עבור לתוכן

מפרט למחשב ביתי בסיסי ללא מסך, תקציב עד 2000 ש"ח או עד 2,500 ש"ח

Featured Replies

פורסם

שלום,

נהניתי לקרוא מעט מהסקירות והמפרטים. כל הכבוד לעוסקים במלאכה!!!

אני מעוניין לרכוש מחשב ביתי בסיסי.

בהנחה שבעבודה יש לי מחשב חזק, נראה לי שבבית אוכל להסתפק במחשב פשוט יותר, בתקציב נמוך.

אני מתלבט בין מחשב עם מעבד מתקדם יותר, P4 או Athlon , בתקציב של כ- 2500 ש"ח , או שאולי ניתן להסתפק במעבד סמפרון או סלרון, ולהוזיל את העלות לכ- 2000 ש"ח.

כיון שאני חיפאי, שתי חנויות פופולריות ומוכרות במחירים זולים ושירות סביר הן "מרדנית" ו- KSP. יש למשל הצעות של סמפרון 2.8G ב- 1800 ש"ח .

המחשב מיועד ל:

- עיבוד תמלילים, גלישה באינטרנט, מצגות פאואר-פויינט משולבות קליפים של MPEG וכיו"ב.

- העברת תמונות ממצלמה דיגיטלית, הורדת סרטים מהאינטרנט לצפייה ב-DVD.

- משחקים: לילדיי בני 7 ו-4. לא משחקים מהירים ומורכבים, אבל כיון שאני לא מעוניין להחליף את המחשב ב-3 שנים הקרובות, כדאי שהמחשב יספק (ללא שידרוג) גם משחקים לילד בן 10 .

- קצת סימולציות הנדסיות: Matlab .

שאלות כלליות:

- האם דרוש לי מחשב עם מעבד מתקדם יותר, P4 או Athlon , או שניתן להסתפק במעבד סמפרון או סלרון, ולהוזיל את העלות.

- האם ניתן להסתפק בכרטיס מסך on-baord ? האם 64M או 128 ?

- מה ה"רווח" ממעבד סמפרון 3Gbs לעומת 2.6Gbs ?

מפרט לדוגמא:

- סמפרון או אתלון 3.0G

- לוח אם ASUS או ג'יגהבייט ? (שני יצרנים שנאמר לי שהם איכותיים)

- כרטיס מסך 128M on-baord .

- HD 160G

- זכרון 512M

- צורב DVD

- איזה מארז? איזה ספק ?

אודה לכם אם תוכלו לבנות עבורי מפרט מתאים לצרכים שתיארתי לשני תקציבים אפשריים עד 2000 ועד 2500 ש"ח, ולענות על השאלות.

בתודה,

דוד

פורסם

מעבדי ?AMD? Price Units Total

Sempron 2800+ (S-754) 495 1 495

לוחות אם למעבדי ?AMD? ASROCK Price Units Total

K8NF4G-SATA2, s754, NF4, VGA, PCI-E 390 1 390

זכרונות? DDR 400 Price Units Total

512Mb 400MHz Twinmos CL2.5 265 2 530

כרטיסי מסך? GIL Price Units Total

Alastor X300 SE 128MB TV, DVI, PCI-E (BULK) 275 1 275

דיסקים קשיחים? Hitachi Price Units Total

Deskstar 80GB Sata II 325 1 325

צורבים? DVD Recorders Price Units Total

LG DVD±R GSA-H10AK x16 Dual Layer x8 (Black) 245 1 245

מארזים? Price Units Total

HEC Compucase CI-6A21 400W 450 1 450

Total price 2710 ¤

for payments 12 X 247 ¤

תראה השאלות שלך נכונות אבל לא כל כך רלוונטיות כי לא נהוג לקחת סלרון שיש SAMPRON יותר איכותי אם תבדוק תראה שזה נכון

יש צורך בכרטיס מס ך שלא יהיה OB ומה ששמתי לך יהיה מספיק אבל ממש חלש גם לילד בן 10 כך שתצטרך לשדרג כשיתפנה קצת כסף למשהו קצת יותר מכובד

סך הכל שמתי לך מפרט מכובד מאוד לדעתי עם 512X2 SAMPRON 2800 ושאר ירקות.

פורסם

אני דוקא יתחיל ממשחקים לבני 10. חלק מבני 10 משחקים היום במשחקים לא פחות כבדים מאשר בני 18. אני חושב שהאופציה הטובה היא לקחת עכשיו לוח עם כרטיס מסך OB וחריץ הרחבה של PCIE וכשיגיע הזמן להוסיף כרטיס מסך טוב.

בנוסף, העולם עובר לכפולי ליבה, ועם הזמן יותר ויותר תוכנות תתמוכנה (כבר היום תהנה ממולטיסטקינג טוב ומכל תוכנה התומכת בריבוי נימים). לכן, וכדי שהמחשב יחיה זמן רב יותר יתכן ודוקא האופציה הטובה ביותר היא להעלות את התקציב ולקנות מערכת מבוססת 805. ה 805 אוברקלוקר מצויין ובקלות אפשר להעלות את הבאס שלו ולקבל ביצועים דומים ל 840.

פורסם
  • מחבר

ל- integral ול- goku4ever - תודה על תשובותיכם המנומקות.

integral - אודה לך אם תוכל להרחיב בנושא ה- 805 . אני מבין שזו גרסה פופולרית בארץ של ATHELON .

אודה לך אם תוכל לרשום לי פה מפרט למערכת הכוללת 805, איזה לוח-אם, זכרונות וכו'. לחילופין להפנות אותי ללינק מתאים.

תודה,

דוד

פורסם

805 זה מעבד כפול ליבה תקציבי של אינטל. דובר עליו הרבה במעבדים לוחות אם וזכרונות. המעבד אוברקלוקר מצויין ובעזרת אוברקלוק מתון תוכל להגיע לביצועים ברמה של אינטל 840.

תעיין קצת במומלצים ותחליט לאיפה אתה לוקח את התקציב שלך.

לדוגמה זה יהיה מפרט מצויין לעבודה משרדית כבדה המבוסס על ה 805 עם כרטיס מסך מינימלי:

http://hwzone.co.il/specslist/view/64/

זה יהיה מפרט מבוסס סמפרון של AMD באותו תקציב אבל יהיה הרבה יותר חזק למשחקים בגלל כרטיס המסך, אם כי יחיה פחות זמן שכן השוק במעבר לכפולי הליבה וכנ"ל התוכנות:

http://hwzone.co.il/specslist/view/3/

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על התשובות המהירות!

1. אוברקלוק: הקונפיגורציה שנתת כבר נותנת אוברקלוק, כלומר פועלת במהירות גבוהה מהמפרט, או שלצורך אוברקלוק צריך יהיה לשדרג את כרטיס האם או משהו אחר?

2. זכרון DDR1 מול DDR2: שני המפרטים שהפנית אותי עליהם- מדוע במפרט למחשב משרדי לעבודה כבדה יש זכרון DDR2 2x512M , בעוד שבמחשב המשחקים יש זכרון DDR1 1G ? האם הסיבה היא תקציב? באילו אפליקציות או אופני עבודה ההבדל במהירות הזכרון משמעותי?

3. מעבד כפול-ליבה: האם אתה ממליץ לקנות מעבד כפול-ליבה בעיקר בגלל שתוכנות חדשות שיצאו בשנה-שנתיים הקרובות יותאמו למעבדים אלו, וירוצו מהר יותר? לגבי שדרוג עתידי של המעבד נניח בעוד שנתיים, כתבתם באיזה מקום שמעטים משדרגים מעבד בלי לוח האם, וגם שאינטל מרבה לשנות את לוחות האם, כך שגם אם אקנה כרגע לוח אם שמתאים לכפול-ליבה, יתכן והוא לא יתאים למעבד עדכני בעוד שנתיים.

4. DVI (אמנם יש פורום נפרד אבל אם כבר...): מה נותן DVI? האם כרטיס מסך on-board תומך ב- DVI (במידה וארצה לקנות בעתיד מסך LCD עם DVI ), או שיש צורך בכרטיס מסך נפרד ?

תודה, דוד

פורסם

תודה רבה על התשובות המהירות!

1. אוברקלוק: הקונפיגורציה שנתת כבר נותנת אוברקלוק, כלומר פועלת במהירות גבוהה מהמפרט, או שלצורך אוברקלוק צריך יהיה לשדרג את כרטיס האם או משהו אחר?

הקונפיגורציה שנתתי לך תאפשר אוברקלוק מתון כמו שהיא. כמובן שאתה תצטרך לעשות אותו.

2. זכרון DDR1 מול DDR2: שני המפרטים שהפנית אותי עליהם- מדוע במפרט למחשב משרדי לעבודה כבדה יש זכרון DDR2 2x512M , בעוד שבמחשב המשחקים יש זכרון DDR1 1G ? האם הסיבה היא תקציב? באילו אפליקציות או אופני עבודה ההבדל במהירות הזכרון משמעותי?

פשוט שני סוגי זכרונות, כל אחד מתאים למערכת שלו. סמפרון גורש DDR1 האינטל דורש DDR2. לאינטל קונים זכרונות בכפולות של 2 לסמפרון זה לא משנה ולכן עדיף סטיק יחיד.

3. מעבד כפול-ליבה: האם אתה ממליץ לקנות מעבד כפול-ליבה בעיקר בגלל שתוכנות חדשות שיצאו בשנה-שנתיים הקרובות יותאמו למעבדים אלו, וירוצו מהר יותר? לגבי שדרוג עתידי של המעבד נניח בעוד שנתיים, כתבתם באיזה מקום שמעטים משדרגים מעבד בלי לוח האם, וגם שאינטל מרבה לשנות את לוחות האם, כך שגם אם אקנה כרגע לוח אם שמתאים לכפול-ליבה, יתכן והוא לא יתאים למעבד עדכני בעוד שנתיים.

כפול הליבה נותן כרגע יתרונות במולטיטסקינג, כלומר עבודה כבדה במקביל ובתוכנות התומכות בריבוי נימים (למשל עריכת וידיאו). הלוח לא יתאים לכפולי ליבה עתידיים. אומרים שויסטה (מערכת ההפעלה החדשה הצפוייה) תשתמש בתכונות כפולי הליבה וכמובן תהיה כבדה בהרבה מה XP הנוכחית. כמובן שמערכת כפול ליבה תחיה יותר זמן. מצד שני, עם הסמפרון אתה מקבל כרטיס מסך הרבה הרבה יותר חזק. שיקול שלך.

4. DVI (אמנם יש פורום נפרד אבל אם כבר...): מה נותן DVI? האם כרטיס מסך on-board תומך ב- DVI (במידה וארצה לקנות בעתיד מסך LCD עם DVI ), או שיש צורך בכרטיס מסך נפרד ?

יש מעט מאוד לוחות אם עם כרטיסי OB שתומכים ב DVI למעבדי 939. כמובן שכרטיס המשך הפשוט במערכת אינטל תומך ב DVI וגם יציאה רגילה. כרטיס המסך הפשוט יספיק למשחקים קלים פלוס או לחילופין למשחקים יותר כבדים ברזולוציות לא גבוהות. אותו ניתן לשדרג מתי שתרצה.

תודה, דוד

• 4 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

שוב שלום וברכות,

מה דעתכם על שני המפרטים המצורפים?

כמו כן - מישהו יודע משהו או מכיר את החנות/אתר הזה: NEW-PRICE ?

תודה, דוד

1. מחשב AMD Athlon -

1800 ש"ח

http://newprice.shopy.co.il/products/51243

2. מחשב אינטל - 1,900 ש"ח: P4-2.8Ghz 64BIT 512DDR ,80G S.ATAII

http://newprice.shopy.co.il/products/33552

פירוט:

1) AMD:

מעבד AMD Athlon XP

דגם מעבד 2800+

לוח אם

מהירות 333MHz :FSB

כ.מסך משולב: 64MB עם מאיץ גרפי 3D

כרטיס קול משולב: AC97

כרטיס רשת: משולב 10/100

יציאת AGPx8

יציאת PCI 2

8 יציאת USB 2.0

זיכרון

512Mb 400MHz

תמיכה עד 2GB

אחריות: 3 שנים

דיסק קשיח

נפח: 200GB

מהירות: 7200RPM

אחריות: 3 שנים

כונן

צורב DVDRW

יצרן: LG\NEC

טכנולוגיה: X16 DUAL LAYER

אחריות: שנתיים

מארז מפואר (USBx2) מלפנים MIDI ATX P4 2-FAN 400W

2) מחשב אינטל:

לוח אם

דגם: Asus P5RD1-VM /JETWAY

סוג ציפסט: ATI RADEON XPRESS 200

מהירות FSB: 800 MHz

כ.מסך משולב: ATI X200 upto 128M PCI-Express

כרטיס קול משולב: Intel high definition audio

כרטיס רשת: משולב 10/100

יציאת S.ATA: ארבע יציאות

יציאת PCI Express X16: כלול

יציאת PCI: 2 סה"כ

יציאת USB 2.0: 8 סה"כ

תמיכה בדיסקים S.ATA: כלול

תמיכה בדיסקים S.ATA 2: כלול

תמיכה במעבדים בטכנולוגיית 64Bit: כלול

דיסק קשיח

יצרן: Maxtor /WD /HITACHI

טכנולוגיה: S.ATA 2

נפח איחסון: 80 GB

מהירות: 7200 RPM

זכרון מטמון cache: 8 MB

מעבד

סוג מעבד: Intel LGA 775 64Bit

דגם מעבד: P-4 506

מהירות מעבד: 2.8 GHz

מהירות FSB: 533 MHz

זכרון מטמון cache: 1 MB

מארז

סוג: ATX

כולל ספק: 400 וואט

כניסות USB מלפנים: 2

כניסות USB מאחור: 6

זכרון

נפח: 512 MB

סוג זכרון: DDR

מהירות: 400 MHz

כונן

סוג כונן: צורב DVD±RW X16

פורסם

המפרטים האלה ממש לא לעניין. ספקים ומארזים גנריים, מעבדים ישנים\לא כדאיים, רק 512 זכרון.

פורסם

AMD SEMPRON 2800 256KB BOX 754 64BIT 420 ¤ 1

GIGABYTE GA-K8NE NFORCE4 754 475 ¤ 1

ADATA DDR 512MB 400MHZ CL2.5 300 ¤ 1

DVD SAMSUNG X16 140 ¤ 1

COMPUCASE CI-6A19 BLACK NO PSU 290 ¤ 1

HEC 350W ART 200 ¤ 1

סה"כ: 2615 ש"ח

פורסם

^^^

שכחת להוסיף hd למפרט..

פורסם

בכלל הכל שם לא הגיוני... המחיר של הפריטים האלה הוא 1800 :-\

הנה מפרט ערוך :

AMD SEMPRON 3000 TRAY 939 550 ¤ 1

GIGABYTE GA-K8NS 390 ¤ 1

VDATA DDR 512MB 400MHZ CL 2.5 280 ¤ 2

WD 80GB 7200RPM 8MB JB 320 ¤ 1

CONNECT3D Radeon X550SE 128MB DDR DVI-I + TV 355 ¤ 1

DVD SAMSUNG X16 140 ¤ 1

COMPUCASE 6C29 NO PSU 195 ¤ 1

HEC 300ART 160 ¤ 1

סה"כ : 2670 ש"ח

כן, אני יודע שזה חרטא של מארז, אבל בכזה תקציב צריך להתפשר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים