן! ;) ),

ואחרי קצת קריאה נראה שאופציה לא רעה היא 6204WG של Edimax... גם הוא תומך בADSL וכבלים, והוא זול מה3COM (לא בהרבה - 60 שח בערך).

עוד אופציה היא קניית נתב(אלחוט)\מודם משולב חדש מבזק - ECI B-FOCuS 352+‎, שלפי NetCheif והפורומים מציע ביצועים לא רעים כלל בשביל 300 שח.

בכל מקרה התכוונתי בימים הקרובים להחליף את ה ALE130 שלי (לקראת קניית הנתב)...

העניין הוא שאם וכאשר נעבור לתשתית כבלים, הלכו ה300 שח.

בעיה נוספת היא חוסר משווע בREVIEWS לגבי נתבים כמו הEDIMAX או ה 3COM שהצעת, ברשת... זה ממש מעצבן..

אז... לאור כל זאת - יש המלצות?

אוקיי נראה לי שאני מעדיף את ה EDIMAX על פני ה3COM ולו רק 3 שנות אחריות מול אחת... (אלא אם למישהו כאן יש ניסיון איום עם ה EDI)...

מהLINKSYS אני כנראה יתרחק... לא חסרים לי כאבי ראש גם ככה...

פורסם

יצא לי לעבור בזמן האחרון על האדימקס 6204 והוא לא רע.

אבל בכל מקרה - אם תוכל להניח את ידיך על WRT54GL (כמו שכתבתי למעלה) לא תצטער. ואין מה להשוות אותו לWRT54G V5, לאדימקס וגם לא ל3COM או לECI.

פורסם

תבדוק את ה OFFICECONNECT של 3COM.

פורסם

אני אישית לא הייתי מכניס לבית שלי Edimax 6204 (למרות ששוכבים לי כמה כאלה בבגאז').

פורסם
  • מחבר

אני אישית לא הייתי מכניס לבית שלי Edimax 6204 (למרות ששוכבים לי כמה כאלה בבגאז').

care to elaborate?

יצא לי לעבור בזמן האחרון על האדימקס 6204 והוא לא רע.

אבל בכל מקרה - אם תוכל להניח את ידיך על WRT54GL (כמו שכתבתי למעלה) לא תצטער. ואין מה להשוות אותו לWRT54G V5, לאדימקס וגם לא ל3COM או לECI.

זה הכל טוב ויפה אבל באמת שאין לי מושג מאיםה אפשר להשיג את זה... יש לי בן דוד שעובד בסיסקו והוא לא יכול להביא לי !! :pissed:

פורסם

אז תחליף בן דוד :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים