קפאין - אז עדיף או לא? - עמוד 2 - מדע וטכנולוגיה - HWzone פורומים
עבור לתוכן
  • צור חשבון

קפאין - אז עדיף או לא?


UltraWaveMUSA

Recommended Posts

כמות הPH היא חסרת משמעות, זה לא מעיד על עוצמה או על יכולת להמיס דברים בכלל

(אחרת למה הקולה לא ממיסה את הבקבוק...)

הידע שלכם בכימיה שואף לאפס, קולה היא לא חומצה חזקה (היא דומה למיץ תפוזים בחוזק)

אף אחד לא מנקה עם קולה דברים מהסיבה הפשוטה שסוכר שבקולה יהפוך את החומר לדביק מאד

ולסיכום היה פרק של מית'באסטרס שהם עשו את כל השטויות האלה, וחוץ מניקוי בצורה די טובה היא לא ממיסה שום דבר

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

  • תגובות 50
  • נוצר
  • תגובה אחרונה

הבקבוק לא נמס כי הוא עשוי מפלסטיק או מזכוכית... דרושות חומצות מאוד מסויימות כדי להמיס פלסטיק ובמיוחד זכוכית...

PH זה ריכוז המימן בתמיסה (p=log אם אני לא טועה...) וזה כן מדד לעצמה של החומצה... ככול והוא נמוך יותר, האפיניות (משיכה בעברית אם אני לא טועה...) לאלקטרונים גדלה, והחומר שתורם את האלקטרונים, מתפרק ליונים בתמיסה...

אמנם גם הידע שלי שואף לאפס, אבל אצלי הוא לפחות מגיע מהכיוון החיובי :xyxthumbs:

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

ההה... טוב לגבי קפאין

אכן טוב במידה - מסוכן בהפרזה

קצת היסטוריה:

כשהגיע לאירופה(מזה"ת) בתצורת קפה הוא נחשב כסם(חוקי) אבל היה נמכר רק במקומות מיוחדים לכך -בתי קפה- בעצם הצרפתים/פריזאיים התחילו עם התרבות הזו

משם התפשט לכל אירופה-ככה בעצם נוצרה תרבות שלמה סביב המשקה.(עד כאן "ההרצאה")

* אם אני לא טועה בתה יש ריכוז גדול יותר של קפאין

לגבי קולה אני חושב ששני המ :silly::screwy: מהתוכנית http://dsc.discovery.com/fansites/mythbusters/mythbusters.html

בדקו את זה

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

http://en.wikipedia.org/wiki/PH

זה מידה לחומציות (או בסיסיות) של תמיסה, אבל זה לא אומר כמה חזק היא תמיס דברים (כמו הדוגמא עם הזכוכית או הפלסטיק או האלומינום שמחזיק את המשקאות)

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

לא אמרתי כמה חזק החומצה תמיס... יש חומצות מאוד חזקות שממיסות מתכת אחת, אבל מתכת אחרת (דומה למתכת הראשונה... יענו לא טיטניום ופלטינה...) היא כמעט ולא ממיסה בכלל.... זה פשוט מגדיר את ריכוז יוני המימן... יותר יונים- משיכה חזקה יותר לאלקטרונים...

אגב, אלומיניום לא בא במגע עם המשקה... אלומיניום בא במגע רק עם אוויר, וגם זה לאלפית שנייה לפני שהוא מתחמצן ויוצר שיכבת פסיבציה שקשה מאוד לפרק (כימית...). מה גם שהאלומיניום בפחיות מגיע עם מגנזיום, שגם יוצר הגנה חזקה מפני קורוזיה...

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

אולי חפשו באינטרנט לפני שאתם מזיינים בשכל? אם אתם לא עושים חמש יחידות בכימיה אין מצב שאתם סתם מנחשים...

בנוגע ל PH - כמו שאמרתי, ככל שהקולה נמצאת בטמפרטורה גבוהה מ10 מעלות אם לא פחות נוצרים יוני OH עם מטען שלילי ומכאן נוצרת תגובת סתירה עם יוני ההידרוניום [H3O בעל מטען חיובי] ונוצרים מולים של H2O , כלומר, מים, דבר המוריד עוד יותר את ריכוז החומצה בקולה. אין לי כוח להסביר עכשיו על היווצרות הבסיס אבל זה קשור לפחמן דו חמצני ולאחר , במידה ולא יצאו ה"גזים", הבסיסים מתרכבים בחזרה [גם כן במידה ולא התרחשה כבר תגובת הסתירה].

בקיצור, ריכוז החומצה בבקבוק קולה לא יכול "להמיס" מתכת וגם אם הריכוז היה גבוה פי 10 עדיין אל היה קורה כלום אז תפסיקו לזיין בשכל בבקשה כי זה מציק!

אתם בעצם אומרים פה שיכולת הפירוק של החומצה גבוהה יותר ממאות אם לא אלפי מעלות חום הדרושות לעשיית דבר כזה.

עזבו עכשיו את נושא הקולה. הנושא הוא קפאין!!!!

EX - תודה על המידע! ד"א, בתה שחור יש בערך חצי מבכוס קולה ובתה ירוק בערך שליש מבכוס קולה. עדיין, בקפה יש אף פי 3 מבקולה [שלא נדבר על רדבול שזה הגיע לסוגיית הפרזה בקפאין מעל פי 2 מהמותר במשקאות מסוגים אלה]

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

לא קראתי את כל התראד, אך אני יכול להגיד לך זאת:

אם אתה רוצה להיות בן אדם לחוץ שרץ כל שניה לשירותים. אם אתה רוצה לפתח פוביות מכל דבר קטן(למשל: המורים רוצה להרוג אותו). אם אתה רוצה להתנהג כמו חבר שלי(לא כל כך מומלץ) אז תשתה הרבה קפה.

אם אתה רוצה להיות איש רגיל, אל תשתה.

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

לא קראתי את כל התראד, אך אני יכול להגיד לך זאת:

אם אתה רוצה להיות בן אדם לחוץ שרץ כל שניה לשירותים. אם אתה רוצה לפתח פוביות מכל דבר קטן(למשל: המורים רוצה להרוג אותו). אם אתה רוצה להתנהג כמו חבר שלי(לא כל כך מומלץ) אז תשתה הרבה קפה.

אם אתה רוצה להיות איש רגיל, אל תשתה.

:o:screwy:

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

הגזמם עם עניין הבורג

בקולה יש חומצה (לא זוכר את שמה) שמזיקה לשיניים וכמובן לעוד כמה דברים

ברור שבמינון מאוד מאוד מאוד מאוד נמוך וזה לא מזיק בצורה משמעותית

וזה גם לא ימיס שום ברזל

אל תשכחו שמשרד הבריאות מאשר את זה ::)

וזה נמצא אצלנו בכוס

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

תפסיקו לאכול סרטים, כל הקטעים עם קולה שמנקה דם זה בולשיט. קראתם יותר מדי מיילים שאמא שלחה לכם.

בדקו את זה ב-mythbusters, ושום מיתוס לא נכון. רק אחד שאומת, שזה מנקה בצורה די יעילה, וזהו.

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

כמות הPH היא חסרת משמעות, זה לא מעיד על עוצמה או על יכולת להמיס דברים בכלל

(אחרת למה הקולה לא ממיסה את הבקבוק...)

הידע שלכם בכימיה שואף לאפס, קולה היא לא חומצה חזקה (היא דומה למיץ תפוזים בחוזק)

אף אחד לא מנקה עם קולה דברים מהסיבה הפשוטה שסוכר שבקולה יהפוך את החומר לדביק מאד

ולסיכום היה פרק של מית'באסטרס שהם עשו את כל השטויות האלה, וחוץ מניקוי בצורה די טובה היא לא ממיסה שום דבר

מנקים ועוד איך, דם, תשאל כל מי שבמד"א עם מה מנקים דם יבש מהאמבולנס.

קישור לתוכן
שתף באתרים אחרים

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.


×
  • צור חדש...