עבור לתוכן

PhysX משפר את החוויה על חשבון הביצועים (הרבה ביצועים)? כן !

Featured Replies

פורסם

הוא משפר את יכולת של איך נגיד כחה ,Jשוב כשבונים מטוס אז קודם עושים אותו במחשבים בתוכנות כול מניי

אז כבודקים את המטוס במחשב וכאן נכנס המעבד הפיסיקלי הוא מחשב את התנועה של כול מה שזז מבין

פורסם

יש אפשרות לחבר כמה כאלה במשחב אחד?

ואם הוא נותן שיפור בתוכנות עם חישבים פיזיקליים אז הוא גם אמור לתת שיפור בתוכנות מתמטיות?!

פורסם

אני חושב שבחברות שבונות מטוסים יש להם מחשבים קצת יותר רציניים מהמעבד הפיסיקלי הזה... ::)

אני מניח שאם יש תוכנות שמכירות את הממשק שלו, הן יכולות להשתמש בו כדי לייעל חישובים מתמטיים מאוד מסויימים. אבל אני מניח גם שאין תוכנות כאלה, כרגע.

פורסם

בקיצור, (כמו שכבר אמרנו) זה בזבוז כסף.

פורסם

גם כרטיסים דור-ראשון של תלת מימד היו בזבוז כסף, איך אומרים, כל ההתחלות קשות... יש כבר ידיעות כי NVIDIA ו ATI הולכות גם ללכת בכיוון הזה, ככה שלא הייתי מספיד את הרעיון הזה בכלל, ותוך מספר מצומצם של שנים, כולם כבר יתמכו בו.

אני גם רואה הגיון רב בזה שתוכנות כמו 3D STUDIO, MAYA וכו' ינצלו את הכרטיס הזה לעשות את כל החישובים הפיזיקלים של התנהגות סצנה מסוימת.

פורסם

הדבר היחידי שלא נראה לי הגיוני הוא האפיק בו מתממשק הכרטיס למערכת - PCI פשוט איטי מידי ע"מ להעביר את כמויות המידע העצום(ב-2 הכיוונים) הנדרשים מהכרטיס, כמו כן PCI חסר את הגישה הישירה לזיכרון המערכת ולמעבד הראשי שיש באפיקים יעודיים (AGP, PCI-E).

תקנו אותי אם אני טועה.

אתה טועה. ל- PCI יש יכולת לגשת לזכרון הראשי בדיוק באותה המידה שיש ל- PCI-E ול- AGP.

דרך אגב, שני התקנים הנ"ל מבוססי PCI. ה- AGP התחיל בתור PCI ב- 66MHz (שזה דבר חוקי ל- PCI, רק שהשתמשו בו בשרתים בלבד), והוסיפו לו עוד תכונה אחת או שתיים (באס כתובות של 8 ביט מכוון הכרטיס ל-PC ע"מ לאפשר שליפת טקטורות מהירה לכוון הברטיס). PCI-E הוא בעקרון PCI טורי עם הרחבות.

וכמו שנאמר, כמות המידע הדרוש ה כאן די קטנה.

פורסם

לא בדיוק, דבר ראשון ל AGP/PCI-E יש באס נפרד ואישי מול הציפסט, בניגוד ל PCI שהם משותפים, וגם לכרטיסים האלו יש אופציה של מיפוי זכרון ראשי ישיר לרכיבים שלהם, במקום הצורך להעתיק מידע לזכרון הפנימי לפני השימוש, שיש ב PCI.

פורסם

לא בדיוק, דבר ראשון ל AGP/PCI-E יש באס נפרד ואישי מול הציפסט, בניגוד ל PCI שהם משותפים, וגם לכרטיסים האלו יש אופציה של מיפוי זכרון ראשי ישיר לרכיבים שלהם, במקום הצורך להעתיק מידע לזכרון הפנימי לפני השימוש, שיש ב PCI.

העובדה שלמימוש ה- AGP על PC יש חיבור ישיר לצ'יפסט לא הופכת את זה לתכונה של הבאס, אלא פרט טכני של המימוש. חוץ מזה שהעובדה שהסלוטים ב- PCI משותפים לא קשורה לזה שסלוט PCI יכול להיות מסטר ולשלוף מידע מהזכרון הראשי.

התכונה של מיפוי הזכרון שאתה מדבר עליה היא מעין טבלת תרגום שמאפשרת למפות קטעי זכרון אקראיים בזכרון הראשי כזכרון רציף מבחינת הכרטיס.

הטבלה נקראת GART או Graphics Address Remapping Tool והיא בסה"כ מהווה מעין MMU מהכרטיס הגרפי לזכרון הראשי.

בשורה התחתונה, העובדה ש- AGP מחובר ישירות בחלק מהמימושים ישר לציפסט, ושיש לו GART, לא אומרת ש-PCI אינו יכול ג"כ לגשת לזכרון הראשי, אפילו אם אין לו את התכונות הנ"ל.

נ.ב. בתור אחד שתכנן כרטיסי PCI למחייתו כבר לפני 10 שנים יש לי על מה להסתמך.

פורסם

גם כרטיסים דור-ראשון של תלת מימד היו בזבוז כסף, איך אומרים, כל ההתחלות קשות... יש כבר ידיעות כי NVIDIA ו ATI הולכות גם ללכת בכיוון הזה, ככה שלא הייתי מספיד את הרעיון הזה בכלל, ותוך מספר מצומצם של שנים, כולם כבר יתמכו בו.

אני גם רואה הגיון רב בזה שתוכנות כמו 3D STUDIO, MAYA וכו' ינצלו את הכרטיס הזה לעשות את כל החישובים הפיזיקלים של התנהגות סצנה מסוימת.

כן, אבל לכרטיס הזה אין ולא יהיה דור שני.

ככה החברה אומרת, לא אני!

הם טוענים שיהיו עדכוני firmware לכרטיס וזהו.

פורסם

השאלה הוא אם הוא משתלם לקנייה? קראתי את כל הת'רד ועוד לא הבנתי אם שווה או לא....

דרך אגב, נועה הביאו אותו הנה לינק:

http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=5220

פורסם

כן, אבל לכרטיס הזה אין ולא יהיה דור שני.

ככה החברה אומרת, לא אני!

אתה יכול להביא לינק או משהו שתומך בזה?

נראה לך הגיוני שיעדכנו רק FW? הרי הביצועים של הכרטיס מוגבלים, לא יעזור שום דבר...

פורסם

http://www.ageia.com/physx/faqs.html

Do I have to buy new hardware every year just to get new physics features?

No. The powerful, yet flexible, AGEIA PhysX processor is designed to enable future enhancements via software. This makes a PhysX accelerator a great investment because gamers will get not only new PhysX-enabled games now and in the future, but the new features that AGEIA delivers via regular driver updates will run on the hardware that's installed in PCs today.

השאלה הוא אם הוא משתלם לקנייה? קראתי את כל הת'רד ועוד לא הבנתי אם שווה או לא....

דרך אגב, נועה הביאו אותו הנה לינק:

http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=5220

לא, (לדעתי) הוא לא משתמל לקניה.

ובטח לא ב1800 שקל. :screwy:

פורסם

[ltr]this goes out to everyone in this thread except udif,

STFU N00BZ

PCI does have direct access to the memory and I can look it up and prove it, but the easiest way is just to mention that the HDD controller sits on the PCI bus and has DMA (Direct Memory Access).

the reason the FPS is lower is because the physics are higher and there for there are much more particles on the screen, which means more work for the video cards. without the AGIEA card you can't run GRAW on max physics.

all of this does not mean I think that at 2000nis it's a worth your while buy. but this is first samples of first gen card. when the price will go down to a sub 500 nis buy it will be a must. and it will go down otherwise AGIEA ain't gonna last long.[/ltr]

פורסם

זאת בעיה - למה אין מימוש של GRAW דרך המעבד? אז מה אם זה יפיל את הביצועים לפריים ב-4 שניות, עדיין זה לפחות ייתן אינדיקציה להבדלי ביצועים עבור אותה איכות עם הכרטיס ובלעדיו. כרגע אי אפשר להשוות, כי בלי הכרטיס זה בכלל לא נתמך...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים