עבור לתוכן

החלפת מסך וכרטיס מסך - מספר שאלות

Featured Replies

פורסם

ראשית כל שלום לכולם והמון תודה לאלו שיתרמו מזמנם על מנת לעזור לי!

לאחר מוזה לא ממש ברורה שנחתה על אבא שלי הוחלט כי בקרוב אוכל לרכוש לעצמי מסך וכרטיס מסך חדשים ולפני שאני ממהר לקפץ אל עבר החנות ברצוני לשאול מספר שאלות.

1)המסך בו אני משתמש כעת הוא ה-753DF של סמסונג שנחשב איכותי במיוחד, כגיימר כבד, האם כדאי לי להישאר עם המסך המאוד איכותי הזה או לעבור ל-LCD?

אני מוכן לסבול ירידה קטנה באיכות לטובת מסך דקיק ומסוקס אך לא יותר מכך.כמו כן חשובה לי מאוד גם איכות הצפייה בסרטים (המתבצעת בד"כ ב-BsPlayer.(

2)שמעתי המון המון המלצות על המסכים של Nu Tech ודובר על כך שהם שווי ערך למסכים יקרים בהרבה. האם כך הדבר? איך המסך הזה?

http://www.zap.co.il/model.asp?model_id=343017

3)מאחר ואני מבין בכל חלקי המחשב חוץ מהכרטיס מסך רציתי לשאול - מהו כרטיס המסך המומלץ בתקציב של עד 800-900 ש"ח?

עיקר השימוש שלי במחשב הוא משחקים ולכן אני מקווה למצוא כרטיס מסך שיריץ אותם כמו שצריך.

האם עדיף לקנות כרטיס מסך יקר היום או לקנות כרטיס זול יחסית ולהחליף אותו בעוד כשנה? מהי ההמלצה בעניין הזה?

4)האם יש מסכים עדיפים על הנו טק במחיר של עד 1400 ש"ח (17 אינץ' ומעלה) ומתאימים למשחקים כבדים?

ושוב, המון המון תודה!

מתן

פורסם

כרטיס מסך יש לך את ה X800GT או GF6600GT ה ATI יותר חזק.

פורסם
  • מחבר

ראשית כל תודה על התגובה.

לאחר שחקרתי את הנושא קצת לעומק הבנתי שההתבלטות שנשארה לי היא בין ה-X1600 Pro לבין ה-X800 GTO.

הבנתי שה-X800 טוב יותר אך לא תומך בעניין ה-SM3 ו-HDR שלפחות לפי התמונות נראה כמו דבר די מכריע במשחקים.

איזה מביניהם עדיף?

חוצמזה, הבנתי שכל כרטיס מיוצר על ידי מספר חברות. זה משנה מאיזה חברה קונים? ישנם יצרניות מומלצות במיוחד או לחילופין, יצרניות שמומלץ להתרחק מהן?

פורסם

ראית השוואה בטח בין sm2 ל sm3

תסתכל על השוואה בין sm 2,0b הידוע גם כ 2.1, לבין 3

הבדל=אפס

אולי ב 4 משחקים שיש היום בשוק יש הבדל

HDR- תשכח מה 6600GT, ברגע שתפעיל HDR הוא נחנק.

הX800GT עדיף בהרבה מה 6600GT

ואני מדבר בתור אחד שהיה לו X800GT

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה!

אז העניין הזה לא משולב במשחקים בצורה מספיק רחבה כדי שארגיש את ההבדל?

אשמח לשמוע עוד דעות בנושא!

ובכלל, האם כגיימר כדאי לי בכלל להחליף למסך TFT? במידה וכן, אילו מסכי גיימרים קיימים במחיר של עד 1500 ש"ח שעולים על מסך ה-NU TECH הזה (אם אני לא מקבל המלצה אחרת אני קונה אותו ולא את ההוא שנתתי בגלל חיבור ה-DVI) :

http://www.zap.co.il/model.asp?model_id=378206

פורסם

למה 66GT ו800GT?! יש את ה7600GS ב900 שקל, תומך HDR, תומךSM3 ובכלל אחלה כרטיס. לך עליו ותתחדש.

פורסם
  • מחבר

האמת היא שכל הידע שלי על כרטיסי מסך הוא מהאשכול הנעוץ הזה :

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=172712.0

ושם אין אזכור לכרטיס שדיברת עליו.

יש עוד מישהו שממליץ על ה-7600GS? אני רואה כאן בכל הדיונים המון אזכורים ל-7600GT אבל את ה-GS לא ראיתי.

פורסם

7600GT עולה בסיבובת ה 1200-1400 אבל הבעיה שצריך להחליף לו קרור שעולה עוד 150-300 שקל

הקירור שלו רועש מאוד.

גירסת ה GS היא פתרון הכי טוב שיש :)

אם אתה גיימר אז לא מומלץ בכלל מסכי LCD

כי הם לא עוברים את ה 75הארטץ יש כאלה שזה חשוב להם לדוגמא לי.

אם אתה סתם בשביל פיפא וכאלה אז תחליף

שמעתי שמגיע ל BUG מסך של LG שעולה 1300 שקל

והוא עם יחס ניגודיות 1:1500 משהו כזה

קטלני ביותר. :)

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה גם לך ספוטניק :-).

גם אתה חושב שמבין שלושת הכרטיסים העומדים למבחן ה-GS הוא הטוב מכולם?

עשיתי בדיקה שטחית בזאפ והסתבר שה-GS מגיע רק בגרסאות 256 מגה בעוד צמד המתחרים שלו מגיעים ל-512.

מדובר בהבדל מאוד משמעותי...לא?

אשמח לשמוע עוד פרטים על המסך של LG, באיזה דגם מדובר? יש לך אולי קצת יותר מידע לגבי מתי בערך יגיע והאם המחיר סופי?

התכנון הוא לקנות מחשב (בהתחלה דובר על שדרוג, זה הפך למחשב חדש לגמרי :lol:) בעוד כשבועיים, אני אהיה מוכן לחכות מקסימום עוד 3 שבועות למסך שכזה מאחר והמסך של נו טק נחשב מעולה מכל הביקורות שקראתי עליו.

פורסם

לפני שנתיים קניתי את ה radeon 9550se 256mega 128bit

רק שמעתי על 256 מגה קפצתי על זה כי לא הבנתי בזה המגה זה רק הטקסטורה

256מגה זה מספיק זה כבר היום תלוי בדברים אחרים כמה sm3 hdr pinplelines

אממ אני אחפש לך זה פורסם פה בפורום

ה 1600 הוא אם אני לא טועה בא עם AGP אם אני לא טועה!

אם הוא בא עם PCI צריך לבדוק ולחפש בנצ'מארקים ביניהם. בקשר למסך

http://www.bug.co.il/nconfigout.asp?psn=1159&main=1 זה עולה 2500 אבל מסתבר שזה המסך התמגדם בעולם יש לו יחס ניגודיות הכי גבוהה שיש 1600 לעומת מסכים שעולים בסכום הזה שבאים עם 1:600

שזה מדהים:)

פורסם
  • מחבר

ממש מה שאני עובר כרגע. אני לא מבין בזה נאדה ואני פשוט מופתע מכמות המשתנים בכל כרטיס ומהכמות האדירה של כרטיסים המוצעים בשוק.

2500 ש"ח אני לא הולך להשקיע במסך מן הסתם אבל תודה בכל מקרה על המידע :-).

אמממ....על SM ועל HDR קראתי כאן באשכול אבל Pinplelines, AGP, PCI ו-בנצ'מארק זה די סינית...אשמח לקבל קצת הבהרות ::)

אגב, מסך LCD שפועל על DVI עדיין פחות איכותי ממסך CRT שמתחבר בדרך המסורתית והישנה (החיבור הכחול הזה...)?

פורסם

בנצ'מארק או Benchmark

זה סוג של השוואה בין כמה סוגים של X לדוגמא לוחות אם

יש אתרים שנותנים להם את החלקים הללו והם בודקים מי הכי טוב מאותה סדרה

שהתכוונתי שתחפש בנצ'ארקים התכוונ תי מפרסמים פה באתר בנצ'מארקים בין כל כרטיסי המסך השונים

לפי מספר ה F[rames]P[er]S[second] = FPS ככל שיותר כך הכרטיס טוב יותר

ומשווים ביניהם במשחקים שנוים doom3 quaker 4 farcry FEAR וכו וכו וכ יש תוכנות שבודקות לפי מספר נקודות מי הכרטיס הטוב ביותר

כמו 3dMARK05 הנה לך בעברית צחה :)

AGP - PCI E סוג של אפיקים PCIE בא עם הלוחות אם החדשים ו AGP הוא עם הלוחות הישנים

HDR SM3.0 זה סיפור להסביר לך

הנה לדוגמא בנצ'מאר שעשו pcstats בין כרטיסי מסך שונים

http://www.pcstats.com/ArtVNL.cfm?articleid=1938&page=8

תהנה מקווה שעזרתי :)

פורסם

שכחתי לגמרי מ 7600GS

:kopfpatsch:

קח אותו. בכוח הוא בדיוק כמו ה X800GT, אבל הוא תומך במאפיינים החדשים, והתוספת במחיר קטנה (X800GT הכי זול עולה 860, וה 7600GS עולה 900)

שווה תוספת של 40 שקל למאפיינים האלו, גם אם הם לא משמעותיים.

ולעולם, לעולם אל תבדוק על כרטיסי מסך בזאפ. זאפ מחרטטים שם שטויות בלי סוף

ל 6600GT אין 512 מגה, וגם לא ל X800GT

פורסם
  • מחבר

נשמע כאילו אני אלך על ה-GS, תודה לכולם על ההמלצות :-)

עכשיו נותר לנו רק מסך, שוב, יש משהו מומלץ יותר מהנו טק?

וחוצמזה, האם האיכות שתהיה לי עם כרטיס מסך כמו ה-GS ועם מסך LCD חדש בחיבור DVI תהיה יותר נמוכה מהאיכות שאני מקבל היום? יש לי את הכרטיס 5200 הסופר בסיסי (חדש עולה כ-200 שקל בKSP) ומסך 753DF איכותי של סמסונג אך בכל זאת, מתחבר בחיבור הכחול הישן.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים