עבור לתוכן

רשת חוטית - מרחק מקסימלי?

Featured Replies

פורסם

bidome,

לדעתי עם כבל Cat5e או 6 טוב תוכל למשוך לאורך 100 מטר ולהנות מביצועים סבירים.

פורסם

HUB הוא תמיד מגבר (הוא מגבר בהגדרה)

בשביל לשדר אות שהוא קיבל מפורט אחד לכל הפורטים הוא חייב להגביר את האות הנכנס.

אם לא היה צורך בהגברה אפשר היה פשוט לקצר את כל הכבלים אחד לשני.

בעצם אתה צודק, אבל זה לא קשור.

השאלה שנשאלה היא אם חיבור HUB או switch יאפשר להאריך את מרחק החוטים. התשובה היא שזה לא קשור כלל לעוצמת הסיגנל.

אתרנט נקרא גם CSMA/CD או carrier Sense Multiple Access Collition Detection.

מה שזה אומר שבמקור היה כבל אחד שרץ בין כל התחנות וכל מחשב היה יכול לשדר עליו, אבל רק מחשב אחד בו זמנית. כל מחשב , לפני שהוא ניסה לשדר הקשיב לקו ובדק אם הוא פנוי (ברור לכן שתצורה כזו היא half duplex). אם הקו לא פנוי הוא המתין עד שנגמר השידור של המסגרת הנוכחית והקשיב מחדש.

אם הקו היה פנוי, הוא שידר.

מה קורה אן שני מחשבים רואים בו זמנית שהקו פנוי ומנסים שניהם לשדר? אזי ישנו מצב של Collition Detection , שני המחשבים רואים שהשידור משתבש, ושניהם מפסיקים. על מנת למנוע מהמצב לחזור על עצמו, כל אחד מחכה משך זמן אקראי ומנסה שנית. באופן סטטיסטי שניהם "יגרילו" זמן שונה, ואז האיטי יותר יראה שהקו כבר תפוס לפני שהוא משדר.

מאיפה נגזר אורך הקו המקסימלי?

הגבול העליון הוא כזה שבו שתי תחנות רחוקות שרוצות לשדר אחת לשניה יתחילו לשדר אבל יסיימו את השידור לפני שהשידור מצד אחד יגיע לצד השני ולכן לא יגלו שהיתה התנגשות, או הסבר דומה (סליחה, אבל אני לא זוכר בדיוק את הפרטים המדויקים).

לכן ה- HUB , בתור מכשיר שעדיין מחייב שידור יחיד בו זמנית בכל רגע נתון, לא ישפר את אורך הכבל. ה- switch לעומת זאת מפריד בין כל חיבור והופך אותו מבחינה חשמלית לרשת נפרדת, ולכן לכל קטע יש אורך מקסימלי נפרד.

פורסם

הבעיה מניסיון שלי היא לא זיהוי התנגשויות

מניסיון שלי מעל 30 מטר מתחילה להיות בעיה של איבוד מסיבי של חבילות, בעיה כזאת נגרמת מעוצמת שידור נמוכה.

או שהכבלים שלי ממש דפוקים או שציוד ביתי זול פשוט לא מסוגל לשדר ל-100 מטר. בכל במקומות שלי היו בעיות חיברתי האב כדי שיגביר את עוצמת השידור.

כל הפקה פקה של collition detection עובד מצויין עד 100 מטר.

בכל מקרה אם אין בעיה של עוצמות שידור בעובדה מעל 100 מטר הרשת תפעל כי מה שמתבסס על TCP יגלה שחבילה נעלמה וישלח אותה שוב ומה שמתבסס על UDP ממילא מניח שחבילות יכולות ללכת לאיבוד ולכן יתגבר על זה איכשהו.

פורסם

[ltr]udif, finally someone who knows what he's talking about =]

good job.[/ltr]

פורסם

udif,

אתה מדבר על רוחב מקסימלי של Collision Domain.

אני לא זוכר את החישוב המדוייק (שזה לא מפליא בהתחשב בעובדה שאני לא זוכר מה אכלתי אתמול, או אם אכלתי בכלל? :o), אבל הוא גבוה הרבה יותר מ100 מטר למיטב זכרוני.

Holy:

הרצתי כבר פעם אחת מערכת מבוססת על ציוד ביתי לחלוטין עם אורך חוטים של כ60 מטר.

לא נתקלתי בבעיה.

פורסם

יכול להיות שזה בגלל שהכבלים שלי זולים... (שקל למטר)

החישוב המדוייק הוא 100 מטר

פורסם

בשקל למטר אין מצב לקנות כבל איכותי.

על Cat5e אני חושב שמדובר החל מחמישה או שישה ש"ח למטר.

אתה בטוח ש100 מטר הוא רוחב ה Collision Domain המקסימלי, ואתה לא מתכוון לאורך חוט מקסימלי ב 100mbit על כבל Cat5?

פורסם

מה מכניסים פה CSMA/CD ?!?! זה בסה"כ ממשק גישה לרשת אתנרט.

אין שום סיבה שכבל רשת מקטגוריה cat5/cat5E לא יעבוד בסדר גמור במרחק של 100 מטר בין 2 נקודות!

ככה שעולים בקטגוריה של הכבל רשת,ככה יותר טוב.

http://www.bnoack.com/index.html?http&&&www.bnoack.com/data/cables/CAT5.html

http://www.commsdesign.com/design_corner/showArticle.jhtml?articleID=16505465

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים