עבור לתוכן

מזה UPnP, WAN, QoS, DMZ ?

Featured Replies

פורסם

השאלה בכותרת, תודה.

פורסם

בקצרה, כי כל נושא ניתן לכתוב עליו ספר (טוב אולי רק פרק)

אם יש עוד שאלות שאל ספציפית.

DMZ - Demilitarized zone

זה כינוי לאיזור ברשת מחשבים המחובר לאינטרנט דרך FireWall אבל מבודד מהרשת של הארגון כדי להשיג אבטחה ומניעת התחברות של גורמים חיצוניים לתוך הארגון דרך האינטרנט. לדוגמא אם חברת MS רוצה להבטיח שאלפי המחשבים ברשת שלה לא יהיו חשופים לאינטרנט אז כל השירותים החיצוניים כמו WEB, DNS ו Email נמצאים ב DMZ פתוחים לאינטרנט ומהאינטרנט אבל לא יכולים לגשת לרשת הפנימית של MS.

בסביבה הביתית נכון יותר להתייחס למונח DMZ host, שלא נותן שום אבטחה כי זב כבר המחשב הסופי וניתן להגיע אליו מבחוץ. ניתן לקבוע ב Firewall בראוטר הביתי שפורטים מסויימים יופנו לאותו שרת DMZ באופן קבוע.

QoS - Quality of service

באופן כללי המושג הזה מתייחס לאיכות השירות אותו נותנים לשירות/לקוח מסויים ברשת תקשורת. או במילים אחרות התחיבות למינימום מסויים של השהיה, Jitter, ומקסימום של פאקטים אבודים. הרשת צריכה לתמוך ב QoS לכל אורך הדרך (בכל הראוטרים והשרתים בהם הקשר עובר) ולא לא ניתן להתחייב ל QOS מסויים.

ולכן זה לא ממש רלוונטי לרשתות ביתיות.

אם חברה כמו בזק שוכרת קו תקשורת לאירופה היא יכולה לדרוש בחוזה מינימום של QOS לגבי הקו כדי שניתן יהיה להעביר בו שיחות VoIP לדוגמא באיכות מתקבלת.

WAN - Wide Area Network

רשת תקשורת על פני שטח נרחב, למעשה האינטרנט וחלקיו, המתפרשת על שטח לא מוגבל.

בד"כ עוברת על פני קווי תמסורת כמו E1/T1, SONNETת ATM וכדומה, כלומר לא Ethernet המיועדת לרשתות מקומיות.

UPnP - Universal Plug and Play

זה סטנדרט (http://www.upnp.org/) שנועד לאפשר חיבור קצה לקצה של התקנים בחיבור IP אחד לשני כמו מצלמות רשת מדפסות טלפונים ומחשבים. וזאת ללא הגדרות מיוחדות.

פורסם

אני חושב שהוא התכוון יותר במובן של ראוטרים, ולכן אני יענה מה כל דבר בראוטר (למרות שההסבר שלך נכון ומדויק)

DMZ - כל הפורטים פתוחים ומפונים למחשב שלך - לא מומלץ, שניה אחת כיבית תפיירוול ויש לך כבר 20 וירוסים.

QOS- דואג שמחשב אחד ברשת לא ישתלט על כל רוחב הפס. יאני שגם אמא שלך תוכל לגלוש, כשאתה בביטורנט.

WAN - אתה מגדיר את החייגן.

UPNP - מאד מאד מאד לא מומלץ. לכבות ועכשיו. אם אתה מפעיל את התמיכה של זה בXP נעלמים לך אייקונים משורת המשימות (אין לי מושג איך זה קורה, אבל זה באג אמיתי ומתועד באתר של מייקרוסופט) ובעצים מאפשר לתוכנות לעקוף את הפיירוול של הראוטר, מבלי שתדע. תכבה את זה גם בXP וגם בראוטר שלך.

פורסם

אבל באמת, שאלות כאלה כלליות אפשר למצוא תוך כמה שניות בגוגל או בוויקיפדיה. תפסיקו להתעצל כבר.

פורסם
  • מחבר

קודם כל תודה למי שענה!

אבל באמת, שאלות כאלה כלליות אפשר למצוא תוך כמה שניות בגוגל או בוויקיפדיה. תפסיקו להתעצל כבר.

ושאלתי את זה כי אני אוהב מאד את הפורום ויודע וסומך שיעזרו לי אנשים טובים ומהר!

אז קיבלתי לי תשובות! :cool2:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים