עבור לתוכן

הגדרות ביוס לכרטיס מסך החדש ...

Featured Replies

פורסם

רכשתי לא מזמן כרטיס מסך חדש למחשבי המיושן (רדאון 9250 256 MB).

יש לי ערך מסויים בביוס שנקרא:

Graphics aperture size שנמצא על 64 מגה בייט (עם אפשרות לעלות עד 256 מגהבייט), כדאי לי להעלות ל-256 בגלל הכרטיס מסך החדש? (הקודם היה גיפורס 2 עם זיכרון 64 מגהבייט).

יש עוד ערך בשם:

AGP FAST WRITE שנמצא על Disable, שווה להעביר ל-Enable ?

עוד ערך:

VGA BIOS SEQUENCES שנמצא על PCI\AGP ויש אפשרות להעביר אותו ל-AGP\PCI, שווה להעביר?

יש עוד ערכים שאפשר או צריך לשנות בביוס עבור הכרטיס החדש ?

פורסם
  • מחבר

תודה.

היה כתוב שם בלינק :

Graphics aperture size - מאפשר לכם לבחור את כמות הזיכרון שכרטיס המסך שלכם יוכל להשתמש בה מעבר לזיכרון שלו עצמו. זה כבר כמעט בלתי שמיש בכרטיס 64MB ובלתי שמיש לחלוטין בכרטיסי 128MB.

אז זה אומר שעבור הכרטיס שלי (בעל ה-256MB) זה בלתי שמיש לחלוטין לגמרי ? (אולי בגלל גודל הזיכרון עדיף להעביר את ה- Graphics aperture size ל-16?)

פורסם

בעיקרון סיכוי ממש ממש ממש קלוש שהכרטיס שלך ישתמש מעבר לזיכרון שיש לו...(בכללי יש מקרים לפה ולפה)..

והמלצה לשים את זה על חצי מהזיכרון הקיים זאת אומרת אם יש לך בכרטיס 256 אז תשים את זה על 128..

פורסם
  • מחבר

דווקא הבנתי שרק אם אני בכל זאת רוצה (למרות שממש אין צורך) אז אני יכול להגדיר את זה על רבע מהזיכרון RAM שיש לי (במחשב לא בכרטיס), יש לי 512 RAM אז רבע צריך להיות 128.

בכל מקרה נראה לי שאני אשאיר את ההגדרה הזאת למרות שבכרטיס הקודם (ה-64 מגבייט) הייתי צריך להעביר ל-128 (בהתאם ל-RAM ה-512 שגם אז היה לי).

תודה רבה .

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים