עבור לתוכן

מה ההבדל בין סוויטץ' ל-hub?

Featured Replies

פורסם

תודה.

פורסם

שאלו את זה רק מליון פעמים בעבר

למה שלא תשתמש בחיפוש?

פורסם
  • מחבר

תודה - מכך אני יכול להסיק שסוויטץ' עדיף על hub?

פורסם

זה תלוי בשימוש. אם HUB מספק את הסחורה והוא יותר זול אז לא צריך SWITCH. ל HUB אין הגדרות כי הוא רכיב חומרה בלבד. ואילו SWITCH יכול לעבוד בתצורת Default כמו HUB אבל כולל גם תוכנה והגדרות .

מצד שני ה SWITCH הביתי הוא מוצר זול יחסית (פחות מ 100 ש"ח) ונותן גמישות ויעילות רבה יותר בחיבור מחשבים שונים.

פורסם

נו .... בימינו כבר קונים רק סוויצ'ים...

פורסם

זה תלוי בשימוש. אם HUB מספק את הסחורה והוא יותר זול אז לא צריך SWITCH. ל HUB אין הגדרות כי הוא רכיב חומרה בלבד. ואילו SWITCH יכול לעבוד בתצורת Default כמו HUB אבל כולל גם תוכנה והגדרות .

מצד שני ה SWITCH הביתי הוא מוצר זול יחסית (פחות מ 100 ש"ח) ונותן גמישות ויעילות רבה יותר בחיבור מחשבים שונים.

switch בייתי לא ניתן לתכנות והוא לא עובד כמו האב

פורסם

switch בייתי לא ניתן לתכנות והוא לא עובד כמו האב

למה אתה מתכוון לא עובד כמו HUB, הרי השימוש של מרבית המשתמשים הביתיים וגם SOHO בסה"כ רוצים שכל המחשבים יהיו מחוברים, לצורך זה גם HUB טוב.

כשקונים switch פשוט משתמשים ביכולת החיבור שלו בין פורטים ולא מעבר לזה. ואולי גם מנצלים את האופציה לחיבור מהירויות LAN שונות. ומקובל עלי שמתגים פשוטים לא ניתנים לקינפוג.

פורסם

אתה כתבת..

היתרון הגדול של סוויץ בייתי על האב בייתי הוא המהירות. האב משדר מה שהוא מקבל לכל הפורטים (ולכן התעבורה הכוללת ברשת לא תעלה על מהירות ההאב) לעומת סוויץ שמשדר רק לאן שצריך לשדר (ולכן כל זוג מחשבים יכולים לתקשר ביניהם במהירות הסוויץ).

בנוסף יש הרבה ישומים שלא כל כך מסתדרים טוב עם איבוד החבילות שנוצר ב-hub, בעוד switch לא מאבד חבילות.

פורסם

היתרון הגדול של סוויץ בייתי על האב בייתי הוא המהירות. האב משדר מה שהוא מקבל לכל הפורטים (ולכן התעבורה הכוללת ברשת לא תעלה על מהירות ההאב) לעומת סוויץ שמשדר רק לאן שצריך לשדר (ולכן כל זוג מחשבים יכולים לתקשר ביניהם במהירות הסוויץ).

כן אני מניח שאתה צודק בקשר לזה.

השאלה (שאני שואל את עצמי) היא כמה אנשים באמת יבדילו בין HUB ל Switch שיתקינו בבית (נניח במהירות 100M ) ?.

פורסם

תלוי מה הם עושים

מספיק שפעם אחת הם ינסו לשחק משהו ברשת בזמן שמחשבים אחרים ברשת מעבירים ביניהם קובץ והם ירגישו שיש להם האב.

בנוסף כמו שכבר כתבתי יש אפלקציות שלא מסתדרות עם קצב איבוד החבילות העצבני בהאבים.

גם בהורדות מהיאנטרנט כל איבוד חבילה יכול לפגוע משמעותית במהירות ההורדה.

בעצם לסוויץ יש 2 יתרונות על האב

1. האב מאבד חבילות בקצב עצבני כי כל פעם ש-2 מחשבים משרדים משהו יחד 2 החבילות הולכות לאיבוד.

2. האב מגביל את המהירות של כל הרשת ל-100mbps וסוויץ לא

ההבדל במחיר לא קיים ככה שאין שום סיבה לקנות האב.

פורסם

ההבדל במחיר לא קיים ככה שאין שום סיבה לקנות האב.

:xyxthumbs: עם זה אני מסכים בהחלט.

בקשר לשאר זה נתון לויכוח (או דיון - אני גם יכול להסביר אם תרצה) ובעקרון באמת מעט מאוד משתמשים עם 3 מחשבים ויותר ירגישו בזה.

אבל הנקודה בהחלט ברורה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים