עבור לתוכן

אחרי החלפת לוח אם, צורב הפסיק לקרוא דיסקים! (בעיה נפתרה)

Featured Replies

פורסם

קניתי אתמול כמה חלקים חדשים למחשב:

1GB Samsung DDR II - 533

GIGABYTE GA-8I945PG (945P) - DDR2 - ATX

INTEL Pentium D - 2.6 (805) DUAL CORE

LEADTEK - PX7600 GT TDH 256MB DDR3

חומרה שהייתה לי לפני:

LG GSA-4167B DVDRW

Western Digital 160GB 7200RPM 8MB

Western Digital 80GB 7200RPM 8MB

במחשב הישן, הצורב עבד בצורה תקינה, הצליח לקרוא ולצרוב לי דיסקים בלי בעיות.

אבל במחשב החדש שציינתי כאן, הצורב לא מצליח לקרוא שום דיסק, ואני מדבר על דיסקים של החומרה שקניתי וגם דיסקים אחרים בבית (אז אני מאמין שהבעיה היא לא בדיסקים).

את שני הכוננים הקשיחים, חיברתי ביחד לערוץ IDE1 על לוח האם, ה-80GB כמסטר וה-160GB כסלייב.

את הצורב חיברתי לבד לערוץ IDE2 על לוח האם, כמסטר, כמובן שכבל ה-IDE מחובר אליו בקצה שלו ולא באמצעי (גם ווידאתי שהצורב מוגדר כמסטר בג'מפרים, לפי ההוראות שהיו איתו).

ניסיתי לעשות כל מיני חיבורים שונים, כמו לחבר את ה-80GB לבד כמסטר (בלי ה-160GB) ואת הצורב לבד כמסטר אבל לא עוזר, ניסיתי גם להחליף לכבלים IDE הישנים של הצורב גם לא עזר (אני עכשיו משתמש באלה שצורפו ללוח אם אגב), ניסיתי לחבר את הצורב לערוץ ה-IDE3 שעל לוח האם וגם לא עוזר (גם ניסיתי על ערוץ IDE1, ואת הכונן לערוץ IDE2, אבל כך המחשב בכלל לא עולה :-X).

עשיתי שיחזור הגדרות לביוס, למקרה ששיניתי משהו, וגם לא עזר.

במנהל ההתקנים, הצורב מזוהה, כנ"ל ב-EVERST.

הצורב על הקושחה האחרונה , שאותה עידכנתי לפני שבוע.

מה עוד אני יכול לנסות כדי לפתור את הבעיה?

עריכה:

בבקשה תציינו בבת אחת את כל הנסיונות שאני יכול לעשות לפיתרון הבעיה, כי אני כרגע אצל חבר ולא יהיה לנוח לחזור הביתה, לנסות פיתרון אחד ואז לחזור לכאן במטרה לקרוא איזה עוד נסיונות הצעתם.

עריכה: נמצא פיתרון

XP הותקן מחדש, והכל פועל כמו שצריך.

למי שבעתיד יתקל בבעיה דומה, הנה הדרכה קטנה להתקנת XP על גביי לוח האם 945PG בכונן קשיח ATA:

קודם כל הולכים לחבר, מכניסים את דיסק ההתקנה של המודם לסידירום, ודיסקט ריק לפלופי (עדיף לפרמט אותו). נכנסים ל-CMD, רושמים את הפקודה :E (מסמל את הסידירום) ואנטר. אחרי זה רושמים cd\BootDrv ואנטר. אחרי זה רושמים menu.exe ואנטר. בוחרים במספר אחת GIGARAID (לפחות תקף לגביי כונני ATA) ומחכים שהפעולה תסתיים. זה בעיקרון יותר לנו דיסקט התקנה לדרייברים של בקר כוננים קשיחים או משהו דומה, שלא כלול בתוך דיסק ההתקנה של XP לרוב.

עושים הפעלה מחדש, בוחרים בסידירום ככונן BOOT ראשון, בכונן קשיח כשני. מכניסים את דיסק ההתקנה של XP, ובזמן שההתקנה מתחילה להעלות, תמשיכו ללחוץ F6. אחרי זה תתבקשו ללחוץ על S או ESC, תלחצו על S (הערה מאוד חשוב, עד כאן אל תכניסו עדיין את הדיסקט לתוך הפלופי, כי זה יכול לגרום למספר שגיאות כמו שקרה לי ולעוד כמה אנשים לפי חיפוש בגוגל). בשלב הזה תתבקשו להכניס את הדיסק לפלופי, תכניסו ופשוט תפעלו לפי ההוראות.

פורסם

עד כמה שזכור לי שני חיבורי ה-ide הנוספים בצד שמאל (הירוקים) מחוברים לבקר חיצוני ולא ל-ich של אינטל ולכן לא תומכים בצורבים , תחבר את הצורב לחיבור

ide הימני (אדום) ותבדוק שהוא מג'ומפר נכון .

מסתבר שזכרתי נכון , תקרא את זה http://tw2005.giga-byte.com/Motherboard/Support/FAQ/FAQ_515.htm

פורסם

במידה ואכן לא חיברת נכון הוא בהחלט יגיב כברירת מחדל שלו שזה אומר זיהוי ככונן CD-R רגיל לכל דבר...

פורסם
  • מחבר

הבעיה היא, שאני כבר עשיתי את שיטת החיבורים הזאת (צורב לIDE האדום שלמעלה, ושני הכוננים לIDE2 הירוק), המחשב עלה אבל הכוננים לא זוהו בביוס, וברגע שקיבלתי את הלוגו של XP בזמן עליית המחשב, נהיה מסך כחול שנעלם תוך פחות משנייה והמחשב עושה ריסטרט לבד!

איך אני פותר את הבעיה?

פורסם

יש לי את אותה הבעיה, הדיסק הקשיח מפסיק לעבוד לי ומידיי פעם הצורב לא פועל ביכלל או לא קורא דיסקים

לקחתי אותו לתכנאי (דוד שלי) והוא אמר לי שהבקר של הביוס פגום וצריך להחליף לוח

פורסם
  • מחבר

אני מחר אתקשר לזיגזג, לשאול אם זאת יכולה להיות בעיה בלוח אם, ולבקש שיחליפו לי אותו אם כן, אבל לבנתיים יש למישהו פיתרון? או שחוץ מהחלפת לוח אם, אין מה לעשות?

עריכה:

כרגע שמתי לב שהצורב לא מזוהה בכלל ע"י XP:

363625636ay.jpg

232523523av.jpg

עריכה 2:

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=177432.new#new

פורסם

תנסה למחוק את הבקר ממנהל ההתקנים ותתן לו לגלות את הצורב מחדש.

פורסם

1. תדאג שבביוס איפה שכתוב ITERAID - זה יהיה מסומן על

אצלך בביוס זה צריל להיות מסומן :

Onboard H/W GIGARAID -ENEABLED

GigaRAID Function - ATA

עמוד 3:

http://europe.giga-byte.com/FileList/Manual/motherboard_manual_raid_os_it8212_e.pdf

2. תתקין את הדרייבר של הבקר RAID לWINDOWS - אמור להיות על הדיסק התקנה.

עמוד 40:

http://america.giga-byte.com/FileList/Manual/motherboard_manual_it8212_raid.pdf

3. הביוס של הלוח מעל גירסה F2 ?

פורסם

מה עם לטפל בסימני השאלה שבמנהל ההתקנים?

במיוחד הבקר RAID שמופיע שם. אולי זו הבעיה.

פורסם

^^^

כן ,צריך להתקין את הדרייבר לWINDOWS.

פורסם
  • מחבר

פבל, מזיגזג2000, הכין לי דיסקט שדרכו אוכל להתקין את הדרייבר הנ"ל בזמן ההתקנה של XP. משום מה, במהלך ההתקנה קיבלתי שגיאה 118 קובץ X גרם לשגיאה מסויימת או משהו כזה. אז הלכתי בדרך שלכם, והתקנתי את הדרייבר ישירות דרך ווינדאוס, והצורב עכשיו עובד כמו שצריך :). תודה על העזרה.

רק שאני רוצה להתקין מחדש את XP, והדרייבר ימחק ואז תהיה לי בעיה שוב.

אז אין אני מסדר את הדיסקט שיש לי מחדש, שאוכל להתקין דרכו את הדרייבר בזמן ההתקנה של XP עצמו?

אני יודע שאני אמור ללחוץ על F6 בתחילת ההתקנה, כדי שאוכל להתקין קודם את הדרייבר דרך הדיסקט, אבל הדיסקט שאצלי כנראה פגום, זאת הסיבה שאני רוצה להכין אחד מחדש.

פורסם

למה שלא תחבר את ההרדיסק לחיבור האדום - זה חיבור ATA רגיל, תתקין עליו ווינדוס , לאחר מכן עם הווינדוס מותקן חבר את הצורבים לחיבור הירוק תתקין את הדרייבר (שהזכרת לעיל).

פורסם
  • מחבר

זה יצור יותר מדי בלאגן, כל פעם שארצה להתקין מחדש את XP.

אני מעדיף שיהיה לי דיסקט, שדרכו אוכל להתקין את הדרייבר באופן ישיר לפני התקנת XP. זה הרבה יותר נוח.

במדריך שהבאת מצאתי הסברים ליצירת הדרייבר על דיסקט, ופעלתי לפי הפרטים אבל אני מקבל משהו שונה ממה שתואר שם :-\

צירפתי תמונה, אם מישהו יוכל לעזור.

עריכה:

XP הותקן מחדש, והכל פועל כמו שצריך.

למי שבעתיד יתקל בבעיה דומה, הנה הדרכה קטנה להתקנת XP על גביי לוח האם 945PG בכונן קשיח ATA:

קודם כל הולכים לחבר, מכניסים את דיסק ההתקנה של המודם לסידירום, ודיסקט ריק לפלופי (עדיף לפרמט אותו). נכנסים ל-CMD, רושמים את הפקודה :E (מסמל את הסידירום) ואנטר. אחרי זה רושמים cd\BootDrv ואנטר. אחרי זה רושמים menu.exe ואנטר. בוחרים במספר אחת GIGARAID (לפחות תקף לגביי כונני ATA) ומחכים שהפעולה תסתיים. זה בעיקרון יותר לנו דיסקט התקנה לדרייברים של בקר כוננים קשיחים או משהו דומה, שלא כלול בתוך דיסק ההתקנה של XP לרוב.

עושים הפעלה מחדש, בוחרים בסידירום ככונן BOOT ראשון, בכונן קשיח כשני. מכניסים את דיסק ההתקנה של XP, ובזמן שההתקנה מתחילה להעלות, תמשיכו ללחוץ F6. אחרי זה תתבקשו ללחוץ על S או ESC, תלחצו על S (הערה מאוד חשוב, עד כאן אל תכניסו עדיין את הדיסקט לתוך הפלופי, כי זה יכול לגרום למספר שגיאות כמו שקרה לי ולעוד כמה אנשים לפי חיפוש בגוגל). בשלב הזה תתבקשו להכניס את הדיסק לפלופי, תכניסו ופשוט תפעלו לפי ההוראות.

:)

[attachment deleted by admin]

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים