עבור לתוכן

בעית חיבור זכרונות ללוח P4S800D

Featured Replies

פורסם

שלום,

יש לי מחשב עם 512 זכרון DDR בשני סטיקים של 256. היות ובלוח ASUS P4S800D יש 4 סלוטים, החלטתי היום להרחיב ל1GB.

קניתי עוד שני סטיקים של 256, כמעט בדיוק אותו דבר כמו הקיימים (רק עם Timing קצת שונה), וחיברתי אותם לסלוטים השחורים בלוח.

פוף - אין מחשב.

טוב, יש מחשב, אבל יש צרות, על פי סדר ההתרחשויות:

1) כשלוחצים על כפתור ההפעלה, כלום לא קורה. רק אם לוחצים על ריסט פעם או פעמיים הוא עולה.

2) כשעושים ריסט, מכל סיבה שהיא, גם אם אני בביוס ועושה שמירת שינויים, המחשב לא עולה.

3) נפילות אקראיות במשחקים

4) מסך כחול ושגיאת IRQ שחוזרת על עצמה ברגע שווינדוז עולה.

כשניתקתי את שני הזכרונות החדשים, הכל חזר לקדמותו (אני מקווה, זה היה רק לפני 10 דקות).

שיחקתי ושיחקתי, ונראה שהבעייה לא טמונה בזכרונות החדשים עצמם, אלא, לדעתי, בסלוטים השחורים בלוח האם או בשילוב של שני סוגי הזכרון.

מישהו יכול לעזור לי פה? די מעצבן להיות על 512 מגה זיכרון כשיש לי שני סטיקים שרק מחכים להכנס לי למחשב ולעבוד קשה.

תודה.

פורסם

וואי זה כל כך מוכר לי יש לי חבר טוב שיש לו את הלוח הזה ואני מכיר את זה כל כך טוב

תקשיב מה שקורה שהוא בכלל לא אוהב זיכרונות לא תקינים ולכן הוא בכלל לא מגיע לpost בפעם הראשונה וגם לא מדליק לך תמסך

אני ב100% יודע שהבעיה היא סטיק זיכרון פגום ככה זה היה אצל חבר שלי שהרצתי memtest קיבלתי מלא שגיאות!!! החלפנו לו סטיקים ועד היום הכל עובד תקין

תריץ memtest לזיכרונות החדשים שחיברת ותגיד לי מה התוצאות?

אגב אתה עם הביוס הרגיל שבא עם הלוח הזה

ובהצלחה לך

פורסם

תחבר רק את הסטיקים החדשים ותבדוק מה קורה.

כמו כן,

נסה להגדיר ידנית את התיזמונים של הזיכרונות בביוס לתזמונים איטיים ואז תחבר את הזיכרונות הנוספים.

פורסם
  • מחבר

טוב, הרצתי Memtest - כל הזכרונות היו מחוברים, לא מצא שום דבר.

כשחיברתי רק את הסטיקים החדשים בסלוטים הכחולים זה עבד בסדר.

פורסם
  • מחבר

נסה להגדיר ידנית את התיזמונים של הזיכרונות בביוס לתזמונים איטיים ואז תחבר את הזיכרונות הנוספים.

וואי, זה דווקא עבד. הורדתי את המהירות ל333 ונראה שזה עובד, לפחות לעכשיו.

אתה יכול להסביר לי למה זה ככה, והאם זה אמור להיות ככה? המהירויות של הזכרונות היא 400 בשני הסוגים.

תודה רבה, רבה רבה, דרך אגב, לשניכם.

פורסם

לא התכוונתי להוריד ל-333.

יש תזמונים של הזיכרון (שמורכבים מארבעה מספרים, כמו - 3-4-4-8).

יתכן שהלוח שלך מנסה לעבוד לפי התזמונים של הזכרונות המהירים והזכרונות האיטיים לא עומדים בזה).

פורסם
  • מחבר

יתכן שהלוח שלך מנסה לעבוד לפי התזמונים של הזכרונות המהירים והזכרונות האיטיים לא עומדים בזה).

מממממ.... טוב, אז איפה אני יכול לעשות את זה? עברתי על כל הביוס ואני לא רואה שום דבר שיתן לי לשחק עם המספרים (אני עדכנתי לגרסאת הבטא מהאתר).

שוב תודה.

פורסם

עכשיו בביוס תגדיר את הזכרונות לעבוד ב400 ולא בAUTO!!!!!

אגב תגיד הביוס החדש הגירסאת בטא הוא טוב אתה מרגיש הבדל??? נפתחו לך אופציות חדשות???

תגיד לי בבקשה כי אני גם רוצה לעדכן תודה ובהצלחה לך

פורסם
  • מחבר

עכשיו בביוס תגדיר את הזכרונות לעבוד ב400 ולא בAUTO!!!!!

אגב תגיד הביוס החדש הגירסאת בטא הוא טוב אתה מרגיש הבדל??? נפתחו לך אופציות חדשות???

תגיד לי בבקשה כי אני גם רוצה לעדכן תודה ובהצלחה לך

קבעתי את זה על 333 במקום אוטומטית - על 400 זה לא עובד, מוזר בגלל ששני סוגי הזכרונות אמורים לרוץ על 400.

בקשר לבטא - לא הרגשתי בהבדל משמעותי, למרות שהוצאתי את המחשב מהחשמל וחיברתי בחזרה ולא קיבלתי את ההודעה של "Overclocking Failed!". אם זה תיקן אותה אני באמת אהיה בן אדם מאושר יותר, אבל אני צריך לנתק את החשמל עוד כמה פעמים כדי להיות בטוח.

עכשיו בקשר לתזמונים, מצאתי איפה לשנות אותם אבל אני לא ממש בטוח לאילו ערכים (זכרונות תמיד היה הצד החלש שלי), אז פתחתי Everest כדי לראות את התזמונים וזה מה שזה מראה לי:

סלוטים 1/3 (זכרונות ישנים):

200 MHZ:

2.5-4-4-8

166 MHZ:

2.0-4-4-7

סלוטים 2/4 (זכרונות חדשים):

200 MHZ:

3.0-4-4-8

166 MHZ:

2.5-3-3-7

133 MHZ:

2.0-3-3-6

מישהו יכול לייעץ לי בקשר לתזמונים שכדאי לי לשים בביוס?

פורסם

הוא צודק בדבריו רק שאתה שם על AUTO הוא עובד על פי התיזמונים הגבוהים ביותר ולא על ההדוקים ביותר!!!

שאתה שם על AUTO הוא מכוון אותם לפי הSPD של הזיכרונות זה ההגדרות הרגילות שלהם. ולפי התיזמונים הרגילים שיש לך! שתי זכרונות עם תיזמונים שונים כמו אצלך:

סלוטים 1/3 (זכרונות ישנים):

200 MHZ:

2.5-4-4-8

סלוטים 2/4 (זכרונות חדשים):

200 MHZ:

3.0-4-4-8

עכשיו הוא עובד לפי הזכרונות האיטיים יותר זה אומר 3.0-4-4-8 כי זה על auto

הזכרונות החדשים שלך לא מצליחים לעבוד בתזמונים יותר גבוהים כי הם עובדים יותר מהר ועכשיו התיזמונים לא הדוקים

תנסה לכוון בביוס על 400 ותיזמונים על 2.5-4-4-8 זה אמור לעבוד אם הכל עולה תריץ memtest ותבדוק שאין שגיאות בהצלחה לך

אם אין שגיאות תנסה להדק תיזמונים גמו2.5-3-3-7 ושוב תריץ memtest לבדיקה

בהצלחה

פורסם

לכל לוח אם יש רשימה של זכרונות שמאושרים לעבודה איתו. במקרה גם לי יש את הלוח הזה ואני יכול להגיד לך שהוא מאוד בררן (ככה זה שמתפשרים באיכות והולכים על צ'יפסט של SIS, גם אני עשיתי את הטעות הזאת...). באתר של ASUS בטח תמצא רשימה של זכרונות מתאימים. מה גם שלעבוד עם שני סוגי זכרונות (ויותר כמובן) זה אף פעם לא מומלץ, אבל בלוח הזה זה בכלל לא עובד :)

פורסם

reuven5,

יש לו זכרונות חדשים שעושים בעיות ואתה ממליץ לו להדק את התזמונים שלהם???

צריך לכוון את התזמונים באופן ידני לתזמונים האיטיים יותר מבין הזכרונות (ערכים גדולים בתזמונים = איטיות ואמינות).

אתה צריך לכוון את התזמונים ל3.0-4-4-8, לפי הזיכרון החדש והאיטי.

פורסם
  • מחבר

צריך לכוון את התזמונים באופן ידני לתזמונים האיטיים יותר מבין הזכרונות (ערכים גדולים בתזמונים = איטיות ואמינות).

אתה צריך לכוון את התזמונים ל3.0-4-4-8, לפי הזיכרון החדש והאיטי.

תודה, כיוונתי את זה ל 3.0-4-4-8 ו400 מגה-הרץ וזה רץ בלי שגיאות בmemtest.

פורסם

מצויין.

ואני מבין שהמחשב עובד?

פורסם
  • מחבר

נכון לעכשיו P:

עכשיו נראה כמה זמן אני אחזיק אותו בלי ששום דבר ישבר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים