עבור לתוכן

התקנתי קירור מיים , כיצד בודקים יעילות ?

Featured Replies

פורסם

היי , קניתי היום מארז של Chenbro , מארז MIDI אבל מאוד רחב , יש מספיק מקום להתקין את ה BigWater SE של TT (לא רציתי את הרדיאטור בחוץ) ,

המארז מאוד מאוד שקט , הוא מכיל כרגע 2 צורבים , 4 כוננים קשיחים וכונן אחד המכיל את הנוזל קירור.

ישנו מאוורר 80cm בקידמת המארז (התקנה שלי) והרדיאטור בחלקו האחורי.

מה שיפה , שיחסית למחיר הזול שלו , הוא דיי "משוכלל" הכוונה שהכל מתבצע ללא ברגים (כרטיסי PCI , הכוננים , דלת המארז וכו'...)

השאלה היא , כיצד אני בודק כמה מע' הקירור יעילה ? אני לא זוכר מה היתה הטמפ' לפני המערכת הקודמת (אבל גם לא רלוונטי כל כך כי זה היה מארז אחר עם 3 מאוורים 80cm שמכניסים אויר ואחד שמוציא).

האם למישהו יש נתונים על טמפ' בעבודה רגילה / מאומצת ?

הוספתי תמונה של הטמפ' של המחשב במצב "מנוחה" , רק btorrent עובד (BitComet).

מה דעתכם?77296616.jpg

פורסם

כדי לבדוק יעילות של קירור אתה צריך לדעת את הפרמטרים הבאים:

1. כמה ואט של אנרגיה (חום) מוציא המעבד שלך:

amper * volt = watt

את השניים הראשנים אתה יכול למדוד עם מולטימטר במקום הנכון על הלוח אם (מסוכן, אם אתה מקצר משהו שלא אמור להיות מקוצר). בנוסף, אתה לא יכול לקחת את הTDP שמפורסם לגבי כל מעבד, גם הוא לא מדוייק.

2. הטמפרטורה המדוייקת של המעבד שלך במאמץ. לא, הטמפרטורה שהלוח שלך מוסר לא מדוייקת.

3. טמפרטורת החדר.

כשיש לך את כל הנתונים אתה מחשב. אתה מוריד מהטמפרטורה של המעבד את טמפרטורת החדר ומחלק בwatt שפולט המעבד. ככה אתה מקבל את הנתון c/w.

הנתון הזה אומר לך כמה מעלות תטפס הטמפרטורה של המעבד מעל טמפרטורת החדר על כל וואט נוסף שיפלוט המעבד.

לפעמים הנתון הזה מפורסם תחת הפרטים של גוף הקירור, אבל גם אז אי אפשר לסמוך עליו.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים