עבור לתוכן

צריך עזרה דחוף!!! הקמת רשת אלחוטית ביתית - להיום

Featured Replies

פורסם

שלום

אני רוצה להקים רשת אלחוטית ביתית, ואיבדתי את הרגליים ואת הידיים בכל סוגי הראוטרים, ההאבים וכולי. אז הנה, שאלות :

1) מה ההבדל בין ראוטר להאב ואיזה אחד מהם אני צריך?

2) מה ההבדל בין כל סוגי התקשורת השונים [802.11G, 802.11B]?

3) איך אני יודע מה סוג התקשורת של המחשב שלי?

בטח יהיו עוד שאלות בהמשך...

^Z^

פורסם

שלום

אני רוצה להקים רשת אלחוטית ביתית, ואיבדתי את הרגליים ואת הידיים בכל סוגי הראוטרים, ההאבים וכולי. אז הנה, שאלות :

1) מה ההבדל בין ראוטר להאב ואיזה אחד מהם אני צריך? האב זה התקן חומרה בלבד שעובד בשכבות הנמוכות של הרשת ללא "אינטליגנציה" ותפקידו לשחזק את האות בפורט אחד לכל הפורטים. ראוטר כולל תוכנה ועובד בשכבה 3, ומסוגל לתת שירותים כמו NAT, FIRWALL, DHCP ועוד. אתה צריך ראוטר.

2) מה ההבדל בין כל סוגי התקשורת השונים 802.11G, 802.11B? אלה סטנדרטים שונים לתקשורת Wi-Fi אלחוטית, מה שחשוב מבחינתך זה ש G יותר מהיר מ B (בערך פי 5). כיום קונים רק G ובקרוב N. הראוטרים גם תומכים לאחור כך שאם תקנה G ויהיה לך מחשב עם B אז הוא יוכל לעבוד ברשת.

3) איך אני יודע מה סוג התקשורת של המחשב שלי? כמו שהסברתי למעלה זה לא חשוב אם יש לך B או G, סביר להניח שאם רכשת את המחשב מזמן אז יש לך B, אחרת כנראה G אפשר לדעת לפי דגם הכרטיס. אם אתה צריך לקנות כרטיס חדש קנה G.

בטח יהיו עוד שאלות בהמשך...

פורסם

הדגם של 3com 3CRWE554G72T

נחשב טוב מאוד ואני רואה שיש אותו ב 345 ש"ח. בעקרון כל ראוטר יתאים אבל יש ענין של יציבות לאורך זמן, תכונות ונוחות הפעלה, והטווח של הרדיו שיותר טובים בד"כ ב Linksys וב 3Com.

בקשר לכרטיס שלך, חפש אותו במנהל ההתקנים בד"כ יש שם דגם.

פורסם
  • מחבר

סבבה

קניתי את הראוטר שהבאתי פו למעלה - אני צריך משהו עד 300 ש"ח.

תודה רבה על העזרה ^^

פורסם

לא הבנתי. קנית או לא?

פורסם

הוא קנה...

הוא פשוט אמר לshlomom שהוא היה צריך משהו עד 300 שקל גג

פורסם
  • מחבר

^

נכון

תודה רבה לכולם על העזרה - הראוטר אמור להגיע עוד 3 ימים...

פורסם

תתחדש אחלה ראוטר...

פורסם
  • מחבר

תודה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים